IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
    Не подхожда на успял човек като теб да се държи толкова надменно
    Ха Така, отдай го на емоции и не чети кво съм ти написъл.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

      Основно с бой по тиквите на "простаците" и отвреме-навреме- на "привилегированите"
      Човечеството е стигнало до тук благодарение на първата група ,, творци и откриватели,, а относно боя много империи са изчезнали поради прекален милитаризъм. Римска Империя, Османска империя много други.
      Last edited by Todor Sabev; 23.02.2018, 16:34.

      Коментар


      • Iv_max, интересно ми е какъв съвет би дал на едно 20 годишно момче от Попово, което няма нищо, расло в ограничена семейна среда на "простаци" и единственото имущество, което би могло да се надява да придобие е наследствената къща, която не струва нищо. Та интересно как без капитал, роден в семейство на "простаци" би могъл да постигне това, което си направил ти? Да си представим, че днес си на неговото място. Би ли успял за 20 години да стигнеш там където си, като междувременно си живееш мечтаният живот? Интересно ми е до каква степен отдаваш успешния си живот на твоите умения и до каква на късмета да попаднеш в правилното време на правилното място?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
          Интересно цивилизацията как е стигнала до тук ако функционира така както ти описваш.
          Основно с бой по тиквите на "простаците" и отвреме-навреме- на "привилегированите"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Във връзка с изтрития коментар.

            Преди време си мислех че когато кажеш на някой нещо очевадно колкото и прост да е този човек той не може да не разбере това което му казваш ако изложиш достатъчно силни аргумнети. Уви, простака си е простак. Такъв е живота. Дори и да гледа и мига разбиращо в момента в който му говориш….оставайки сам….простака си остава простак. Колкото и силно да иска да се промени, капацитета който той притежава винаги го връща в изходна позиция. Това е ужасно. Нямам идея как се чуства такъв човек.

            Малцина са тези които могат да мислят и чуват и в последствие развиват и променят свободно без предрасъдаци.

            Някой ще кажат че подхода ми директния, грубия и дори обиждащия други хора не е правилен. Опита ми е установил обаче че или някой те разбира от раз….или никога не те разбира. Моя начин е да шокирам хората, да ги изведа от зоната на комфорт с цел да ги накарам да се ЗАМИСЛЯТ - дали е правилен не знам. Но за мен търсене на причини в подхода е оправдание за простака…..

            Идеята за демокрация е сама по себе си идея за простаци….защото обещава нещо което очевадно не е вярно…а именно че на народа е дадена “свобода” да избира. Народа избира между избора който му дават…което съвсем логично не може да бъде избор на хората. Но Простаците не го разбират това.

            Идеята за пазарна икономика и конмкуренцията е също идея за простаци, защото е съвсем очевадно че в реалния свят в който живеем цената не се определя от търсенето и предлагането а от коренно различни сили свързани с власт, сила, монополи, политически интереси и т.н. Но Простаците отново не искат да разберат това.

            Идеята за борсите като най висша форма на конкуренцията и пазарната икономика е също идея за простаци. Защото тя трябва да ни убеди че търсенето и предлагането на активи определея справедливата цена на актива след някакъв период от време. Нима е толкова трудно да се види и осъзнае че никога цената на актива не е “справедлива” и че тя винаги е или надценена или подценена. Т.е колкото и умен да е някой …той никога не е в състояние да определи цената на кой да е актив поради което да разбере че тази идея която му внушават - просто е идея за простаци.

            Идеята за хазарта под всякаква форма ( от билетчетата за лотарията до рулетката в казиното ) е очевадно идея за простаци. Защото тя видимо дава единственоното нещо което търси простака - надеждата. Нима е трудно да се осъзнае че всяка организирана хазартна игра е организирана така че да донесе максимална печалба на организатора? И въпреки че това е ясно на всички - простака отива там….защото простака няма много възможности освен да се НАДЯВА.

            Идеята че човек трябва да “ИНВЕСТИРА” е също идея за простаци. Защото ти внушава и промива мозъка, че ти си част от малкото “УМНИ” хора дето инвестират Приобщаваш се към група от хора дето са най богати в света и подобно на хазарта ти дава НАДЕЖДА че и ти някога ще станеш като тях. А нима хората не виждат че в пазар в който никога актива не е справедлив - а е надценен или подценен….пазар който не се движи от логиката а от някакви други фактори - всяко участие на хора без информация за какво става въпрос превръща тая идея в хазарт? Колко точно ум е необходим за да се разбере това?

