IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Солото е?
    SOLO - бетер тротинетка, бетер фигня, без никакъв смисъл... ама нали евтини кредити, нали електрокарче... с всеки изминал ден се убеждавам, че пирамидите са построени с кредити с отрицателна лихва.

Взел съм уарънти на Solo, не обикновени акции. В момента са на 70% плюс за деня!!!

---

Направих се на Архимед и взех още малко от дъртите.
    Last edited by terziеv; 13.11.2020, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Господи, какво става с тези електрички!!! Аз съм в Соло...

---

Солото съм го взел на бъзик, а то какво става не е истина...

---

А Ивелина уверено върви към 150%. Сега чакам да почне да мрънка как, защо, кога NIO BIO MIO...
      Как какво става? 'Ми модни са - ако си нямаш електричка, все едно гол и бос си на борсата.

Солото е?

Ивка вчера купи някакви електрички, ама не каза какви. Сега е момента.

Щях да се шегувам още вчера, че щом Ивелина си продаде Интел-а 'начи му е време да се вдигне. И то - гледай!
      Last edited by Никола20; 13.11.2020, 16:56.

Коментар

• Господи, какво става с тези електрички!!! Аз съм в Соло...

Ама много ми липсват коментарите на Едито. Да вземе да наплюе някоя компания, та да знаем, кое ще скочи със 50-100%.

---

Солото съм го взел на бъзик, а то какво става не е истина...

---

А Ивелина уверено върви към 150%. Сега чакам да почне да мрънка как, защо, кога NIO BIO MIO...
        Last edited by terziеv; 13.11.2020, 16:43.

Коментар

• Понеже XPEV и NIO са млади компании и са ми скъпи и са ми малко страшни с тия небивали ръстове, си купих 165 бр. на 7.35 Kandi KNDI.
          И тия правят електрички и са в комбина със собственика на Гийли, който пък купи автото на Волво и 9% от Мерцедес (ако не ги е продал вече).
          Last edited by Никола20; 13.11.2020, 16:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Разбрах. Ама при мен данъкът си е все 42%. Та все в гъз.
            Да не забр авиш да затвориш губещите активни позиции до края на годината и да ги отвориш на ново за тези който си решила де. Не чакай последната семица. на годината може да има изненади.
            Last edited by Todor Sabev; 13.11.2020, 16:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ако мислиш, че системно, било то и за отделни групи от акции, цената на ex dividend date e по-голяма/малка, то може да си направиш и отделна стратегия за точно тази пазарна аномалия.
              Опциите не дават дивидент, но той е взет в предвид при изчислението на премията (цената).
              Човек, давай малко собствена обработка на информация. Не бъди ретранслаторна кутия. Пазарите не са всезнаещи. Продавал ли си опции / купувал ли си? Виж как им играе цената, виж им спреда. Да не говорим колко пъти някой е притиснат да продава/купува, без да има възможност да "взима предвид" каквото и да е. Ако всичко е взето предвид, нямаше да има ценови движения.

---

За данъците IBRK препоръчват GlobeTax. И Елана са им партньор тук.
              Last edited by terziеv; 13.11.2020, 16:38.

Коментар

Хайде стига папагалствате от умни сайтове. Просто не е вярно. Това "правило" важи в 1/3 от случаите. Изключително рядко движението отговаря на сумата от дивидента. Ташунко да ти каже какво прави с ET.

Българската ставка е 5%. (добавка: ставка за дивидента, а капиталовата е 10%)

Опциите не ти дават дивидент.
                Ако мислиш, че системно, било то и за отделни групи от акции, цената на ex dividend date e по-голяма/малка, то може да си направиш и отделна стратегия за точно тази пазарна аномалия.
                Опциите не дават дивидент, но той е взет в предвид при изчислението на премията (цената).
                Ташунко ми е по-интересно ако звънне на тези които му попълват tax return, да ги пита колко вземат за tax return на Non Resident Alien, с търговия на акции.
                Last edited by jori; 13.11.2020, 15:35.

