IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Терзиев всъщност не търгува. Не и с истински пари. Това неговото са мокри сънища. Той дори не може да разбере колко е зле и че нищо не прави. Този ник не трябва да се взима на сериозно

    Разправя тука за NIO, но беше инвестирал "стотинки" там, после "продаде" при един спих на $11. Сега разправя, "Видяхте ли?"
    нещо ми се върти в главата, че terziev спомена че е продал на 12+ , а не на 11.
    terziev, наистина ли си на демо или ни избъзика?

    Коментар


    • Ивелина, косвеното ми впечатление е, че имаш добър нюх и намираш добри дружества. Но според мен влагаш прекалено много емоции на база на текущите ежедневни движения на акциите. Като купиш дадени акции, добре е да допускаш и не драматизираш ако останат дълго твои, точно в тези си съвети Бъфет е много прав. Като знаеш, че си купила добро дружество, не трябва да се влияеш от моментните ситуации. Ето за акциите с Интел, купила си ги на по-висока цена, пазарът преекспонира лошата новина и ацията падна доста. Същевременно АМД и някои други производители се надуха балонно, пак на база на същата новина. При това, акцията на Интел започва да става още по-привлекателна, защото дава добри възможности за покупки и намаление на цената. По-добре покупки на Интел, отколкото надутите АМД. Просто трябва малко търпение, следващ отчет, позитивна новина и нещата ще си дойдат на мястото. Аз изпаднах в същата ситуация с Интел, но за разлика от теб, не го гледам като издънка, а като възможност., която до 3-4 месеца очаквам, че ще ми донесе много прилична възвръщаемост и отплата за търпението.

      Коментар


      • Терзиев всъщност не търгува. Не и с истински пари. Това неговото са мокри сънища. Той дори не може да разбере колко е зле и че нищо не прави. Този ник не трябва да се взима на сериозно

        Разправя тука за NIO, но беше инвестирал "стотинки" там, после "продаде" при един спих на $11. Сега разправя, "Видяхте ли?"

        Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        terziev, много идват и си отиват от пазарите. Малцина остават за над 20 години. Според мен има какво да научиш от тези хора. Лесно е да направиш еднократна грандиозна доходност и да занулиш след 9 месеца акаунта. Трудно е да се задържиш до живот. При това във форма която си струва. Малцина успяват.
        Last edited by Money; 12.08.2020, 12:32.

        Коментар


        • Точно щото малко от малко разбрах как работят пазарите - реагират на новини и ако не си от първите получили достъ до новината - изгаряш. Ясно е че няма как все да си от първите. Ясно е, и че няма как да контролираш новините и още по-малко реакцията на пазарите на тях, която често е нелогична, но това не и пречи да си ги движи. В началото на 3% печалба се радвах и профитът ми растеше. Сега чакам поне 10% че и пак не продавам с надежда за още растеж и накрая си остана с пръст в уста. Но като цяло май тук късметът е водещ. Конкретен пример от вчера: 3 от датските ми акции тръгнаха много добре от сутринта. Едната заради покачен целеви курс, другата - заради добър отчет, а третата - защото очакваше добър отчет днес. В общи линии бях на добър плюс от трите и реших за продам едната, та ако падне случайно поне нещо да съм спечелила от поне една от трите. Е тук направих грешка в избора, ама чак днес се показа. Та продадох, тя продължи да си расте, но се успокоявах, че поне останалите 2 не продадох. Днес още преди да отворят пазарите едната компания излезе с много лош отчет, че се оказа и че са лъгали на вс отгоре, а другата обави, че всъщност е подвела инвеститорите, понеже увеличението на поръчките реално не е довело или няма да доведе до увеличени приходи. В резултат и двете се гмурнаха, като при едната съм на дълбок минус вече. А тази, която продадох продължи да хвърчи днес. Отделно една друга уж беше тръгнала нагоре и като я купих одеве моментално смени посоката. Ей такива нещица нямат друго обяснение освен лош късмет, саботаж от... знаете кой или друг вид паранормални влияния

          Коментар


          • Това да не те притеснява. Байдън няма да прави ММТ. Дори и Сандърс да беше пак нямаше да има ММТ

            Те самите ММТиъри не знаят какво е ММТ. Не си ли ги чувал, че казват, че в Япония имало ММТ. Е, ако това е ММТ (ама то не) тогава какъв е проблемът? Лихвите са ниски (даже отрицателни) и обслужването на дълга не е товар. А знеш, че през 1945 дългът е бил и по-голям пък след това идва просперитета на 1950-те и 1960-те

            Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

            Да, ама....
            Какво можеш да възразиш обосновано на това по долу ? Особено ако твоите хора вземат цялата власт след 3 месеца и очаквано натиснат до дупка педала на ММТ...