            Идеята да бъдеш дългосрочен ИНВЕСТИТОР на борсите е също идея за простаци….защото те кара да си дадеш спестяванията срещу евентуален малък среден процент печалба който едвам покрива инфлацията и успоредно с това да поемеш РИСК , вместо да използваш тези пари да създадеш по качествен твой живот или да реализираш СОБСТВЕНИТЕ си мечти докато си млад, способен и здрав. Разбира се ПРОСТАКА няма много собствени мечти и няма и много собствени възможности и поради тази причина идеята да си дългосрочен инвеститор страхотно приляга на простака. Освен това го прави измамно Умен. Пък и не се изискват познания никакви - Бай енд Холд. Срещу евентуални 5-10 % за определен период от време ако евентуално нямаш лошия късмет да попаднеш в кофти период и парите да ти потрябват за друго нещо. Нима никой не разбира че тази идея е за простаците да си дадат спестяванията?

            Идеята за всякаква форма на РЕКЛАМА е също идея за простаци. Рекламира се демокрацията, рекламират се продукти които не ти трябват, рекламира се възможността да забогатееш бързо , рекламира се конкуренцията, пазараната икономика, борсите, инвестициите, рекалмират се политическите амбиции, рекламират се политическата сила…т.е рекламират се всички по горе идеи за ПРОСТАЦИ. За какво? За да излъжат повече на брой простаци…т.е да се хванат всички простаци. И работи рекламата както всички знаем.

            А резултата от този процес - може да го видите във всяка статистика….2-3 % от хората притежават 50 % от цялото богатство на света. И това става все по драстично след всяка изминала година.

            Това са реалните факти, това е реалността в която всички живеем. Колко процента от вас ще го разберат това? Дали има някой кандидат за тези 2-3 % от световното население? Или сте се отказали в замяна на това да бъдете част от масата обзети от конформизма?

            Разбира се най лесно е да кажете че аз съм луд, лъжец който случайно е поаднал тук за да се прави отворен….и много умен. Да игнорирате това което казвам въпреки че е очевадно…..и да продължите да си живеете “спокойно” живота. А който може….може да разбере че аз не ви наричам простаци…..а се опитвам да ви накарам да МИСЛИТЕ, и евентуално осъзнаете - какво правите.

            Нарочно не споменах идеята за криптовалутите…..която налови адски много простаци за няма и година. Щото е нова….и щото може би поне това, някой от вас разбират.

            Никога няма да свършат идеите за простаците……щото се раждат все повече простаци. На простаците винаги трябва да се дава - НАДЕЖДА.
            нА криптовалутите както споменах са чудесно олицитворение за всичко което можете да научите за всеки един пазар. Измисляш нещо и почваш да го търгуваш…..няма зачение това какво е…акция….облигация…криптовалута или камъни от кариерата на Горно Нанадолнище…..щом се търгува…значи може да се спечели от него. Въпроса който трябва да си зададеете е ….ако с ясното съзнание го тръгувата за да спечелите от него….ОК участвате в хазартна игра със всички рискове и възможности за печалба които поемате…но не наричайте това инвестиция моля ви.




            Според твоето цинично изказване би трябвало да сме все още в пещерите. Да опростяваш нещата като делиш хората на две категории ПРОСТАЦИ И ПРИВИЛЕГИРОВАНИ е доста ограничено Хората са толкова различни. Някой са гениални творци и откриватели други са човеколюбиви и биха жертвали своя живот за да спасят друг живот , или са физически привлекателни.Други са психопати който биха избили много хора. Или са просто хора. Интересно цивилизацията как е стигнала до тук ако функционира така както ти описваш.

            Коментар


            • Не подхожда на успял човек като теб да се държи толкова надменно

              Коментар


              • Ив макс, ако искаш хората да те разберат се опитай да го обясниш просто и логично, не да реагираш първично

                Коментар


                • Във връзка с изтрития коментар.

                  Преди време си мислех че когато кажеш на някой нещо очевадно колкото и прост да е този човек той не може да не разбере това което му казваш ако изложиш достатъчно силни аргумнети. Уви, простака си е простак. Такъв е живота. Дори и да гледа и мига разбиращо в момента в който му говориш….оставайки сам….простака си остава простак. Колкото и силно да иска да се промени, капацитета който той притежава винаги го връща в изходна позиция. Това е ужасно. Нямам идея как се чуства такъв човек.

                  Малцина са тези които могат да мислят и чуват и в последствие развиват и променят свободно без предрасъдаци.

