IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ами нормално... и ненормално в същото време - трендът де, Роналдов. Анализаторченцата подвеждаха, че победа на Доналдът пазарите ще срине - аз се надявах хората да им се вържат, та временно корекция да има - иначе вярвах, че дългосрочно Доналд ще бъде най-доброто за икономиката на САЩ, съответно и за пазарите. Миналата година два пъти гнъсно изпързаляха анализаторчетата - пръвият път беше Брекзит. И в двата случая преди събитието, пазарите реагираха панически почти или поне негативно на самият намек, че те може да станат: островните пияници да напуснат ЕС и Доналд да опозори Полуживата... но когато нещата наистина се случиха - пазарите реагираха еуфорически... е след като брекзитаджиите победиха имаше цели два дни спад.

Така е, Пандов драги - докъм около седмица преди изборите аз бях единственият тръмпист, когато Доналд победи, всички инвеститори станаха тръмписти? Иначе малко ме надценяваш - понякога съм губил и от други работи, не само от Меком, но пак - незначително... като цяло успеваемостта ми е над 90%. То не е кой знае какво постижение де - дългосрочен дивидентен инвеститор не е трудно да има такава успеваемост.
    Иначе тая идея за стена на стойност 1 ГБ - ужасно мащабен проект, няма как да не повлияе, не мога да си простя още, че не се нагувичих с Rio Tinto денят преди изборите в Щатите - хем залагах на Доналдът. Ето - в случая сгреших - не предвидих тоя светкавичен ефект - зер Тинтата е най-могъщият дигър на желязце на света - а за стената ще трябва ного желязо - само не знам как ще я платят чушкаджиите - сигурно с чушки.

Безименният: вече не си остроезичен и забавен, но си просто скучен, мрънкяш кат` вдовичка за тако`а . Имах предвид факторът баба Йелън сам по себе си. Същите анализаторчета ного и се радват и имат основание - защото думите и дори намеците и оказват влияние и нормално: тя е важна баба. ФАКТ - преди ерата на Доналд (например преди година) само намек, че ФЕД може да вдигне лихвите, сриваше пазарът. ФАКТ - сега, когато каже категорически, че ще - това се приема като знак, че икономиката е могъща и пазарите: нагоре. Отричаш ли това? Зная, че бабето не е единствен пазарен фактор, но имах предвид конкретно нейното влияние... което - оставайки едно и също, предизвиква коренно различни последствия преди и сега.

Подвеждал съм бил - не подвеждам никого, всеки си има тимберица. Зная, че имам голямо влияние, но в случая просто цитирам факти.
    рио тинто нз, сега гълтат вода покрай грасберг малко

http://seekingalpha.com/news/3242106...mine-indonesia
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Айде да изясним какво значи пазар. За мен пазара това са големите пари на големите играчи на големите фондове на големите банки. Тук не става дума за реалният бизнес който си извършва операциите, а за координирани действия точно на тези големи.Краткосрочно пазара се движи от изявленията на определени политици.Та определени фондове знаят думите на централните банкери предварително и отиграват. Перфетен фундамент и пазара пада било на акции или валути защо? Защото няма търсене и предлагане ли? или защото цената просто си се движи от сили неписани по разни учебници.

Коментар

• Ами нормално... и ненормално в същото време - трендът де, Роналдов. Анализаторченцата подвеждаха, че победа на Доналдът пазарите ще срине - аз се надявах хората да им се вържат, та временно корекция да има - иначе вярвах, че дългосрочно Доналд ще бъде най-доброто за икономиката на САЩ, съответно и за пазарите. Миналата година два пъти гнъсно изпързаляха анализаторчетата - пръвият път беше Брекзит. И в двата случая преди събитието, пазарите реагираха панически почти или поне негативно на самият намек, че те може да станат: островните пияници да напуснат ЕС и Доналд да опозори Полуживата... но когато нещата наистина се случиха - пазарите реагираха еуфорически... е след като брекзитаджиите победиха имаше цели два дни спад.

Така е, Пандов драги - докъм около седмица преди изборите аз бях единственият тръмпист, когато Доналд победи, всички инвеститори станаха тръмписти? Иначе малко ме надценяваш - понякога съм губил и от други работи, не само от Меком, но пак - незначително... като цяло успеваемостта ми е над 90%. То не е кой знае какво постижение де - дългосрочен дивидентен инвеститор не е трудно да има такава успеваемост.
        Иначе тая идея за стена на стойност 1 ГБ - ужасно мащабен проект, няма как да не повлияе, не мога да си простя още, че не се нагувичих с Rio Tinto денят преди изборите в Щатите - хем залагах на Доналдът. Ето - в случая сгреших - не предвидих тоя светкавичен ефект - зер Тинтата е най-могъщият дигър на желязце на света - а за стената ще трябва ного желязо - само не знам как ще я платят чушкаджиите - сигурно с чушки.

