IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Wall Street jumps at open as jobless claims raise hopes of more stimulus
    Страшни са в обясненията...цирк буш.

    Коментар


    • Бе аз си взех 30те % от дабъл спайчо пък...изработих си ги все пак за 2 дни.
      И по сгодно пак ще го купя ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

        Изглежда най високото число на седмична база в историята
        Вероятно безработицата вече гони 6%.
        Майтап си го мислите!

        Идва много по-голяма криза от Голямата Депресия 29г.!

        Вече няма да става с предимно кредитни мерки!

        Скоро ще е 10% и от там нагоре....

        В БГ от 5% директно ще отиде на 15%, следваща стъпка 20% и нагоре...


        Единствения вариант е изгаряне на благосъстояние, през колапс на системата и печатане, заличаване на стойност до изчистване на дисбалансите!

        Коментар


        • In the week ending March 21, the advance figure for seasonally adjusted initial claims was 3,283,000, an increase of 3,001,000 from the previous week's revised level. This marks the highest level of seasonally adjusted initial claims in the history of the seasonally adjusted series.
          Изглежда най високото число на седмична база в историята
          Вероятно безработицата вече гони 6%.

          Коментар


          • Покалкулирах малко днес и гледам че съм само 12% назад от февр. връх...ми чи то не е зле, още 14% ъп ми требе и ще го мина, някъде към 2800-2900 за сипчо иде.
            Обаче малкия с пеперудата си е убиец, на - 5.7% само от върха и на плюс >2% от началото на годината.
            То като гледам и целия ми портфейл чат пат позаприличал на неговия... 42% акции и етфи, 20 злато >13 тлт и 25 кеш.
            Да се надяваме че ще има още едно спускане по близо до 2000 че трябва да се увеличи по солидно дела на картоните за сметка на кеша.

            ПС Интересно колко ли ще е bloody jobs рапорта днес спрямо очакваното, забелязвам жълтия надига муцуната си последния час...
            Last edited by pipbel; 26.03.2020, 14:07.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от representjah
              Много е интересно как хората си нямат ни най-малка идея от справянето с тези "черни лебеди". Хубаво, очевидните причини/симптоми ще бъдат третирани, ще наливат пари, но какво се случва със second и third-order effects? В момента спиралата сега започва, вируса е просто една от песъчинките които ще срутят купчинката. Да определяш cause-effect в една комплекса система като икономиките е изгубена кауза. Ако вземем България, в момента туризма е в колапс, ресторантьорство, развлечения - също. От тук се завърта малката топчица едното води до второ-ттрето-пето, бъде ще му излезе края не знам. Предстои хората като индивиди да покажат най-лошото на което са способни, ще има останали без работа, без средства със цяла купчина задължения. То вече се усеща, хората те заобикалят на улицата все едно си смъртен враг.
              Очакванията ми е купчинката да се срути с 3/4 от максималната си височина, или с други думи тоя Дау да отиде около 8 500 - 9 000. Надявам се до края на годината. Ако вземем за пример/опита Китай, предстои поне 3 месеца пълна изолация на западния свят. След това едва ли всичко ще заработи на 100%, самолетите няма да литнат в небето изведнъж, хората няма да се скупчат да купуват коли и да ходят на почивки. Огромната част от хората нямат средства да преживеят един месец занапред, всичко е на кредит. Просто не знаем, ще виждаме нарастване на топката с малко всяка седмица докато накрая не помете всичко наред. Няма как една ваксина да спре тази топка, за мен лично тя е тръгнала по склона надолу. В момента всичко е trade-off, или хората ще останат гладни (ако не се опрощават заеми) или банките ще фалират. Има прекалено много сметки, а времето за плащане е дошло. Това е мнение, а не препоръка, аз ще започна да товаря влака на Дау под 16 000.
              И света пак почти ще свърши, нали. Еми щом си убеден толова - шорти, елементарно е, до дау 9к ще направиш над двоен профит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от volatilnia Разгледай мнение
                ПИПИ МИШИ ЩЕ КУПУВАМЕ ЛИ ОТ 18888
                ...ей много разбирачи ей ....
                напоследък е модерно да се шорти дъно
                http://kukla3.blog.bg/photos/167926/...58042380_n.jpg
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                Коментар


                • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

                  Ма верно ли не си разбрал, за авиолиниите?!
                  Тоя ник, има ли общо с града?
                  ако говориш за американските - там е ясно, ако стимули. Европейските? +20% при риск от национализация (аер франсе) = тях не ги разбирам и спрени полети.

                  ника има общо с града ама не съм от там

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                    Опасни са. Трябва първо да се види в кои юрисдикции им е основния добив. Малко останаха сносните. Повечето са изтърбушени откъм залежи и са в опасни юрисдикции. Има и опасност от национализация.
                    Изобщо не са опасни! Това няма нищо общо с действителността!

                    Големите компании, особено тези, които работят в Канада, Австралия и САЩ, не са застрашени, нито от национализация, нито от нищо!
                    Дори и да има национализация, КОЕТО ЗА МЕН Е АБСУРД, в белите страни пак ще вземеш нещо под формата на плащане от държавата!
                    Отделно, за мен добрата стартегия е да се диверсифицира поне в 3 от големите компании. Така, при всички положения ,ще има добри осреднени резултати!
                    Много преди национализация, за да се е стигнало до там, че някой да национализира подобни компании, златото и те самите, ще трябва да са отишли в небесата!

                    Има възможност и за диверсификация по континенти и държави, няма да ги национализират в един ден! Така или иначе, аз не вярвам в национализацията!

                    Отделно друга много голяма заблуда е, че видите ли пика на добив на злато бил минат. Нямало нови хубави находища и тн.....Това може да е лошо в краткосрочен отчет до 1-2 год, но в дългосрочен 3-5 г. пазара ще откоригира. Което ще рече, че пазара ще се настрои към нови реалности от към цени, които ще са по-високи! В Лондон част от тези, които определят цените са добивачите, част от златния съвет, което ще рече, че при тези "еврейски игри", няма как да не се работи на печалба!
                    Демек, ситуацията е обща за всички и при добра диверсификация Х пари разделени по равно в 3 компании, ще дава добър осреднен резултат!
                    Цената на златото се определя от цена за добив Х, плюс премия за добивача и от там на сетне по веригата! Когато цената за добив стане Х+, заради по-лошата рентабилност от добивите, с оглед на находищата, всичко по веригата се откоригира!

                    Отделно сега при новата криза и тия болести и ако има масов глад, за 10 години от 7 милиарда може да се отиде на 5,5! За този, който е жив и има инвестиции в злато, не е необходимо да се увеличават добивите, просто защото пазара от към население сигурно ще се е свил!

                    Инвестицията в сребърни добивачи за мен е много лоша инвестиция, защото в голямата си цялост, те за разлика от златните големи добивачи, нямат подобни монополни позиции и са много по-малки! Това ще рече и по-чупливи!
                    Сега при идващата криза, среброто ще го удари сериозно индустриалното търсене като спад! Преди избухването на среброто, което ще е много по-късно спрямо това при златото, някои от малките компании добивачи, може да са дали фира. При среброто за мен си струва физическото, който е купувал, защото когато скочи златото, на по-късен етап, "златото на бедните" ,може да направи Х4, на скока на златото! Въпреки, по-лошите условия при него. Инвестиралите ще си приберат!

