If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не визирам точно тия двете, ама почвам се запитвам дали не е добре и някоя уса банка да добавя за компания на корейчето си, че самотно.
С реп.сенат трудно куку и ко ще вдигнат таксите.
Пък и коя да е...отделна чуденка.
ПС Доволен от КВ, моментума е там, 6м си бие харно не само сп500, а и наско дори. Дали пък друга ЕМ банка не е по добра идея...къде го Равния ?
Благодарско за КБ, жалко че не влязох с по-добра сума. Не те разбрирам защо не уважаваш WASH - една от най-старите банки в Америка, не намалиха дивидента 2008-2009-та и засега е на супер плюс, дори без дивидента. Може да почакаш да върне, но по-сигурна американска банка трудно. По-назад пусках списък с добрите регионални.
WFC - опции, BAC за държане... но ще гръмне при системен проблем
Не визирам точно тия двете, ама почвам се запитвам дали не е добре и някоя уса банка да добавя за компания на корейчето си, че самотно.
С реп.сенат трудно куку и ко ще вдигнат таксите.
Пък и коя да е...отделна чуденка.
ПС Доволен от КВ, моментума е там, 6м си бие харно не само сп500, а и наско дори. Дали пък друга ЕМ банка не е по добра идея...къде го Равния ?
Нещо не са здравословни чак такива ръстове... снощи се върнах на ниво края на септември, което е на милиметри под рекордите ми от юли. При положение, че почти нямам IT.
Дали са здравословни не знам, но определено ми харесват тези ръстове...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Нещо не са здравословни чак такива ръстове... снощи се върнах на ниво края на септември, което е на милиметри под рекордите ми от юли. При положение, че почти нямам IT.
И отново за застраховките... pipbel , ако рече да даде малко по-конкретен пример с путовете? Защото на мен определено ми излиза далеч по-евтино просто да изляза от дадена позиция. Или използваш някоя от по-завързаните стратегии със забавните имена?
Логика на пазарите няма. Някои я търсят и после се дразнят, когато "тъпаците" печелят повече от тях.
Искаше да кажеш не ТЪПАЦИТЕ, а финансово невежите. Който печели няма как да е тъпак, колкото и да ни се иска да го обидим - дреме му на шапката, че лузърите го обиждат от яд.
Тъпаците са тия, дето продават хвърчаща акция без причини и близки изгледи да падне, повлияни от сульо и пульо. Сещаш се за такива.
Иначе това за инвестирането в активи с обратна корелация и аз съм се чудела какъв му е смисъла. Даже лично го пробвах за да се убедя, че няма такъв. Отделно и получих раздвояване на личността. Не мерси - борсите са риск и само рискуващите печелят. Тия с обратните корелации само дето губят wreme в мислене и врътки как да го нагодят, че накрая да излязат на нула. WTF ?????
Много съм го мислил. В началото тръгнах по учебник. Да, ама всички в тая посока са тръгнали и т.нар. "сигурни" убежища се оказаха мега надценени. Какъв хедж е нещо, което е препрепрекупено. Това се превръща просто в още един терен за спекула. Реални активи? На борсата няма такива, всичко е дим и мъгла и дериват върху деривата.
A kакъв хедж е нещо с отрицателна доходност? По-добър вариант е да праскаш опции на безумни цена на принципа "ако стане". Знам, че държиш типсове, но абсолютно не мога да го приема за себе си.
---
Добавка... много мислех за VIX. Всеки път реагира на събитие в обратна корелация, а през спокойно време е без големи амплитуди. През IBKR обаче нямам достъп до фонд върху него. А и не става да го сложиш пасивно, а по-скоро, ако чувстваш близък риск.
Мернах някой беше писал тези дни, че било хубаво да се инвестира в активи с обратна корелация. Това специално за мен е глупаво. Ако 50% от портфейлът ти пада, когато другата 50% се вдига, то де факто тичаш на едно място. Като цяло, щом играеш на борсата, значи си готов да поемеш поне известен риск.
Как се минимизира риск от глобално сурване - просто се изтегляш от пазара. Злато (борсово), облигации, ДЦК не важат в такива моменти.
Как се минимизира ординарният риск - дивидентни акции в стабилни стари компании, които са преминали без проблеми кризата 2008. За предпочитане с месечно изплащане. Още по за предпочитане привилегировани. Предвид 2008-ма, не смятам облигациите за по-сигурни. Има и едни GBS имотни врътки, които според мен са железни. Аз съм изключително против широкоспектърните пасивни фондове, ако и без това губиш време да следиш борсите. Дори да нямаш време, смятам тези с активно управление (като на Pimco или Gladstone) за по-добър вариант. Компании от различни страни, различни сектори, различни валути.
Мернах някой беше писал тези дни, че било хубаво да се инвестира в активи с обратна корелация. Това специално за мен е глупаво. Ако 50% от портфейлът ти пада, когато другата 50% се вдига, то де факто тичаш на едно място. Като цяло, щом играеш на борсата, значи си готов да поемеш поне известен риск.
Най-сериозният ми страх е промяна в регулациите, запори, фалит на брокерите, принудителна смяна на парите...
Това от камбанарията на "малкия". Ако имаш милиони, тогава може вече да мислиш за неща извън борсата - имоти, земя, сейфче със злато, няколко тона ориз...
---
Логика на пазарите няма. Някои я търсят и после се дразнят, когато "тъпаците" печелят повече от тях.
А някой опитен иска ли да сподели как минимизира риска в сегашната ситуация ( президентските избори в САЩ + корона вирус който в момента малко изостава по новините, но предполагам ще се върне с пълна сила след изборите )
Аз като новобранец, просто използвам всяка възможност да изляза от позиция. Ако се уцели тайминг-а правилно даже се печели още по-добре. Ако не просто имам пропуснати ползи, но пък си намалявам риска по този начин. Предполагам има много по-умни начини от това, но аз като новобранец това ползвам.
Като пример за който бях много подиграван от Money, влезнах на LLY на 131.17$ и вчера като скочи на 149$ ги разпродадох, защото се съмнявах да задържи този скок. Днес напазарих половината обратно на 146$ понеже не изглеждаше много стабилна. В момента е 145$ и е надолу тренд и ще изчакам да падне докъдето стигне днес и ще купя другата половина. В случая или поне за момента се оказва доста добър тайминг и ми купи 1 ден спокойствие (до тази сутрин си държах кеша).Обаче тези мои действия изглеждат много нелогични за някой по опитен.
Вие държите ли кеш или вече всички са на мнение, че изборите са минали и близкото бъдеще е много светло и ясно ? Просто от любопитство. Аз лично съм почти 'all in'.
Аз съм предпазлив, тъй като подозирам, че ще има down trend във връзка с коронакризата. Предполагам ще се разбере до месец-два.
Вие държите ли кеш или вече всички са на мнение, че изборите са минали и близкото бъдеще е много светло и ясно ? Просто от любопитство. Аз лично съм почти 'all in'.
Коментар