If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бре големо писане падна у темата. която по принцип е малко умрела. Туй ша да е заради новата която сложи миловидна снимчица не че нещо и помогна за трейдинга.
Може да се ползват снимки преди и след трейдинга, като с цигарите например
Между другото, Пип, я ти кажи какво мислиш за хора, които очакват систематично да правят по +120% годишно? Смяташ ли, че имат изобщо някаква идея за какво говорят?
В смисъл, една от идеите на тази тема е все пак да се вдигне финансовата култура на хората в България, а не сульо да си чеше Егото
E това си е наивно и дори смешно, спор няма, ама това са си новобранци бе, и двамата го казват, ти какво очакваш. Живота/пазара ще ги научи.
Някои суперталантливи дейтрейдъри може и да го правят, ама несистемно, временно.
Сексистко срещу Ивелина от мене?! Намери поне един такъв мой пост към нея. Предизвиквам те!
Това специално не бе към теб, той си знае кой, говорих по принцип.
Ексчо си пада по жълтото, ама и там не му стиска да го купи реално и затова пак е демо
Е това имах предвид, веднъж го набеждаваш за някой друг без основание ( веднъж като му намеквах за тенекето каза че то не го интересува, няма как да си прав, нито стила му е такъв), после че търгува на демо и т.н. сякаш си му светил.
Еми с такива персонални атаки и удари под кръста ли ще вдигнем нивото на финансовата култура ?
Бре големо писане падна у темата. която по принцип е малко умрела. Туй ша да е заради новата която сложи миловидна снимчица не че нещо и помогна за трейдинга.
Между другото, Пип, я ти кажи какво мислиш за хора, които очакват систематично да правят по +120% годишно? Смяташ ли, че имат изобщо някаква идея за какво говорят?
В смисъл, една от идеите на тази тема е все пак да се вдигне финансовата култура на хората в България, а не сульо да си чеше Егото
То човек е трудно да не се дразни, като се пишат тотални глупости в хубавата тема. Затова пък го има и игнора, който ползвам срещу 2 лица, но за съжаление виждам, като им биват цитирани тъпотиите, на които им се връзвате.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Не мислиш ли че е твърде дребнаво и заядливо това ?
Все едно на теб или на мен, или на който и да било не ни се е случвало да ни падат картоните след някоя покупка...дори бих казал е закон
Все си мисля че сме в тема за обмяна на идеи ( иначе в политиката без проблем ти късам г...а ), а не за квалификации и обидни посмятания, вкл. и сексистки към новата колежка.
Пък ако толкова те дразни - сложи го в игнора, елементарно е.
Сексистко срещу Ивелина от мене?! Намери поне един такъв мой пост към нея. Предизвиквам те!
Що се отнася до Ескчо, той напълно си го заслужава Към всеки съм приятелски настроен освен към ексчовци, които дращят глупости в захлас и се държат арогантно
Освен това забележи. Ако някой реално търгува и направи кофти сделка си признае, тогава какво има да се смеем. Но когато някой ... лъже и се прави на голямото доборуто и то на демо... извинявай
Защо си траеш, че на 21 април си взел ARCH на $28.5 за дей трейдинг и след това те се сриват буквално на следващия ден на $22? Хммм?
Не мислиш ли че е твърде дребнаво и заядливо това ?
Все едно на теб или на мен, или на който и да било не ни се е случвало да ни падат картоните след някоя покупка...дори бих казал е закон
Все си мисля че сме в тема за обмяна на идеи ( иначе в политиката без проблем ти късам г...а ), а не за квалификации и обидни посмятания, вкл. и сексистки към новата колежка.
Пък ако толкова те дразни - сложи го в игнора, елементарно е.
Toва пък защо...нещо не схващам съвсем ?
Мислиш че го чака голям спих спрямо останалите валути ?
Обмисли и жълтото и /или голд/силвър майнинг стокс за целта. Поне аз затова и държа немалка порция от тях, не само за диверсификация и като хедж за пазарни спадове, а и заради прекалената ми експозиция към $.
Или пък го шорти, ма не е вариант за предпочитане, поне за мен.
Това, което доста ме вълнува напоследък е как да търгувам на NYSE, но да избягам от долара.
Toва пък защо...нещо не схващам съвсем ?
Мислиш че го чака голям спих спрямо останалите валути ?
Обмисли и жълтото и /или голд/силвър майнинг стокс за целта. Поне аз затова и държа немалка порция от тях, не само за диверсификация и като хедж за пазарни спадове, а и заради прекалената ми експозиция към $.
Или пък го шорти, ма не е вариант за предпочитане, поне за мен.
Ако заменим 7 със 90, то няма голяма разлика в твърдението ти.
Но по-интересните въпроси са колко вероятно е това да се случи? Какъв риска от фалит/зануляване?
Още един интересн въпрос, на който нито един кандидат комарджия (чети като печели уж постоянно хиляди левове на мачове) не е могъл да ми отговори. Защо след като печелиш толкова много, ходиш на друга работа и се занимаваш с излишни неща за 1 000 - 2 000 лева?. Сядай просто на компютъра и си вземай 7% от 100К лева. Хем няма да имаш шеф на главата, хем ще работиш когато си поискаш, хем ще ти е кеф.... въобще работа мечта, която по неизвестна за нас причина не искаш да приемеш.
Рискът от фалит при мен е много по-малък от системния риск или от някоя обикновена измама. Голямото ми притеснение е, че един ден няма да мога мога да си вляза в акаунта или пирамидата Револют (почти не го ползвам това) ще бъде разкрита. А мотивите за едно или друго мое житейско решение не засягат никого. Надявах се, че тук ще обсъждаме акции и други инструменти, търгувани на NYSE. Има смисъл във темата - откраднах някои печаливши идеи, но плявата е меко казано прекалена. Мисля си, че сме културно близки, разликите в компетенциите не са огромни и срещаме сходни проблеми в борсовата търговия. Признавам си, че голяма част от дискусиите в SA са ми над нивото.
Дайте да следваме заглавието на темата. Това, което доста ме вълнува напоследък е как да търгувам на NYSE, но да избягам от долара. Идеите, които са ми дошли - 1. китайски компании, които продават бая на вътрешния пазар - BABA, NIO 2. Мексико, Бразилия... но те май са изцяло зависими от долара - OMAB, ABEV, JBSAY 3. суровини?
BTW - нали въпросът "кога да продавам" беше породен именно от желанието на IvelinaJensen да се издържа само от търговия.
Как бе Терзиев, ти на demo account ли си ? Ти ни утрепа бе човек. Аз разчитам тука да има големи професионалисти, да се споделя опит, а не демо-любители
Хаха, разбира се, че е на демо. Така е най-лесно. Пускаш десет неща, едно излиза добре, другите ги забравяш и започваш да си мислиш: ето на, спечелих много и ако бях го направил с истински акаунт сега щях да съм богат
Коментар