If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На ex-dividend дата, акциите падат средно със сумата на дивидента. От това може да се направи стратегия, която прибира дивидента като капиталова печалба. Стратегията е: купуваш акцията след като е снесла дивидент, по-евтино, и я продаваш преди да снесе следващия дивидент, и като снесе втория, пак я купуваш. Така се облагаш на българската ставка от 10%, и то само ако си на печалба.
С опции май също може да се прибира дивидент.
Хайде стига папагалствате от умни сайтове. Просто не е вярно. Това "правило" важи в 1/3 от случаите. Изключително рядко движението отговаря на сумата от дивидента. Ташунко да ти каже какво прави с ET.
Българската ставка е 5%. (добавка: ставка за дивидента, а капиталовата е 10%)
Уфф, в гинко билоба инвестирай. 100 пъти го обяснявах. С други думи - 37% данък има тук и нямам никаква файда. Написах ти кои/къде са ти с 0% при източника.
На ex-dividend дата, акциите падат средно със сумата на дивидента. От това може да се направи стратегия, която прибира дивидента като капиталова печалба. Стратегията е: купуваш акцията след като е снесла дивидент, по-евтино, и я продаваш преди да снесе следващия дивидент, и като снесе втория, пак я купуваш. Така се облагаш на българската ставка от 10%, и то само ако си на печалба.
С опции май също може да се прибира дивидент.
Господ знае. Файзер може да подскочи, но новата компания ще е рязко надолу в началото. При всички случаи ще има пикове в двете посоки. Виж графиката на MYL от последните дни. За секунди до 16,10 и след секунди 15,80.
Вчера цял ден спекула завърших с 1615 $ кеширана печалба.Днес започвам добре.Имам 600 ейпъла на цена 119 $ а вече са 120 $ .Очертава се прекрасен ден отново .
Вчера цял ден спекула завърших с 1615 $ кеширана печалба.Днес започвам добре.Имам 600 ейпъла на цена 119 $ а вече са 120 $ .Очертава се прекрасен ден отново .
Иначе съм на 38%+, но това включва дивидентите. С продадените опции сигурно минава 40%, но тях няма как да ги изчисля точно, защото jstock-a не ги поддържа. ГОЛЯМ и четвъртит го лапнах с LLNW и донякъде с ET и CXW.
Като най-голяма своя грешка определям продаването с 10-20% печалба на компании, които купих април-май на почти дъното. Другата ми най-голяма грешка е, че твърде късно почнах да се занимавам с борсите.
Отново класика. От едно 40% напред, от друго на 0, от друго 20% назад и знаеш ли при равни тегла това колко прави ТОТАЛно?
Ами 6,7% Тотал. Прити слабо. Донякъде би било добре, но при тези рискове и т.н.
Просто няма данни да изчисля, но шанса ти е там, където и на другите.
Един път един приятел спекулант ми се хвали около 4 часа, от кое колко спечелил, това онова и нарая като го питах "е колко е тотала за годината" и той "ами минус 10% защото "дългосрочния портфейл е надолу". Завеса. Такива сте всички, хвалите се с печалбите, а загубите под килима. Типично само-чесане на егото, а ти от коментарите ти виждам, че си типичен его тип. Много е важно да се похвалиш. Идеално при човешката раса, поражда последователи, фенове и гъзолизци. Може да направиш пирамида, секта или просто да те сметнат за хахо.
Пожелавам късмет. Всеки успешен инвеститор е аномалия, тоест късмет.
Пожелавам ти късмет.
Но за целта не трябва да се допускат класическите грешки, а именно овъртрейдинг, диверсификация (по-скоро трябва концентриран удар, но много умен, не емоционален, например при спад с 60% на пазарите риска да купиш не е голям, дори и да продължи още надолу), продажба на малка печалба, държене на голяма загуба.
Само с късмет няма да стане. Трябва да не се допускат класическите грешки!
Инвестирането на кредит е хазарт. Дори най-богатите хора в света са фалирали, защото не са спряли кредита, въпреки че са имали много пари.
Та колко ти е ливъриджа?
И един прост въпрос, като правиш МЕГА ДОХОДНОСТ (ако я правиш), защо ти е "марджин"?
Четейки виждам следното. Опитваш се да компенсираш слабата доходност с маржин. Много добра оптична илюзия. Фалитът е на хоризонта. Шанса е голям.
Кредитът превръща инвестирането в хазарт. Маржинът е ядрено гориво за ладичка, да не стопиш двигателя
Не е препоръка за нулиране на акаунти. За покупко-продажби и т.н.
Ама защо се страхуваш да влизаш с ГОЛЯМ. All in и каквото стане.
Всъщност проблемът е класически и е вкоренен в малкия капитал и големия риск, който се поема, защото се търси ХХ сума за издръжка на месец или за капитализиране.
Например имаш 100 000 долара, с тях искаш да изкарваш 5 000 долара на месец и 60 000 долара на година за да живееш от инвестиране. Натискаш акаунта на макс, добавяш маржин. Гейм овър.
Много са се опитали, 99% са сгазили лука. Малцина са оцелели и после пишат книги и обясняват колко са умни.
Никой не си призна в DAX-a за аспирините, когато ръчках. Те все още са много добра сделка. Ама пусто шубе да влизам с голям марджин. Да не говорим, че там с дивидентите е кул. Иначе съм на 38%+, но това включва дивидентите. С продадените опции сигурно минава 40%, но тях няма как да ги изчисля точно, защото jstock-a не ги поддържа. ГОЛЯМ и четвъртит го лапнах с LLNW и донякъде с ET и CXW.
Като най-голяма своя грешка определям продаването с 10-20% печалба на компании, които купих април-май на почти дъното. Другата ми най-голяма грешка е, че твърде късно почнах да се занимавам с борсите.
Айде малко реални текущи резултати, че от толкова приказки глава ме заболя. Аз съм на 108% годишен профит за момента. Ваш ред е?
За година е рано да казвам. Първата ми в живота сделка на борсата е от 27. 05. тази година.
Около 55% съм в брой. Останалите проценти са в Байер (ок. 75%), Ролс, Ориндж и една отворена позиция продава EUR/GBP.
В ролс-а съм с 300 лв. така че и да фалират все тая. Ориндж-а като нищо ще падне отново до 9.5. Байер мисля, че само нагоре им е пътя.
Общо към момента - 36% плюс.
А проклетите Рена, които за 5 месеца успяха 5 пъти да отидат до 25.5 и пет пъти да паднат до 21, тоя път решиха да стават алианс на годината. Пфу!
Айде малко реални текущи резултати, че от толкова приказки глава ме заболя. Аз съм на 108% годишен профит за момента. Ваш ред е?
аз съм на минус 20% незатоверена капиталова загуба ... хубавото е че нямам балоняци .. П/Е П/Б са ми ниски, взех повече дивиденти от миналата година ... така че не протестирам
Продай всичко и тогава пак го кажи тука.
Вземи си 2-3 седмици почивка, иди някъде, забавлявай се, харчи и после пак ела и сначале.
Не се бъзикам - ще бъдеш много по спокойна за 2-я рунд.
Че сега май изглеждаш уравновесена като кенгуру на трамплин...
Коментар