If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
AMD качиха, понеже конкурента им Интел обяви слаби резултати.
Май по добре, човек да има и от двете компании като хедж, така или иначе тези двете са монополисти на пазара
Ставаше дума за ADM, а не за AMD И аз ги бъркам на моменти де. Иначе аз имам само Intel и се чудя сериозно дали да се възползвам от офертата на американските адвокати, защото честно казано вече дори аз самата загубих вяра в Intel
Май по добре, човек да има и от двете компании като хедж, така или иначе тези двете са монополисти на пазара
ADM = Archer Daniels Midland. Най-голямата земеделска компания на борсата.
А Интел и АМД отдавна вече не са монополисти. Китайците им разказаха играта. Имаш и Qualcomm и NVDA.
ADM много ги надуха очакванията и едва ли ще ги надминат. Повече клоня към спад. Поне на приходите. Това е една от най-стабилните компании в света и по-скоро Дания ще фалира. Не съм и предполагал, че точно тази акция ще ми докара близо 20%, та като цяло няма мегдан за още много ръст. Такъв традиционен слон не е за търговия, а за стабилност на портмонето.
STOR е божа работа. Там отчетите са яко фалшиви и нищо чудно да надминат прогнозите.
ADM много ги надуха очакванията и едва ли ще ги надминат. Повече клоня към спад. Поне на приходите. Това е една от най-стабилните компании в света и по-скоро Дания ще фалира. Не съм и предполагал, че точно тази акция ще ми докара близо 20%, та като цяло няма мегдан за още много ръст. Такъв традиционен слон не е за търговия, а за стабилност на портмонето.
STOR е божа работа. Там отчетите са яко фалшиви и нищо чудно да надминат прогнозите.
А, за да те направя напълно щастлифт ще ти призная, че ET-то ми полюби маменцето, хиляди съм назад там, а на всичкото отгоре не мога да го продам зарад данъците.
ама плаща ли се данък ако продадеш на загуба? Плаща ли се изобщо данък печалба за американски акции в Америка и как става плащането ако да?
И на мен ми мина през ума, че може от мака да е. Ама не ми се пробва на Windows.
Аз продължавам да чакам залози за earnins на STOR и ADM, щото на едните отчетите излизат днес, а на другите други ден. За кво ми е тоя форум, ако няма прогнози. То коментари на вече случилото се и аз си го мога, ама кел файда.
На мене ми е чудно какво е мнението на хората, на които WASH им беше любима акция и взеха на $33 с идеята за бързи големи печалби
За SOLO ми е интересно същото нещо, там даже е още по-зле положението
И за още един куп други подобни
Чак сега почвам да разбирам селебрититата, като се оплакват от по-нахални фенове. Ще ти отговоря, но само защото съм разнежен от снощните печалби и ти съчувствам за твоите загуби. И на мен ми се е случвало, разбирам те.
WASH продължава да си е една от най-стабилните американски финове. Тук съм дългосрочно, никакви стопове не съм слагал. В момента съм на мъненка печалба, без дори да броим идващият дивидент. Ще допълвам при спад, но и в момента не е никак лошо за вход. Другите подобни от списъка ми са Arrow и Oppenheimer, но там сега е бая височко. За твоя неистова радост съм малко назад при WFC. А, за да те направя напълно щастлифт ще ти призная, че ET-то ми полюби маменцето, хиляди съм назад там, а на всичкото отгоре не мога да го продам зарад данъците. Ще се наложи да го търпя тоз близо 20% дивидент и това е. ET-то ми е една от първите купени акции на NYSE изобщо и не е като да не понаучих едно друго оттогава.
SOLO е чисто спекулативна мини позиция. Там не съм в акции, а в уарънти с падеж 2024-та. Дал съм му да прибира печалбата при скок 80%.
Мислех да ти напиша и рецепта за баклава, че за мисленето отиват бая въглехидрати, ама ще го оставя за другия път.
Обикновено като конвертирам в JPEG и излиза доста по-едро. PNG го прави ситно. Ти сигурно също си на мак?
И на мен ми мина през ума, че може от мака да е. Ама не ми се пробва на Windows.
Аз продължавам да чакам залози за earnins на STOR и ADM, щото на едните отчетите излизат днес, а на другите други ден. За кво ми е тоя форум, ако няма прогнози. То коментари на вече случилото се и аз си го мога, ама кел файда.
Maй се ще се плъзгаме към ниво под 26 000 за Dow, какво ще кажете ?
Посоката е само нагоре, всякакъв спад ще е момента аберация. Това в абсолютни стойности. Пък и не зяпай DJ, не е най-точният индикатор. Меко казано. Чудно ми е какво е мнението на хората, които преди два три месеца казаха, че са излезли от пазара и чакаха спадове.
Миналата седмица открих, че залог в нещо като VIXY е по-нискорисков от късите фондове. Това ако смяташ, че ще има сериозен спад до края на годината.
Коментар