                    Индустриалното му търсене ще се събуди след много години, но тогава ще се събудят и другите суровини, където отново ще има големи монополисти, които също ще добиват много сребро като добавачен продукт! Но някъде там след кризата, играта ще е съвсем различна! Лично за мен, най-оправдани са инвестициите, в по-големи компании, с по-монополни позиции!
                    Не казвам, че от сребърните компании не може да се спечели, но там ми е малко кинжаларска история в момента, плюс ведър оптимизъм, сякаш някой вкарва на 2000 в Биткойн, когато по телевизията ти казват, че според определени анализатори 100 000 си е постижима стойност до 2 години!

                    Така или иначе идва голямото печатане и голямата инфлация! Който не вярва, да ми прочете поста за инфлацията още веднъж и да се опита да просмисли наистина нещата, за какво иде реч!
                    Last edited by Mike Florida; 26.03.2020, 01:19.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                      А сребърните как ги виждаш, мен са ми по - интересни. Там виждам нещо като частично картализиране. Какви са рисковете.
                      Там почти няма. Общо взето целия сектор следваше следната политика. Окрупняване без да се инвестира в проучване и евентуален добив на нови залежи. Има общо взето три четири компании в сектора, които си заслужават, но в момента аз пасувам. Все пак наскоро продадох последните. Категорично избягвай AG и EXK на Египтянина въпреки че с AG постигнах над 100% доходност за кратко време наскоро - AG е с доста добри залежи, но ръководството изиграва акционерите по доста гаден начин.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                        Опасни са. Трябва първо да се види в кои юрисдикции им е основния добив. Малко останаха сносните. Повечето са изтърбушени откъм залежи и са в опасни юрисдикции. Има и опасност от национализация.
                        А сребърните как ги виждаш, мен са ми по - интересни. Там виждам нещо като частично картализиране. Какви са рисковете.
                        Last edited by Todor Sabev; 25.03.2020, 22:15.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                          Ако си имал акъл на времето, да си взимал стотинки!
                          Сега вече няма, а и до колкото има са на кофти нива в момента от към цени!

                          Вземи си акции на минни компании от златния сектор! Разпределяш в поне 3 от основните!

                          Поне 10% от активите!

                          Скоро предстоят нови големи спадове на американския пазар!
                          Златото ще го засмуче пак, ще засмуче и добивачите! Тогава може да ги засечеш!

                          Аз бих заложил и повече от 10%. Но тебе като те следя какво ти е мисленето като визия за нещата и икономиката, ти и 10% да сложиш пак ще е голям успех от към градация във възгледите!

                          Ти си преценяш!
                          Опасни са. Трябва първо да се види в кои юрисдикции им е основния добив. Малко останаха сносните. Повечето са изтърбушени откъм залежи и са в опасни юрисдикции. Има и опасност от национализация.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                            На мидата ли залагаш? Там с олиото много политически игри се вихрят. Не знам какво ще стане.
                            Краткодрочна игра. Вече дръпна сериозно ако качи още две евро махам. Не знам защо винаги ме е влечало в суровините. Ама в бъдеще живот и здраве ще е биофармата също

                            Коментар


                            • Най-вероятно до два месеца Западът ще хване цаката ва вируса. Т.е. с масови тествания, масово носене на маски, изолиране на хората над 65 години и т.н. ще стане възможно икономиките да работят и в същото време вирусът да се държи под контрол. Щом Тайван, Япония, Корея, Израел и др. го могат защо да не могат и западняците. Просто още не са подготвени и нямат опит с подобни ситуации.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                                Не знам, зависи доколко ще е агресивна във времето фискалната политика, засега не ми се вярва, още повече, че инфлацията при тази структура на потреблението е гарантирана стагфлация- срив в облигациите- в потреблението на пенсионерите- в кредитирането- в останалото частно потребление- в заетостта- държавни намеси- още по неефективна икономика..
                                Ако парите стигнат до всички както е замислено ще докарат прилична инфлация...ако стигнат до ограничен кръг от хора най-вероятно резултата ще е стагфлация - както се опасявам, че може да се получи в БГ
                                п.с. да уточня- не съм завършил икономика и понякога се изразявам неподготвен
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X