Безименният: вече не си остроезичен и забавен, но си просто скучен, мрънкяш кат` вдовичка за тако`а . Имах предвид факторът баба Йелън сам по себе си. Същите анализаторчета ного и се радват и имат основание - защото думите и дори намеците и оказват влияние и нормално: тя е важна баба. ФАКТ - преди ерата на Доналд (например преди година) само намек, че ФЕД може да вдигне лихвите, сриваше пазарът. ФАКТ - сега, когато каже категорически, че ще - това се приема като знак, че икономиката е могъща и пазарите: нагоре. Отричаш ли това? Зная, че бабето не е единствен пазарен фактор, но имах предвид конкретно нейното влияние... което - оставайки едно и също, предизвиква коренно различни последствия преди и сега.

Подвеждал съм бил - не подвеждам никого, всеки си има тимберица. Зная, че имам голямо влияние, но в случая просто цитирам факти.
        Last edited by Императорът; 05.03.2017, 01:07. Причина: За грешките на Императорът.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          Императорът обича да опростява нещата и използва странни думи, заради което му се лепят много тролове през годините. но те имат навика да престават да пищат след време, а той има невероятен нюх - досега май само от меком е губил пари и то доста малко. интересно защо модераторите си затварят очите като хора го атакуват, а други пъти трият мнения за щяло и нещяло.

както и да е, относно пазара - съгласен съм с Императорът. Това което се случва напоследък е пълно безумие. Всичко се вдига защото изведнъж всички в купом проумели, че Тръмп е добре за пазара? Щял да строи стената и да налее един трилион в инфраструктура? Пълни и глупости и между другото, този трилион е разпределен в десет години, а едни 100 милиарда са капка в морето за икономика като щатите. Та на тях дълга им расте почти с трилион на година и това само държавния, да не говорим за медикеър и медикейд или на ниво отделни щати или градове. Който си пада по психология като мен, сигурно е чувал за The Undoing Project:

Their work revealed previously undiscovered patterns of human irrationality: the ways that our minds consistently fool us and the steps we can take, at least some of the time, to avoid being fooled. Kahneman and Tversky used the word “heuristics” to describe the rules of thumb that often lead people astray. One such rule is the “halo effect,” in which thinking about one positive attribute of a person or thing causes observers to perceive other strengths that aren’t really there. Another is “representativeness,” which leads people to see cause and effect — to see a “narrative” — where they should instead accept uncertainty or randomness.

Това, което искам да кажа е dyor - do your own research и безимен - мисля че надценяваш влиянието което имат глупостите които пишем тук в някакъв умрял форум
          +1
          абсолютно съм съгласен с теб.....чудно нещо е пазара....какви апокалиптични сценарии се чертаеха за маркета ако тръмп стане президент пък какво стана в действителност... да се не начуди човек
          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Императорът обича да опростява нещата и използва странни думи, заради което му се лепят много тролове през годините. но те имат навика да престават да пищат след време, а той има невероятен нюх - досега май само от меком е губил пари и то доста малко. интересно защо модераторите си затварят очите като хора го атакуват, а други пъти трият мнения за щяло и нещяло.

както и да е, относно пазара - съгласен съм с Императорът. Това което се случва напоследък е пълно безумие. Всичко се вдига защото изведнъж всички в купом проумели, че Тръмп е добре за пазара? Щял да строи стената и да налее един трилион в инфраструктура? Пълни и глупости и между другото, този трилион е разпределен в десет години, а едни 100 милиарда са капка в морето за икономика като щатите. Та на тях дълга им расте почти с трилион на година и това само държавния, да не говорим за медикеър и медикейд или на ниво отделни щати или градове. Който си пада по психология като мен, сигурно е чувал за The Undoing Project:

Their work revealed previously undiscovered patterns of human irrationality: the ways that our minds consistently fool us and the steps we can take, at least some of the time, to avoid being fooled. Kahneman and Tversky used the word “heuristics” to describe the rules of thumb that often lead people astray. One such rule is the “halo effect,” in which thinking about one positive attribute of a person or thing causes observers to perceive other strengths that aren’t really there. Another is “representativeness,” which leads people to see cause and effect — to see a “narrative” — where they should instead accept uncertainty or randomness.

Това, което искам да кажа е dyor - do your own research и безимен - мисля че надценяваш влиянието което имат глупостите които пишем тук в някакъв умрял форум
            Last edited by Black and white cat-foot; 04.03.2017, 23:24.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Тук обсъждаме движенията на ПАЗАРА.

Това означава, че никовете /независимо дали са на императори или на нормални лица/ - трябва да имаМЕ и необходимото чувство за отговорност, когато споделяме нашите виждания за ПАЗАРА. Какво означава това? Всеки от нас трябва да прецежда всяка своя дума.

