От това цялото нещо разбрах, че трябва да съм спекулант. Инвеститорите за пореден път напълниха джобовете на хитреците
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеНе знам що продължавам да търся логика в развитието на тия акции, при положение, че очевидно такава няма. Скочиха брутално точно по време на големите размирици и сега се сетиха да падат. От къв зор!!!! Някой има ли логичен отговор? И се чудя нафтата останалите акции ли следва или те следват нея !!! Изключително трудно е на човек на логиката (какъвто съм) да се занимава с тия глупости. Астроложки и нумероложки са ми казвали да загърбя логиката и да се оставя на интуицията, ама е толкова трудно след като цял живот съм я подтискала сега да я чуя. Тя със сигурно се опитва да крещи, но с много изнемощяло гласче. Или поне аз съм глуха за него. Както вече казах - в началото като нищо не знаех и не разбирах и карах на интуиция по-добре ми вървеше бизнеса. Колкото повече чета толкова повече се обърквам
P.C. Абсолютно съм сигурна, че трейдъри с пари манипулират борсите. Някой си играе много мощно с наивните инвеститорчета.
THE MATRIX
- 1 like
Коментар
-
Не знам що продължавам да търся логика в развитието на тия акции, при положение, че очевидно такава няма. Скочиха брутално точно по време на големите размирици и сега се сетиха да падат. От къв зор!!!! Някой има ли логичен отговор? И се чудя нафтата останалите акции ли следва или те следват нея !!! Изключително трудно е на човек на логиката (какъвто съм) да се занимава с тия глупости. Астроложки и нумероложки са ми казвали да загърбя логиката и да се оставя на интуицията, ама е толкова трудно след като цял живот съм я подтискала сега да я чуя. Тя със сигурно се опитва да крещи, но с много изнемощяло гласче. Или поне аз съм глуха за него. Както вече казах - в началото като нищо не знаех и не разбирах и карах на интуиция по-добре ми вървеше бизнеса. Колкото повече чета толкова повече се обърквам
P.C. Абсолютно съм сигурна, че трейдъри с пари манипулират борсите. Някой си играе много мощно с наивните инвеститорчета.Last edited by IvelinaJensen; 11.06.2020, 21:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеДали пазарите не дават втори шанс за влизане на инвеститорите със свободни кинти?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеПринципно съм си в паника от как въм се родила - един вид - това ми е нормалното състояниеВече толкова много прецаках, че най-умното, което мога да направя е поне от тук натам да се ориентирам и да действам според ситуацията с колкото може повече здрав разум и по-малко импулсивност. Акциите ако не ме разорят ще ме научат на самоконтрол, който винаги ми е липсвал.
Продадох датски шит. Сега се чудя какви американски да си купя. И дали изобщо да се осмеля да купувам днес. Ideas?Принципно казваме на много папири шит, за да не се привързваме към тях и да не ги държим вечно
Усвояваш ги нещата, макар по трудния начин, Само гледай да се задържиш поне годинка, Акциите не са хазарт като форекса, движат се по-бавно и има време да се играят хитро.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНе бих посмял да те съветвам, но две неща щети кажа :
1.никога не играй на късо
2. никога не отваряй позиции с идеята да избиваш загуби
Иначе аз в тия смутни времена дебна HSBC - за учудване на много хора...
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеПринципно съм си в паника от как въм се родила - един вид - това ми е нормалното състояниеВече толкова много прецаках, че най-умното, което мога да направя е поне от тук натам да се ориентирам и да действам според ситуацията с колкото може повече здрав разум и по-малко импулсивност. Акциите ако не ме разорят ще ме научат на самоконтрол, който винаги ми е липсвал.
Продадох датски шит. Сега се чудя какви американски да си купя. И дали изобщо да се осмеля да купувам днес. Ideas?
1.никога не играй на късо
2. никога не отваряй позиции с идеята да избиваш загуби
Иначе аз в тия смутни времена дебна HSBC - за учудване на много хора...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Принципно съм си в паника от как въм се родила - един вид - това ми е нормалното състояниеВече толкова много прецаках, че най-умното, което мога да направя е поне от тук натам да се ориентирам и да действам според ситуацията с колкото може повече здрав разум и по-малко импулсивност. Акциите ако не ме разорят ще ме научат на самоконтрол, който винаги ми е липсвал.
Продадох датски шит. Сега се чудя какви американски да си купя. И дали изобщо да се осмеля да купувам днес. Ideas?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеИмате ли обяснение защо се случва всичко това ОТНОВО? Предполагам пак е работа на невидимия враг, дето обърка всичко
Понеже си ми симпатична ще ти дам една алтернатива. Задели там 10 до макс 15-20% да си трейдваш когато те засърбят пръстите, аче често май ти се случва
Останалите - вкарай ги тук и да не ти пука, само веднъж годишно ребалансираш (е може и 2 до 3 ако годината се случи с мечи пазар).
https://portfoliocharts.com/portfolio/golden-butterfly/
Ще се почувстваш спокойна като жаба на слънце (по Р.Чандлър), ще имаш повече време и за мъжо, че да не те остави както върви все да го пренебрегваш с тоя монитор. И ще биеш индекса.
На малкия съм му отделил почти 1/4 от моя портфейл ( големия съм го осигурил достатъчно) и вече 40 месеца се представя доста добре бих казал, като се има предвид колко е консервативно. Ето сравнението със сп500 за тоя период. На 15 г. база почти същата работа.
А и днес като пример, сипчо сега 3.23% показва на червено, малкия само - 0.67%
Данните са от пф визулайзъра, до края на Май.
Portfolio CAGR Stdev Best Year Worst Year Max. Drawdown Sharpe Ratio Sortino Ratio US Mkt Correlation Portfolio 1 12.75% 7.06% 21.63% -1.60% -5.20% 1.52 3.23 0.79 Vanguard 500 Index Investor 11.46% 15.95% 31.33% -5.02% -19.63% 0.66 0.95 1.00
Portfolio CAGR Stdev Best Year Worst Year Max. Drawdown Sharpe Ratio Sortino Ratio US Mkt Correlation Portfolio 1 9.54% 7.58% 21.63% -7.23% -16.14% 1.08 1.88 0.70 Vanguard 500 Index Investor 8.74% 14.68% 32.18% -37.02% -50.97% 0.56 0.80 1.00
Коментар
Коментар