IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Много интересно, че на 29 юни JPM правят анализ много подобен на този на Морган Станли от вчера / завчера. Но смятат, че yields ще се качат само modestly и от там техният анализ изобщо не предизвиква нищо подобно на реакцията от вчера




    Meanwhile, the Fed has sharply scaled back the pace of its asset purchases, from $75bn a day at the height of the pandemic in March to roughly $80bn a month since early June. At this rate, the central bank will snap up just a quarter of the gross long-term Treasury supply in the second half of the year, JPMorgan calculates.

    That left a “large demand gap”, the bank said, especially if private investors do not ramp up their purchases. However, fears that this gap could cause yields to spiral higher, potentially upsetting still-fragile financial markets, may be unfounded.

    The analysts at JPMorgan do expect yields to climb but think the rise will be “modest,” as investors will continue to demand safe assets during the contraction in economic activity and growing deflationary risks.


    https://www.ft.com/content/68a72ae2-...6-9d1716f42531

    Коментар


    • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Пасивното "инвестиране" в широки фондове например. Може да е имало смисъл в условията на сериозни комисионни или за хора без време и без финансова грамотност. При положение, че можеш да търгуваш без или с минимална комисионна обаче е трудно за разбиране защо сам не си направиш портфейла. Крепи се единствено на вярата, че средно борсата е винаги нагоре.
      Не съм съгласен. Има си своето място и то поне за мен в порядък от поне половината от портфейла.

      ПС Пък за лоши стокпикъри ( хич не са малко) да не кажа и 100% е добре да е в такива. Както и за хора просто без физическо време да се занимават с борсата и/или с доста дълъг хоризонт.
      Last edited by pipbel; 12.08.2020, 17:42.

      Коментар


      • "Продаде" го на 17 юли, баш когато се срина

        После след дъжд качулка взе да измисля стопове и по-високи нива

        Абсолюто е на демо, а даже и на демо не е. Дори не си спомня всички тикъри, които е споменал. Ако всичките тези тикъри ги наблъскаме в една табличка ще се получи такава успеваемост, ум да ти зайде. Ще се окажа, че SPY е по-добре от хаотичната търговия

        По принцип когато само пускаш тикъри е много лесно да си въобразиш, че си много добър. Запомняш добрите си попадения, а другите просто ги забравяш и така


        Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

        нещо ми се върти в главата, че terziev спомена че е продал на 12+ , а не на 11.
        terziev, наистина ли си на демо или ни избъзика?

        Коментар


        • Бъфет ряпа да яде. Ето това е талант: https://www.youtube.com/watch?v=_NaaOKfMRSQ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            terziev, много идват и си отиват от пазарите. Малцина остават за над 20 години. Според мен има какво да научиш от тези хора. Лесно е да направиш еднократна грандиозна доходност и да занулиш след 9 месеца акаунта. Трудно е да се задържиш до живот. При това във форма която си струва. Малцина успяват.
            Шаблонът при >90% от смятаните за легендарни инвеститори е банален - момент или два на грандиозна доходност и след това ритмично пълзене около или под средното за пазара. Тези, дето поддържат 10%/годишно в продължение на 30-40 години не са за окайване, но трудно могат да бъдат пътеводна светлина и най-добър пример. Аз лично гледам да науча, колкото може повече. Включително от грешките на някои хора. Тъпотии правя и вероятно ще продължа да правя. Според мен обаче няколко души тук правите огромната грешка да повтаряте папагалската бъфетови лафове, които даже самият Бъфет не следва. Другото е липсата на гъвкавост и отказ да се променят предварителните планове. Колко хора тук скочиха на FE или WRK при нарисувани ситуации, дето понякога не се случват по половин година и повече?

            Пасивното "инвестиране" в широки фондове например. Може да е имало смисъл в условията на сериозни комисионни или за хора без време и без финансова грамотност. При положение, че можеш да търгуваш без или с минимална комисионна обаче е трудно за разбиране защо сам не си направиш портфейла. Крепи се единствено на вярата, че средно борсата е винаги нагоре. Специалните продукти тип REML са друга бира. В интерес на истината не успях да се добера до тях. Ако някой има идея как да стане от България, ще съм благодарен за съвет. Още са на голяма, бих казал грандиозна, далавера.

            ivelina, за новините... Най-хубаво се получвава, когато новината изглежда супер негативно, но всъщност не е точно така и ти го схванеш. Короната, отношенията с Китай, корупцията при FE... Другото са дългосрочните тенденции като - електричките, китайския вътрешен пазар, слънчевите (пак Китай)...