Нета ни дава свободата, когато седнем срещу монитора - целият свят да бъде в... краката ни. Е, не е ли отговорност това? Значи - трябва да мобилизирам знанията си, за да бъда на нивото на хората, които ме четат! Това, че мнението ми за самият себе си - е високо - не означава, че хората отсреща ме възприемат като тоя, за когото се мисля. Не важи ли това и за императорите? Доста са си повярвали в "анализаторските" способности, май, които са от типа "включване във всяка дискусия"!

Отварям снощи темата, ЗА ДА ПОТЪРСЯ ЦЕННИТЕ ЗА МЕН МНЕНИЯ /които със сигурност не са императорски!!!/ - и най-отгоре се мъдри ОТНОВО ПОДВЕЖДАЩА императорска тъпня:

"Допреди неотдавна пазарът се сриваше, ако баба Йелън дори само завоалирано намекнеше, че лихвата може да вдигне. Сега същият пазар скача, когато тя каже, че лихвата ще вдигне.

Това е извратено."

Как да не го отвори човек /за пореден път!!!/, че ПАЗАРА не е елементарен, както той си мисли? Дали го прави неволно? Той ПОДВЕЖДА по-младите колеги ТУК. Зная, че хората с голям опит /неимператори/ - се усмихват снизходително, в себе си на поредната му изцепка. Да де, но аз не желая да съм съучастник с премълчаване на подвеждащите тъпотии. Затова отговарям ПО СЪЩЕСТВО. Отсреща - императорите - нито благодарят за инфото, нито пък опитват да научат нещо ново.

Оставам с впечатлението, че този е платен драскач, който зарибява незнаещите тук, като опростява нещата възможно най-много! Същият беше споменал назад, че "гледал" пазара от 1-2 години. Какво е да "гледаш" ПАЗАРА? Народът има приказка за подобни: "Ако можеше да се учи с гледане - кучето щеше да бъде най-добрият месар..."

Откъде тръгна спора, ли? От трендлиниите, които начертах на 30.12.2016. Хората, които се солидаризираха с мнението ми - вече са направили парите си. Обаче - императорите - които "наблюдавали" ПАЗАРА - саркастично продължават да коментират "чертичките" - все по-често. Словоблудство и не по темата ли е това? Аз мисля, че е така. Същият можеше да се възползва от моите анализи, които обхващат по-дълъг период и различни потвърждаващи се индикатори, които споделих с хората тук. Но той прие конфронтацията, която последователно продължава в постовете си. Нормално ли е това? Да кажем - ДА! Нека се надсмива над себе си!

Но НЕ МОЖЕ ДА ДАВА ПРОИЗВОЛНА информация тук, нито пък да дава воля на фантазията си. Това, че ПАЗАРА не се съобразявал с баба /му/ Йелън било извратено!

Тоя наистина ли не си дава сметка, че ПАЗАРА не се влияе от думите на един политик, а има още ПОНЕ 10 000 взаимно преплитащи се причини и основания, за да е такъв ПАЗАР, а голяма част от причините ДОРИ НЕ ПОДОЗИРАМЕ, че съществуват!

към императорите: вземайте се в ръце, нещата не се четат само от копирани и преповтаряни мнения във форуми и сайтове!
              Last edited by безимeн; 04.03.2017, 22:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Там е руска ролетка ....При цена на петрола под 70 няма да ги бъде...Докато цените се качат и задържат поне 2 г. най малката беда ще бъде драстично увеличаване на капитала за сметка на настоящите акционери. Въпреки написаното може и да си взема...
                http://www.rigzone.com/news/oil_gas/...Value?rss=true
                и аз може да си взема малко....като цяло петрола ще е нагоре,от фалит никой няма да спечели а преструктуриране и договорки винаги могат да се направят като компромисно решение така че от днешна гледна точка може да се пробва за покупки при евентуално локално дъно....поне според мен разбира се
                напоследък гледам и европейските банки наближиха доста от върховете си за последните години а идват избори във Франция и Холандия без ясна развръзка,отделно има доста скрити рискове за икономиките,ДБ не се знае все още на какво се крепи както и някои Италиански и Гръцки банки.....скоро не е имало ясно изразена корекция благодарение на артистичните умения на Тръмп но не се знае и от там какво ще излезе....по мое скромно мнение последните месеци се консумираха основно положителни новини и очаквания.....така че предстоят интересни дни...
                Last edited by absd; 04.03.2017, 22:31.
                "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                  здравейте колеги
                  някой следи ли SDRL гледам доста водица глътнаха днес...за покупка предвид евентуално възстановяване.....?!?
                  https://www.investing.com/equities/seadrill?cid=21088
                  Там е руска ролетка ....При цена на петрола под 70 няма да ги бъде...Докато цените се качат и задържат поне 2 г. най малката беда ще бъде драстично увеличаване на капитала за сметка на настоящите акционери. Въпреки написаното може и да си взема...
                  http://www.rigzone.com/news/oil_gas/...Value?rss=true
                  Last edited by Protokol; 04.03.2017, 20:13.
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Инвесторът, ако пак решите да го неутрализирате тоя лаладжия, просто му забранете да пише за мене и да ме споменава. Сам ще се разкара, защото ако не ме коментира мен: Императорът, просто няма да има какво да дърдори.