Коментар

На ex-dividend дата, акциите падат средно със сумата на дивидента. От това може да се направи стратегия, която прибира дивидента като капиталова печалба. Стратегията е: купуваш акцията след като е снесла дивидент, по-евтино, и я продаваш преди да снесе следващия дивидент, и като снесе втория, пак я купуваш. Така се облагаш на българската ставка от 10%, и то само ако си на печалба.
                  С опции май също може да се прибира дивидент.
                  Разбрах. Ама при мен данъкът си е все 42%. Та все в гъз.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    Да, казал си ми че ако е LP (OMP са точно LP) е без такса дивидент в Револут. Но не разбрах защо точно в Револут. Ето това е от сайта на OMP по темата, но не му разбирам смисъла. Ако може на проЗ бъргарски някой да го преведе, не буквално, щото буквално и аз си го превеждам, а понятно:

A partner in a publicly traded partnership owns units of the partnership rather than shares of stock and receives cash distributions rather than dividends. Any cash distributions made by a partnership are not taxable as long as the partner’s tax basis in that partnership exceeds zero.

Последната част на изречението по-конкретно не ми е ясна. И означава ли, че ако купувам през моя брокер ще плащам такса източник понеже не е Револут?
                    Аз навързвам така нещата. LP distributions се облагат като общ доход (евентуално прогресивно, с удържане на най-високата ставка).
                    Като купиш LP, цената която си платил, ти е tax basis. Всяка следваща дистрибуция ти намалява tax basis, и като акцията се изплати напълно от дистрибуциите, tax basis ти става 0 и започваш да плащаш/ти удържат данък от дистрибуциите. Но като продадеш, разликата между продажна цена и tax basis си я облагаш като капиталова печалба. Така при продажба може да трябва да платиш 10% от продажната цена като данък.
                    Дали брокера удържа или не, задължението да плащаш данък където трябва си остава твое.

Коментар

Баси. Ти вярно ли се занимаваш професионално с финанси? Такъв въпрос очаквам от охлювъд.
                      значи не разбираш какво правиш (щом не разбираш какво те питам)
                      ще има ревАне

Коментар

На ex-dividend дата, акциите падат средно със сумата на дивидента. От това може да се направи стратегия, която прибира дивидента като капиталова печалба. Стратегията е: купуваш акцията след като е снесла дивидент, по-евтино, и я продаваш преди да снесе следващия дивидент, и като снесе втория, пак я купуваш. Така се облагаш на българската ставка от 10%, и то само ако си на печалба.
                        Хайде стига папагалствате от умни сайтове. Просто не е вярно. Това "правило" важи в 1/3 от случаите. Изключително рядко движението отговаря на сумата от дивидента. Ташунко да ти каже какво прави с ET.

Българската ставка е 5%. (добавка: ставка за дивидента, а капиталовата е 10%)

Опциите не ти дават дивидент.
                        Last edited by terziеv; 13.11.2020, 14:58.

Коментар

Уфф, в гинко билоба инвестирай. 100 пъти го обяснявах. С други думи - 37% данък има тук и нямам никаква файда. Написах ти кои/къде са ти с 0% при източника.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

И един прост въпрос, като правиш МЕГА ДОХОДНОСТ (ако я правиш), защо ти е "марджин"?
                            Баси. Ти вярно ли се занимаваш професионално с финанси? Такъв въпрос очаквам от охлювъд.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                              Днес може да има волатилност с Файзер, заради сливането - https://www.fool.com/investing/2020/...t-merger-date/
                              Въпросът е каква ще е посоката и как да го отиграем ?!?
                              Господ знае. Файзер може да подскочи, но новата компания ще е рязко надолу в началото. При всички случаи ще има пикове в двете посоки. Виж графиката на MYL от последните дни. За секунди до 16,10 и след секунди 15,80.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                                Вчера цял ден спекула завърших с 1615 $ кеширана печалба.Днес започвам добре.Имам 600 ейпъла на цена 119 $ а вече са 120 $ .Очертава се прекрасен ден отново .
                                и тотала за месеца е?
                                и от 1 януари е ?

Коментар

X