If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво стана с Alibaba, split-a кога ще е , би трябвало цените номинално да слезнат съответно, а гледам, че е 244 $, а някой беше казал, че на 300 ще се ходи ?
При доларовите активи, този спадащ курс на долара също влияе негативно, беше 1.12, сега е 1.14 за 1 евро и подяжда печалбата.
Вицето вчера пак се изказало, че може да натискат и махат китайските компании от борсата в САЩ.
А за DOW и NASDAQ бях съгласен, но много бързо се случи, браво как го усети на момента.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Какво стана с Alibaba, split-a кога ще е , би трябвало цените номинално да слезнат съответно, а гледам, че е 244 $, а някой беше казал, че на 300 ще се ходи ?
При доларовите активи, този спадащ курс на долара също влияе негативно, беше 1.12, сега е 1.14 за 1 евро и подяжда печалбата.
BABA днес кур, но утре е люспенето и поддържам, че ще лети. За любопитните средната ми цена е 260. Имам при брокера, но взех четири парчета през Revolut, за да ги шитна веднага щом удари +10%. Най-голямата ми позиция е PFE на 33. Днес е найс.
Аз мисля , че в книжата на Dow има още потенциал, но трябва Nasdaq да коригира малко надолу/едновременно двата индекса/, което пък не е наблюдавано. Деликатна е ситуацията. Както много се говори за набалончване и се изказват разни световни инвеститори по дежурните телевизии cnbc и bloomberg, така може пазара да отнесе още нагоре, със тоя огромен кеш какво да се прави (всеки се пита). Както си стоиме, може да решат да отнесат и надолу, като се съберат управителите на света на тайната вечеря, какво ли ще излезе.
За мен преобладава, че решението е да се поддържа по-височка инфлация и нулеви лихви, за да се изтрият дълговете, но не толкова висока че хората да се оплакват, но така или иначе те ще обедняват плавно, неусетно, сякаш някой полека им издърпва килимчето под краката.
Кво ще кажете за NYSE:ARR ? Както и за OXSQ ? Дават големи дивиденти ама много им отрицателни резултатите
Огромен риск, но нищо чудно да скокне още 20% след някоя позитивна новина. Ако е зарад дивидента обаче - недей. Aко е за игра, по-скоро бих заложил на SOLO, че днес се сурна.
BABA днес кур, но утре е люспенето и поддържам, че ще лети. За любопитните средната ми цена е 260. Имам при брокера, но взех четири парчета през Revolut, за да ги шитна веднага щом удари +10%. Най-голямата ми позиция е PFE на 33. Днес е найс.
Нямам намерение да се обяснявам, но от хартиите, които държа в интерактив, всичкo съм снасял във форума кога е купено. Само за ET не съм писал по-конкретно - 8,68 ми е средно при 5,5% от порфейла. Там е голяма греда, но го взех още преди да прочета за различните данъчни режими. Гледам да се уча и да настъпвам една и съща мотика по няколко пъти.
[ATTACH=CONFIG]n3625797[/ATTACH] Някой знае ли как да сваля от Блумбърг Термонал bid/ask spread-a на трежърис (5 годишни примерно) от 2005 до сега?
Това са някакви спредове между доходност с различен матуритет, нали?
Колко плащаш за Терминала, може и на ЛС? Преди години беше супер сериозна сума и за портфейл под млн. в зелено нямаше много смисъл. Супер е, работил съм преди, но условията им не бяха като за лично ползване.
Иначе при Н. Василев ползват в "Експат" мисля, може него да питаш, без да е пред мен отворен, не мога да ти помогна конкретно.
Коментар