Коментар

• Императорите /колкото са там/ - така и не си научиха урока: пазарите, ако и да се състоят от "милиони човечета" - тия милиони човечета са не повече от 5 % от ония фирми-производители, които участват в пазарите, за да могат да си доставят суровините, за да върви производството, което ще реализират някъде, па ОТНОВО ще си купят от тяхната валута, за да възобновяват ПОСТОЯННО производството си.

Айде да видим сега, дали императорите ще разберат какво им казвам, за да не тръгнат отново от там, че пазарът се води от спекуланти /ПРИНОСЪТ на които е по-малко от 5% на валутните пазари/.

Чакаме, за да се уверим - толкова ли неразбираемо съм го написал.

към императорите: информацията, която даваш - е подвеждаща за много хора тук. Не го ли разбра? Баба /ти/ Йелън се почесала по главата, а пазарите тръгнали нагоре, а когато се била почесала много по-надолу - пазарите пак били тръгнали нагоре... Не го ли сФана това, Ве император ли си, що ли? Не баба /ти/ Йелън и ти - сте регулировчиците на пазара! Не сте! Защото той ще ви издуха за секунди!

Чакаме, за да се уверим, дали най-после ще зацепят и императорите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

не, извратено е снап да струва повече от близърд и ибей

Тия Снап не бяха ли някакви хип-хопърченца и кой ги е пуснал на борсата?

Да, това, че струват повече от Бейското е абсурд - че това е губеща компания !!! Но и безименния е прав, пазарът си знае и си прави к`вото ще... само дето пазарът се състои от милиони и милиони човечета, които се водят: някой по логическите си (верни и неверни) разсъждения, други - по голи емоции... и ного от тях (особено от втората група) горват кат` тако`а - именно защото карат на емоционалство, не и на разсъдък.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

КО е извратено, ВЕ, "анализаторе"?

Още ли не си сФанал, че твоите "аналогии" - ряпа да ядат пред НВ Пазара!

Баба /ти/ Йелън и ти - сте, които на ПАЗАРА ще давате наклона на оная му работа!?! Я се скривайте от тук!

ПАЗАРА издухва всички "анализатори" - и му е през оная работа кой-как го анализираЛ! Ако можеш да се приспособиш и да вземеш нещичко - съвсем малко, снишавай се и работИ за себе си, но да разбереш пазара - това няма да ти се случи. Не и в тоя живот! И стига си пълнил главите на хората наоколо с тъпни и опити за словоблудство. Чист спам!
                          Че и ти се правиш на анализатор ного повече от мене... що не се скриеш? Рисувай си чертичките за домашно и не ни занимавай с драйфаниците си - имаш си помещение с две нули за целта.

Коментар

Допреди неотдавна пазарът се сриваше, ако баба Йелън дори само завоалирано намекнеше, че лихвата може да вдигне. Сега същият пазар скача, когато тя каже, че лихвата ще вдигне.

Това е извратено.
                            не, извратено е снап да струва повече от близърд и ибей

Коментар

Допреди неотдавна пазарът се сриваше, ако баба Йелън дори само завоалирано намекнеше, че лихвата може да вдигне. Сега същият пазар скача, когато тя каже, че лихвата ще вдигне.

Това е извратено.

КО е извратено, ВЕ, "анализаторе"?

Още ли не си сФанал, че твоите "аналогии" - ряпа да ядат пред НВ Пазара!

Баба /ти/ Йелън и ти - сте, които на ПАЗАРА ще давате наклона на оная му работа!?! Я се скривайте от тук!

ПАЗАРА издухва всички "анализатори" - и му е през оная работа кой-как го анализираЛ! Ако можеш да се приспособиш и да вземеш нещичко - съвсем малко, снишавай се и работИ за себе си, но да разбереш пазара - това няма да ти се случи. Не и в тоя живот! И стига си пълнил главите на хората наоколо с тъпни и опити за словоблудство. Чист спам!

Коментар

• Допреди неотдавна пазарът се сриваше, ако баба Йелън дори само завоалирано намекнеше, че лихвата може да вдигне. Сега същият пазар скача, когато тя каже, че лихвата ще вдигне.

Това е извратено.

Коментар

Working...
                                X