                  Някой ще кажат че подхода ми директния, грубия и дори обиждащия други хора не е правилен. Опита ми е установил обаче че или някой те разбира от раз….или никога не те разбира. Моя начин е да шокирам хората, да ги изведа от зоната на комфорт с цел да ги накарам да се ЗАМИСЛЯТ - дали е правилен не знам. Но за мен търсене на причини в подхода е оправдание за простака…..

                  Идеята за демокрация е сама по себе си идея за простаци….защото обещава нещо което очевадно не е вярно…а именно че на народа е дадена “свобода” да избира. Народа избира между избора който му дават…което съвсем логично не може да бъде избор на хората. Но Простаците не го разбират това.

                  Идеята за пазарна икономика и конмкуренцията е също идея за простаци, защото е съвсем очевадно че в реалния свят в който живеем цената не се определя от търсенето и предлагането а от коренно различни сили свързани с власт, сила, монополи, политически интереси и т.н. Но Простаците отново не искат да разберат това.

                  Идеята за борсите като най висша форма на конкуренцията и пазарната икономика е също идея за простаци. Защото тя трябва да ни убеди че търсенето и предлагането на активи определея справедливата цена на актива след някакъв период от време. Нима е толкова трудно да се види и осъзнае че никога цената на актива не е “справедлива” и че тя винаги е или надценена или подценена. Т.е колкото и умен да е някой …той никога не е в състояние да определи цената на кой да е актив поради което да разбере че тази идея която му внушават - просто е идея за простаци.

                  Идеята за хазарта под всякаква форма ( от билетчетата за лотарията до рулетката в казиното ) е очевадно идея за простаци. Защото тя видимо дава единственоното нещо което търси простака - надеждата. Нима е трудно да се осъзнае че всяка организирана хазартна игра е организирана така че да донесе максимална печалба на организатора? И въпреки че това е ясно на всички - простака отива там….защото простака няма много възможности освен да се НАДЯВА.

                  Идеята че човек трябва да “ИНВЕСТИРА” е също идея за простаци. Защото ти внушава и промива мозъка, че ти си част от малкото “УМНИ” хора дето инвестират Приобщаваш се към група от хора дето са най богати в света и подобно на хазарта ти дава НАДЕЖДА че и ти някога ще станеш като тях. А нима хората не виждат че в пазар в който никога актива не е справедлив - а е надценен или подценен….пазар който не се движи от логиката а от някакви други фактори - всяко участие на хора без информация за какво става въпрос превръща тая идея в хазарт? Колко точно ум е необходим за да се разбере това?

                  Идеята да бъдеш дългосрочен ИНВЕСТИТОР на борсите е също идея за простаци….защото те кара да си дадеш спестяванията срещу евентуален малък среден процент печалба който едвам покрива инфлацията и успоредно с това да поемеш РИСК , вместо да използваш тези пари да създадеш по качествен твой живот или да реализираш СОБСТВЕНИТЕ си мечти докато си млад, способен и здрав. Разбира се ПРОСТАКА няма много собствени мечти и няма и много собствени възможности и поради тази причина идеята да си дългосрочен инвеститор страхотно приляга на простака. Освен това го прави измамно Умен. Пък и не се изискват познания никакви - Бай енд Холд. Срещу евентуални 5-10 % за определен период от време ако евентуално нямаш лошия късмет да попаднеш в кофти период и парите да ти потрябват за друго нещо. Нима никой не разбира че тази идея е за простаците да си дадат спестяванията?

                  Идеята за всякаква форма на РЕКЛАМА е също идея за простаци. Рекламира се демокрацията, рекламират се продукти които не ти трябват, рекламира се възможността да забогатееш бързо , рекламира се конкуренцията, пазараната икономика, борсите, инвестициите, рекалмират се политическите амбиции, рекламират се политическата сила…т.е рекламират се всички по горе идеи за ПРОСТАЦИ. За какво? За да излъжат повече на брой простаци…т.е да се хванат всички простаци. И работи рекламата както всички знаем.

                  А резултата от този процес - може да го видите във всяка статистика….2-3 % от хората притежават 50 % от цялото богатство на света. И това става все по драстично след всяка изминала година.

                  Това са реалните факти, това е реалността в която всички живеем. Колко процента от вас ще го разберат това? Дали има някой кандидат за тези 2-3 % от световното население? Или сте се отказали в замяна на това да бъдете част от масата обзети от конформизма?

                  Разбира се най лесно е да кажете че аз съм луд, лъжец който случайно е поаднал тук за да се прави отворен….и много умен. Да игнорирате това което казвам въпреки че е очевадно…..и да продължите да си живеете “спокойно” живота. А който може….може да разбере че аз не ви наричам простаци…..а се опитвам да ви накарам да МИСЛИТЕ, и евентуално осъзнаете - какво правите.

