If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
всеки се води от различни помисли и сили във вземането на решения за отваряне на позиция.
Преобладаващите са две:
-Страх
-Алчност
най популярните са : ТА:нива на подкрепа и съпротива(стари дъна и върхове), фундамент(промяна в лихвените проценти от центр.банки), катаклизми(природни бедствия,аварий,война)
благодаря ти много за отговора
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
всеки се води от различни помисли и сили във вземането на решения за отваряне на позиция.
Преобладаващите са две:
-Страх
-Алчност
най популярните са : ТА:нива на подкрепа и съпротива(стари дъна и върхове), фундамент(промяна в лихвените проценти от центр.банки), катаклизми(природни бедствия,аварий,война)
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
понеже стана въпрос за търгуване на златото при него да попитам какво точно следите за да определите че сме на връх и е добър момент за отваряне на къса-графики,сантимент,някакви новини и анализи.......или ??!??
Мисля, че късите са за инсайдърите.... И много печените често горят... Последно ме сърбяха ръцете да скъся златото от 1260...дори го написах... Не съжалявам за пропуснатата печалба.,.. Имай предвид, че голяма част от твоята нагласа за вход е внушение от прочетени статии и анализи. Най големия си профит направих при провала на референдума в Италия - след като цяла година ни облъчваха колко ще е лошо да се провали...
Не забравяйте че това нарочно се пропагандира от псевдо гуруната и разни други чучела по финансовите медий...и това че възхода на дакса започна точно на референдума в италия когато нещата са негативни и се скъси да напомпят в противоположна посока
Мисля, че късите са за инсайдърите.... И много печените често горят... Последно ме сърбяха ръцете да скъся златото от 1260...дори го написах... Не съжалявам за пропуснатата печалба.,.. Имай предвид, че голяма част от твоята нагласа за вход е внушение от прочетени статии и анализи. Най големия си профит направих при провала на референдума в Италия - след като цяла година ни облъчваха колко ще е лошо да се провали...
има много вярно в това което си написал което ме подсети за "апокалипсиса" на пазара ако изберат Тръмп....както и за този ако Великобритания напусне ЕС.А видяхме в последствие какво стана.....а иначе казано рядко чета новини понеже съм забелязал че по-добре се справям като следя само графики и сантимента на пазара.....особено сантимента
колега ти кажи за банките какво да ги правим.....аз съм се замислил за къси ако продължат още нагоре....много от позициите в Европа или по конкретно от мен казано във Франция например са на 7-8 годишни върхове все ми се струва че европейската банкова система не е в толкова цветущо състояние колкото ни я представят че да гоним върхове от преди кризата( 2007 г. )все пак остават доста неизвестни около ДБ, италианските и гръцките банки.....както и евентуална корекция в близките месеци от страна на НИСЕ....че то вечен тренд няма особено без корекции(в диапазона 10-15 %).....аз съм си запазил малко кеш и следя с интерес пазара
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Не исках да плагиатствам от импето ама тия са Дрис ... пък и гръцки при това
Като гледам голямата графика не разбирам - ония стойности от 200 000 в драхми ли са били http://finviz.com/quote.ashx?t=DRYS&ty=c&ta=0&p=m
колега ти кажи за банките какво да ги правим.....аз съм се замислил за къси ако продължат още нагоре....много от позициите в Европа или по конкретно от мен казано във Франция например са на 7-8 годишни върхове все ми се струва че европейската банкова система не е в толкова цветущо състояние колкото ни я представят че да гоним върхове от преди кризата( 2007 г. )все пак остават доста неизвестни около ДБ, италианските и гръцките банки.....както и евентуална корекция в близките месеци от страна на НИСЕ....че то вечен тренд няма особено без корекции(в диапазона 10-15 %).....аз съм си запазил малко кеш и следя с интерес пазара
Като гледам голямата графика не разбирам - ония стойности от 200 000 в драхми ли са били http://finviz.com/quote.ashx?t=DRYS&ty=c&ta=0&p=m
тези кораби много Хвърчат.....някак особено много хазартно ми се вижда тука
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
те тия цени бяха един месец та това не е индикация, колко устискват ей ги и днес летят, ама ако продължи започналото движение при петрола ще си легнат на курса
+1
може би си прав.....интересно движение прави BP нещо като двойно дъно се очертава ако се погледне графиката на седмична база....дали не е лошо да се пробва за едни бързи 10 % https://www.investing.com/equities/bp?cid=21257
+1
съгласен съм с написаното от теб....позицията е основно за спекулка все си мисля че няма да ги оставят да фалират....тренда с цената на петрола е нагоре пък и едва ли ще издъхнат на финалната права при положение че издържаха на натиск при цена на слузта около 30 $ през миналата година
те тия цени бяха един месец та това не е индикация, колко устискват ей ги и днес летят, ама ако продължи започналото движение при петрола ще си легнат на курса
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Както се казва - цената на акцията вече няма връзка с фундамента , ....Това е 100% хазарт . Дали си заслужава риска ?
1. Ако направят добро споразумение с банките - 100-150% нагоре
2. В противен случай отива към формуляр 11 ... ... отписване от борсата и ...
3. Дори и при споразумение с банките дългосрочно не я виждам при цени на петрола под 60-70%....
Защото докато цените трайно се възстановят ще баталясат ... Отделно, че според експерти реалната стойност на активите вкл. новостроящите се платформи е 7-9 млрд. , докато дълговете 13-14 млрд. ...
Както е с най новия флот така и ще стане най-пресния улов за онези дрилъри с малко дългове - които ще пазаруват ако се стигне до ликвидация на активи ...
Не мога да си отговоря защо някой (банки или мажо) ще набива още 1 млрд. или повече ? Ако има дългосрочно хляб в тоя бизнес - можеш с тия пари да основеш нова компания, да си купиш на баргейн платформи и да не висиш с яко дългове ...
+1
съгласен съм с написаното от теб....позицията е основно за спекулка все си мисля че няма да ги оставят да фалират....тренда с цената на петрола е нагоре пък и едва ли ще издъхнат на финалната права при положение че издържаха на натиск при цена на слузта около 30 $ през миналата година
Коментар