IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

ФЕД не са в паника, просто правят каквото могат! Само, че този път, обстоятелствата са по-големи от тяхното "всемогъщество"!
    Като операторите в АЕЦ Ленин натискайки червения бутон да спуснат графитените пръти в реактора с надеждата да избегнат ядрената експлозия.

Коментар

• Не пише какъв е матуритета на тази хартия. Аз съм от клуба на тези, които смятат, че купуването на краткосрочна хартия с матуритет до една година не е QE.

Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение

добави и treasury paper за 500млрд. и удряме едни 700млрд QE, това си е повече от QE1
      Last edited by Money; 16.03.2020, 01:24.

Коментар

• Дау 800 пункта надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Най-малкото няма да има yield curve inversion. Поне за известно време. Банковите акции може да скокнат

И това с купуването на MBS си е баш QE, както и да го погледнем.
          добави и treasury paper за 500млрд. и удряме едни 700млрд QE, това си е повече от QE1

Коментар

• Биткойня реагира на Феда, скача яко

Коментар

• Най-малкото няма да има yield curve inversion. Поне за известно време. Банковите акции може да скокнат

И това с купуването на MBS си е баш QE, както и да го погледнем.

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение

Fed удари дъното -- или ще се разбием още утре или до седмица-две ! Този път ме съмнява пазара да го приеме като позитивен сигнал, всичко живо действа панически! 1% надолу в 12 без 10 мирише само на паника!
                ФЕД не са в паника, просто правят каквото могат! Само, че този път, обстоятелствата са по-големи от тяхното "всемогъщество"!
                Last edited by Mike Florida; 16.03.2020, 00:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Баси денят предстои, дейба
                  Fed удари дъното -- или ще се разбием още утре или до седмица-две ! Този път ме съмнява пазара да го приеме като позитивен сигнал, всичко живо действа панически! 1% надолу в 12 без 10 мирише само на паника!

Коментар

• Баси денят предстои
                    Last edited by Andi11; 16.03.2020, 09:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah
                      Може ли някой да ми обясни защо в САЩ цената на акция тип А на Шел (RDS.A) струва около 30 USD (гледам я през Америтрейд), а в Европа на Лондон LSE или в Амстердам ми показва цена около 12-13 EUR/GBP.
                      Защото е ADR и съдържа 2 акции. Данъчно най - изгодно е да се купи акцията на Xetra или друга борса от ЕС, а изобщо ADR-ите обичайно имат и други съпътстващи такси.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Паднаха, ама недостатъчно
                        Щом ги следиш - кои са с най малки експозиции към шистоваците ?
                        Напоследък не ги следя много и не знам

Коментар

• Припокриват ни се до някъде списъците. Ако падат още смятам да добавя още MSFT и MA.

Също ми се върти в главата една спекулацийка с Боинг. Но там може да се наложи да почакам доста докато даде добър резултат.

Но мисля, че твоят списък е на да любимите ти акции? Не задължително тези, които очакваш най-бързо да дръпнат при обръщане на пазара?

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Oбщо взето тия дето имам, по тегло дадени по долу, ама и към 1 дузина други за вход следя. Както и SSO - за по сгодни нива обаче. При ептен такива и spxl/tqqq не изключвам. Забравил съм да сложа и CXW тук, а е тежичко колкото джейди, залога за Тръмп наесен , той е на другата екселска табличка, при златарите и спекулативните.
                          Last edited by Money; 14.03.2020, 19:21.

Коментар

Що се отнася до оня списък, аз сериозно мисля че американските банки не са застрашени и ще възстановят. А те добре паднаха. Списъкът беше до някъде съставен от блу чип компании, които 2009-2010 са се представили най-добре. Плюс и малко лична преценка.

Шистовци не бих взимал, защото при тях рискът е троен, не само вируса, а и ценовата война и дългосрочната перспектива за надолу на целия им сектор.
                            Паднаха, ама недостатъчно
                            Щом ги следиш - кои са с най малки експозиции към шистоваците ?

Коментар

Пип, на тебе кои са ти на мушката?
                              Oбщо взето тия дето имам, по тегло дадени по долу, ама и към 1 дузина други за вход следя. Както и SSO - за по сгодни нива обаче. При ептен такива и spxl/tqqq не изключвам. Забравил съм да сложа и CXW тук, а е тежичко колкото джейди, залога за Тръмп наесен , той е на другата екселска табличка, при златарите и спекулативните.
                              Last edited by pipbel; 14.03.2020, 17:51.

Коментар

• Що се отнася до оня списък, аз сериозно мисля че американските банки не са застрашени и ще възстановят. А те добре паднаха. Списъкът беше до някъде съставен от блу чип компании, които 2009-2010 са се представили най-добре. Плюс и малко лична преценка.

Шистовци не бих взимал, защото при тях рискът е троен, не само вируса, а и ценовата война и дългосрочната перспектива за надолу на целия им сектор.

Коментар

Working...
                                X