                  Нарочно не споменах идеята за криптовалутите…..която налови адски много простаци за няма и година. Щото е нова….и щото може би поне това, някой от вас разбират.

                  Никога няма да свършат идеите за простаците……щото се раждат все повече простаци. На простаците винаги трябва да се дава - НАДЕЖДА.

                  А криптовалутите както споменах са чудесно олицитворение за всичко което можете да научите за всеки един пазар. Измисляш нещо и почваш да го търгуваш…..няма зачение това какво е…акция….облигация…криптовалута или камъни от кариерата на Горно Нанадолнище…..щом се търгува…значи може да се спечели от него. Въпроса който трябва да си зададеете е ….ако с ясното съзнание го тръгувата за да спечелите от него….ОК участвате в хазартна игра със всички рискове и възможности за печалба които поемате…но не наричайте това инвестиция моля ви.


                  Ключовата дума тук е ТЪРГУВАШ а не ИНВЕСТИРАШ

                  Last edited by Iv_max; 23.02.2018, 15:14.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    "While we've never underperformed like this, our prior worst underperformance compared to the S&P came in March of 2000, which was a similar environment," Einhorn says on a conference call.

                    https://www.cnbc.com/2018/02/21/gree...horn-says.html
                    The tough start to 2018 follows dramatic underperformance last year. Greenlight returned just 1.6 percent in 2017, versus the S&P 500's 19.4 percent gain.
                    Мани,мани, уужаст, дори 6г ми синковец би се пляснал по челото от смях. И дори не му пука да ги изнася тия факти...нали си взема мултимилките от балъците.
                    Колко ли тъп и некадърен трябва да си да не можеш да си докараш поне половината на пазара миналата година, бе толкова лесна....

                    Ето за това дедо Бъфю отколе е дал оня акъл на обикновения ритейлър за спайчо, важи си с пълна сила и сега. И занапред.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                      Не казвам кво е трябвало да направи Бъфет, дреме ми на оная работа за Бъфет, пък и кой съм аз да казвам кво трябва да прай....просто констатирах факти.

                      Значи след това изречение за криптовалутите....коментара на твоя пост е излишен. Нищо не знаят хората......даже нямате понятие какъв е пазара за криптовалути кат гледам.

                      Не се занимвай с глупсоти....ти казвам...заеби тая работа с инвестирането.
                      А ще кажеш ли нещо за криптовалутите, признавам че нямам много познания в тази област, би ми било интересно да споделиш, но ако ще казваш пак нещо от рода на колко нищо не знаем и как ти си най умния и колко пари имаш, не си прави труда да ми отговаряш.

                      Коментар


                      • "While we've never underperformed like this, our prior worst underperformance compared to the S&P came in March of 2000, which was a similar environment," Einhorn says on a conference call.

                        https://www.cnbc.com/2018/02/21/gree...horn-says.html

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Забелязва се нова налудност, преди време пазарите бяха обсебени от движенията при нефта, напоследък става същото почти 1 към 1 корелация с долара.
                          conspiracy?

                          Коментар


                          • Забелязва се нова налудност, преди време пазарите бяха обсебени от движенията при нефта, напоследък става същото почти 1 към 1 корелация с долара.

                            Коментар


                            • Хаиде да се върнем към скучния форум отпреди 10 дена в които хора като Мишо ще споделят купувам Visa i Home depot защото...
                              И да оставим Iv max на мира или да му препоръчаме форума на Архитекта,А ние тук "глупавите " да расъждаваме за по земни неща.Поздрави на всички

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                                Ти казваш че е глупости, да се инвестира дългосрочно, а същевременно казваш какво е трябвало да направи Бъфет преди 5 години, противоречиш си
                                Притесняваш ли се да кажеш какви позиции заемате с вашия хедж фонд
                                Ти ако имаш успех на пазар който смяташ че е казино, защо не си на пазара на криптовалути, там можете да си цъкате също с компютърния алгоритъм.
                                Не казвам кво е трябвало да направи Бъфет, дреме ми на оная работа за Бъфет, пък и кой съм аз да казвам кво трябва да прай....просто констатирах факти.

                                Значи след това изречение за криптовалутите....коментара на твоя пост е излишен. Нищо не знаят хората......даже нямате понятие какъв е пазара за криптовалути кат гледам.

                                Не се занимвай с глупсоти....ти казвам...заеби тая работа с инвестирането.

                                Коментар

                                Working...
                                X