            ----

            И никой да не се притеснява, аз не търгувам с пари и не печеля, нито губя. Тука си имам една екселска табличка и си джиткам. NIO на 3 съм го продал.

            добавка: тези фермани ги пиша баш защото нямам възможност да търгувам. След 16-ти пак ще почна с тикерите.
            Last edited by terziеv; 12.08.2020, 14:23.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Терзиев всъщност не търгува. Не и с истински пари. Това неговото са мокри сънища. Той дори не може да разбере колко е зле и че нищо не прави. Този ник не трябва да се взима на сериозно

              Разправя тука за NIO, но беше инвестирал "стотинки" там, после "продаде" при един спих на $11. Сега разправя, "Видяхте ли?"
              нещо ми се върти в главата, че terziev спомена че е продал на 12+ , а не на 11.
              terziev, наистина ли си на демо или ни избъзика?

              Коментар


              • Ивелина, косвеното ми впечатление е, че имаш добър нюх и намираш добри дружества. Но според мен влагаш прекалено много емоции на база на текущите ежедневни движения на акциите. Като купиш дадени акции, добре е да допускаш и не драматизираш ако останат дълго твои, точно в тези си съвети Бъфет е много прав. Като знаеш, че си купила добро дружество, не трябва да се влияеш от моментните ситуации. Ето за акциите с Интел, купила си ги на по-висока цена, пазарът преекспонира лошата новина и ацията падна доста. Същевременно АМД и някои други производители се надуха балонно, пак на база на същата новина. При това, акцията на Интел започва да става още по-привлекателна, защото дава добри възможности за покупки и намаление на цената. По-добре покупки на Интел, отколкото надутите АМД. Просто трябва малко търпение, следващ отчет, позитивна новина и нещата ще си дойдат на мястото. Аз изпаднах в същата ситуация с Интел, но за разлика от теб, не го гледам като издънка, а като възможност., която до 3-4 месеца очаквам, че ще ми донесе много прилична възвръщаемост и отплата за търпението.

                Коментар


                • Терзиев всъщност не търгува. Не и с истински пари. Това неговото са мокри сънища. Той дори не може да разбере колко е зле и че нищо не прави. Този ник не трябва да се взима на сериозно

                  Разправя тука за NIO, но беше инвестирал "стотинки" там, после "продаде" при един спих на $11. Сега разправя, "Видяхте ли?"

                  Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  terziev, много идват и си отиват от пазарите. Малцина остават за над 20 години. Според мен има какво да научиш от тези хора. Лесно е да направиш еднократна грандиозна доходност и да занулиш след 9 месеца акаунта. Трудно е да се задържиш до живот. При това във форма която си струва. Малцина успяват.
                  Last edited by Money; 12.08.2020, 12:32.

                  Коментар


                  • Точно щото малко от малко разбрах как работят пазарите - реагират на новини и ако не си от първите получили достъ до новината - изгаряш. Ясно е че няма как все да си от първите. Ясно е, и че няма как да контролираш новините и още по-малко реакцията на пазарите на тях, която често е нелогична, но това не и пречи да си ги движи. В началото на 3% печалба се радвах и профитът ми растеше. Сега чакам поне 10% че и пак не продавам с надежда за още растеж и накрая си остана с пръст в уста. Но като цяло май тук късметът е водещ. Конкретен пример от вчера: 3 от датските ми акции тръгнаха много добре от сутринта. Едната заради покачен целеви курс, другата - заради добър отчет, а третата - защото очакваше добър отчет днес. В общи линии бях на добър плюс от трите и реших за продам едната, та ако падне случайно поне нещо да съм спечелила от поне една от трите. Е тук направих грешка в избора, ама чак днес се показа. Та продадох, тя продължи да си расте, но се успокоявах, че поне останалите 2 не продадох. Днес още преди да отворят пазарите едната компания излезе с много лош отчет, че се оказа и че са лъгали на вс отгоре, а другата обави, че всъщност е подвела инвеститорите, понеже увеличението на поръчките реално не е довело или няма да доведе до увеличени приходи. В резултат и двете се гмурнаха, като при едната съм на дълбок минус вече. А тази, която продадох продължи да хвърчи днес. Отделно една друга уж беше тръгнала нагоре и като я купих одеве моментално смени посоката. Ей такива нещица нямат друго обяснение освен лош късмет, саботаж от... знаете кой или друг вид паранормални влияния