            [/B]

            https://finanz.dk/why-the-gold-bitco...tem-collapses/

            Коментар


            • terziev, много идват и си отиват от пазарите. Малцина остават за над 20 години. Според мен има какво да научиш от тези хора. Лесно е да направиш еднократна грандиозна доходност и да занулиш след 9 месеца акаунта. Трудно е да се задържиш до живот. При това във форма която си струва. Малцина успяват.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                да си научила как работят пазарите... какви са базовите принципи на финансите.
                WTF? Има ли някой който знае как работят пазарите и какви са базовите принципи на финансите? Така следварително е лесно, ама я преди 10 години някой да беше обяснил "как работят пазарите при отрицателни лихви". На какви "пазарни" принципи се крепи търговията с нафта?

                Но по онова време подобно мислене имаха само малцинство от инвеститори. И до днес много коментатори продължават да не разбират защо компании, които изглеждат „скъпи“ според традиционните показатели за оценка, продължават да увеличават стойността си.

                https://www.investor.bg/analizi/91/a...309674/?page=2

                ---

                Да не говорим как се отразиха безплатните брокери. Преди 5 години само, ако някой го беше обяснил, щеше да е мултимилиардер.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Ивелина, тактиката се прави по човека. Тя е индивидуална и е въз основа на целите и ресурса на човека. Под ресурс не разбирам само финансов такъв. Говоря и за психология и знания. Правилната тактика за мен вероятно би била грешна за теб. Важното е да не правиш глупости и да си загубиш парите преди да си научила как работят пазарите, що за човек си и какви са базовите принципи на финансите. Успех, но като те чета имаш още много път да извървиш докато стигнеш до нещо което е устойчиво.
                  Мерси. Вече 5 месеца ще станат си изграждам тактика. И колкото повече чета, толкова повече ми падат печалбите. В началото беше най-добре като нищо не знаех и го карах на интуция. Накрая май ще се върна към първоначалната си стратегия, въпреки че след толкова четене ще ми е трудно - то само ме обърка. Лека полека започвам да схващам защо маймуните вземат по-правилни решения от специалистите.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                    Искам да съм дългосрочна, но същевременно виждам и осъзнавам, особено в настоящата ситуация колко лузърска тактика е. От вчера до сега съм на -4% профит за годината. Ако бях продала вчера както получавах напъни да направя, ама се сдържах, сега щях да съм си запазила профита. А не да тръгвам пак от нулата. Даже от минус, защото тоя месец профита ми вече на минус. Всичко това в рамките на по-малко от 12 часа. Прецени си сам коя тактика е печеливша
                    Аз затова разправям, че трябва да пуснеш линк към резултатите си. Аз например следвам съветите на хора с демонстрирана печеливша тактика, а не на многознайковци, дето все изостават. Пак се присетих за комикса, дето обясняваше как WELL имал високо p/e.

                    Коментар


                    • Ивелина, тактиката се прави по човека. Тя е индивидуална и е въз основа на целите и ресурса на човека. Под ресурс не разбирам само финансов такъв. Говоря и за психология и знания. Правилната тактика за мен вероятно би била грешна за теб. Важното е да не правиш глупости и да си загубиш парите преди да си научила как работят пазарите, що за човек си и какви са базовите принципи на финансите. Успех, но като те чета имаш още много път да извървиш докато стигнеш до нещо което е устойчиво.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

                        това противоречи на дето казваш. че се стремиш да си дългосрочна
                        Искам да съм дългосрочна, но същевременно виждам и осъзнавам, особено в настоящата ситуация колко лузърска тактика е. От вчера до сега съм на -4% профит за годината. Ако бях продала вчера както получавах напъни да направя, ама се сдържах, сега щях да съм си запазила профита. А не да тръгвам пак от нулата. Даже от минус, защото тоя месец профита ми вече на минус. Всичко това в рамките на по-малко от 12 часа. Прецени си сам коя тактика е печеливша

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Invest Man Разгледай мнение

                          Една пирамида винаги има нужда от все повече убитаци в долната и част, за да съществува . Какво по-добро решение от сплит, за да привлечеш такива?
                          Не схванахте, че "Тесла" е Америка и не бива да и гледате финансовите показатели. Дял в компанията е все едно дял от САЩ. То и САЩ са уж пирамида, ама всички там си слагаме парите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
                            Какво мислите за тази новина?

                            Tesla обяви сплит на акциите
                            Купувай оллл инннн. На лост 200 към 1 Всичко в Насдака- Хахххххххххххх

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
                              Какво мислите за тази новина?

                              Tesla обяви сплит на акциите
                              Една пирамида винаги има нужда от все повече убитаци в долната и част, за да съществува . Какво по-добро решение от сплит, за да привлечеш такива?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                                Проблемът е, че съм принудена да ги чета и да се съобразявам с тях, защото те влияят на маркета. Може да са подвеждащи, ама народът като се юрне да им реагира и аз съм безсилна. Така че по-добре да съм ги чела и ако може да съм първата реагирала им
                                това противоречи на дето казваш. че се стремиш да си дългосрочна

                                Коментар

                                Working...
                                X