If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не пише какъв е матуритета на тази хартия. Аз съм от клуба на тези, които смятат, че купуването на краткосрочна хартия с матуритет до една година не е QE.
Fed удари дъното -- или ще се разбием още утре или до седмица-две ! Този път ме съмнява пазара да го приеме като позитивен сигнал, всичко живо действа панически! 1% надолу в 12 без 10 мирише само на паника!
ФЕД не са в паника, просто правят каквото могат! Само, че този път, обстоятелствата са по-големи от тяхното "всемогъщество"!
Fed удари дъното -- или ще се разбием още утре или до седмица-две ! Този път ме съмнява пазара да го приеме като позитивен сигнал, всичко живо действа панически! 1% надолу в 12 без 10 мирише само на паника!
Може ли някой да ми обясни защо в САЩ цената на акция тип А на Шел (RDS.A) струва около 30 USD (гледам я през Америтрейд), а в Европа на Лондон LSE или в Амстердам ми показва цена около 12-13 EUR/GBP.
Защото е ADR и съдържа 2 акции. Данъчно най - изгодно е да се купи акцията на Xetra или друга борса от ЕС, а изобщо ADR-ите обичайно имат и други съпътстващи такси.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Oбщо взето тия дето имам, по тегло дадени по долу, ама и към 1 дузина други за вход следя. Както и SSO - за по сгодни нива обаче. При ептен такива и spxl/tqqq не изключвам.
Забравил съм да сложа и CXW тук, а е тежичко колкото джейди, залога за Тръмп наесен , той е на другата екселска табличка, при златарите и спекулативните.
Що се отнася до оня списък, аз сериозно мисля че американските банки не са застрашени и ще възстановят. А те добре паднаха. Списъкът беше до някъде съставен от блу чип компании, които 2009-2010 са се представили най-добре. Плюс и малко лична преценка.
Шистовци не бих взимал, защото при тях рискът е троен, не само вируса, а и ценовата война и дългосрочната перспектива за надолу на целия им сектор.
Паднаха, ама недостатъчно
Щом ги следиш - кои са с най малки експозиции към шистоваците ?
Oбщо взето тия дето имам, по тегло дадени по долу, ама и към 1 дузина други за вход следя. Както и SSO - за по сгодни нива обаче. При ептен такива и spxl/tqqq не изключвам.
Забравил съм да сложа и CXW тук, а е тежичко колкото джейди, залога за Тръмп наесен , той е на другата екселска табличка, при златарите и спекулативните.
Що се отнася до оня списък, аз сериозно мисля че американските банки не са застрашени и ще възстановят. А те добре паднаха. Списъкът беше до някъде съставен от блу чип компании, които 2009-2010 са се представили най-добре. Плюс и малко лична преценка.
Шистовци не бих взимал, защото при тях рискът е троен, не само вируса, а и ценовата война и дългосрочната перспектива за надолу на целия им сектор.
Коментар