                    Коментар


                    • Това да не те притеснява. Байдън няма да прави ММТ. Дори и Сандърс да беше пак нямаше да има ММТ

                      Те самите ММТиъри не знаят какво е ММТ. Не си ли ги чувал, че казват, че в Япония имало ММТ. Е, ако това е ММТ (ама то не) тогава какъв е проблемът? Лихвите са ниски (даже отрицателни) и обслужването на дълга не е товар. А знеш, че през 1945 дългът е бил и по-голям пък след това идва просперитета на 1950-те и 1960-те

                      Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      Да, ама....
                      Какво можеш да възразиш обосновано на това по долу ? Особено ако твоите хора вземат цялата власт след 3 месеца и очаквано натиснат до дупка педала на ММТ...


                      [/B]

                      https://finanz.dk/why-the-gold-bitco...tem-collapses/

                      Коментар


                      • terziev, много идват и си отиват от пазарите. Малцина остават за над 20 години. Според мен има какво да научиш от тези хора. Лесно е да направиш еднократна грандиозна доходност и да занулиш след 9 месеца акаунта. Трудно е да се задържиш до живот. При това във форма която си струва. Малцина успяват.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          да си научила как работят пазарите... какви са базовите принципи на финансите.
                          WTF? Има ли някой който знае как работят пазарите и какви са базовите принципи на финансите? Така следварително е лесно, ама я преди 10 години някой да беше обяснил "как работят пазарите при отрицателни лихви". На какви "пазарни" принципи се крепи търговията с нафта?

                          Но по онова време подобно мислене имаха само малцинство от инвеститори. И до днес много коментатори продължават да не разбират защо компании, които изглеждат „скъпи“ според традиционните показатели за оценка, продължават да увеличават стойността си.

                          https://www.investor.bg/analizi/91/a...309674/?page=2

                          ---

                          Да не говорим как се отразиха безплатните брокери. Преди 5 години само, ако някой го беше обяснил, щеше да е мултимилиардер.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Ивелина, тактиката се прави по човека. Тя е индивидуална и е въз основа на целите и ресурса на човека. Под ресурс не разбирам само финансов такъв. Говоря и за психология и знания. Правилната тактика за мен вероятно би била грешна за теб. Важното е да не правиш глупости и да си загубиш парите преди да си научила как работят пазарите, що за човек си и какви са базовите принципи на финансите. Успех, но като те чета имаш още много път да извървиш докато стигнеш до нещо което е устойчиво.
                            Мерси. Вече 5 месеца ще станат си изграждам тактика. И колкото повече чета, толкова повече ми падат печалбите. В началото беше най-добре като нищо не знаех и го карах на интуция. Накрая май ще се върна към първоначалната си стратегия, въпреки че след толкова четене ще ми е трудно - то само ме обърка. Лека полека започвам да схващам защо маймуните вземат по-правилни решения от специалистите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                              Искам да съм дългосрочна, но същевременно виждам и осъзнавам, особено в настоящата ситуация колко лузърска тактика е. От вчера до сега съм на -4% профит за годината. Ако бях продала вчера както получавах напъни да направя, ама се сдържах, сега щях да съм си запазила профита. А не да тръгвам пак от нулата. Даже от минус, защото тоя месец профита ми вече на минус. Всичко това в рамките на по-малко от 12 часа. Прецени си сам коя тактика е печеливша
                              Аз затова разправям, че трябва да пуснеш линк към резултатите си. Аз например следвам съветите на хора с демонстрирана печеливша тактика, а не на многознайковци, дето все изостават. Пак се присетих за комикса, дето обясняваше как WELL имал високо p/e.

                              Коментар


                              • Ивелина, тактиката се прави по човека. Тя е индивидуална и е въз основа на целите и ресурса на човека. Под ресурс не разбирам само финансов такъв. Говоря и за психология и знания. Правилната тактика за мен вероятно би била грешна за теб. Важното е да не правиш глупости и да си загубиш парите преди да си научила как работят пазарите, що за човек си и какви са базовите принципи на финансите. Успех, но като те чета имаш още много път да извървиш докато стигнеш до нещо което е устойчиво.

                                Коментар

                                Working...
                                X