If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чайна е в деливъридж след избирането на пожизнения jinping. Не бих сложил и лев там.
US маркета ми прилича на 98ма - Сериозна корекция да охлади ентусиазма после още един напън към върха. Мисля че ще направи още един опит защото ми липсват типичните показатели за връх - масова еуфория и оптимизъм, invert yield, excessive leverage, ...
Чудя се кой ще е черния лебед този път
Tова отбелязаното с червено, наистина ли не го забелязваш или просто ти се иска да е така? За мен, където и да погледна, има изключително много индикатори на "балон във всичко" и сме в последния стадий. Дали истинския мечи пазар ще започне сега или след известно време, надали е толкова важно. Както и преди сме го казвали, както се видя и онзи ден, ETF-те и пасивното инвестиране само ще засилят нещата още повече. ETF SPDR като разпродаваха онзи ден използваха алгоритъм (то се очакваше) и както коментира по CNBC разпродажбата си беше безмислостна и навсякъде, без чувства, без мисъл - по предварително зададени критерии. Далио, TCW Group, Double Line Capital и други подобни, също използват алгоритми и по скоро е зад тях какви са критериите, но определено са мислени с деситилетия. Те пари няма да изгубят, ние да му мислим ако не сме подготвени. Аз лично пари нямам намерение да губя.
Чайна е в деливъридж след избирането на пожизнения jinping. Не бих сложил и лев там.
US маркета ми прилича на 98ма - Сериозна корекция да охлади ентусиазма после още един напън към върха. Мисля че ще направи още един опит защото ми липсват типичните показатели за връх - масова еуфория и оптимизъм, invert yield, excessive leverage, ...
И на мен така ми се струва...малко ранко е за баш мечка стръвница.
Вчера почнах да пълня от 8 прилично коригирали моментум акции, днес продължавам. Че пазара покрай лостовите ми забърса и стопа на моментум етф-а и сега нямам нищо от него. За не много лонгтърм естествено.
Китай се опитвам да правя ботъм фишинг, все пак прекалено паднаха ( не че не може още) - бабата, джей ди....
Agree.
Все пак бих предпочел по качествено китайско....не че ми са добре познати тия де си цитирал.
При всички случаи Китай си е доста добър хедж за бъдещи проблеми с ДТ.
Все още не е ясно, но много от тях започнаха прехвърлянето към defensives и treasuries . За мен какъв е тренда към момента нй-добре си пролича, когато ETF SPDR разпродаде рязко 1 час преди края на сесията и се прехвърлиха към Treasury bonds. Да видим.
buy Chinese IT stocks with high vola: IQ at 25, YY at 68
Agree.
Все пак бих предпочел по качествено китайско....не че ми са добре познати тия де си цитирал.
При всички случаи Китай си е доста добър хедж за бъдещи проблеми с ДТ.
Все още не е ясно, но много от тях започнаха прехвърлянето към defensives и treasuries . За мен какъв е тренда към момента нй-добре си пролича, когато ETF SPDR разпродаде рязко 1 час преди края на сесията и се прехвърлиха към Treasury bonds. Да видим.
Пак започяат въпросите-корекция или началото на цикличната криза..
Todor Sabev
Junior Member 24.08.2018, 20:00
Първоначално изпратено от kotara22Разгледай мнение
Вобще нищо не чякам , обясних защо влязох къс , никога не ми е давало шанс да тествам Елиат ,, но сега е в един пипа по връх от всичко времена и пробив от горе обезмисля Елиат защото тренда е абсолютно неправилен , значи според него трябва да е корекция , 1% срещу 35 няма как да не тествам нещо което цял живот съм смятал за глупост , но съм длъжен пред себе си да го проверя . Когато слезе ако вобще стане
Котар обърка темата тук се четат отчети. Според мен двоен връх няма да има,. ще пробие по - сериозно на горе и есента, зимата ще върне да тества януарския връх.
Тестването ще се окаже доста сериозно. За SNP ставаше въпрос преди пробив на върхът.
Чини ми се, тоя път ще има мечо хоро за по-дълго. В Щатите имаме покачващи се лихви по облигацийте, покачващ се основен лихвен процент, начало на търговска война щото щатите са го закъсали и искат да вдигат мита, и никак не на последно място италянски слон в стъкларски магазин, дето не се знае ама хич накъде ще се запъти . Турция, вече го закъса яко, Борсите в турция, Русия, Китай, Япония са вече в сериозна корекция. Само чичо Сам си подсвирква...но докога. Може би поне още до 6ти ноември, поне да минат изборите за сената. Петрола пада, както направи и през 2007/8 година преди кризата.
Преди по лесно се отговаряше Кире, ама към 10-та година на була.... не се знае знае ли се.
Пак по мяза на корекция само, поне за щатите, ама нямаме проницателността на пазара, а той гледа поне 6 месеца напред.
Не баш на всички, не и при РМ.
Задържи ли под 2700 на spx става грозно. Сега ми се струва че рязкото покачване на лихвите е тригъра на спада. Все си мисля че ще направи още един крак нагоре.
Пак започяат въпросите-корекция или началото на цикличната криза..
Преди по лесно се отговаряше Кире, ама към 10-та година на була.... не се знае знае ли се.
Пак по мяза на корекция само, поне за щатите, ама нямаме проницателността на пазара, а той гледа поне 6 месеца напред.
На всички фронтове червено. Да видим колко дълбока ще е корекцията.
Коментар