IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ковид гаврите продължават:

A COVID-19 vaccine being developed by British American Tobacco (NYSE:BTI) from tobacco leaves has been approved for human trials by the FDA.
    Но то откак Кодак станаха фармация...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

По принцип си прав,но има едно особено изключение.Ще ти дам жокер.Видиш ли компания при която има падане на цената при хубави новини купувай.Тук играят големите пари и си подават топката едни други особено на афтърмаркета да закарат цената надолу.На редовната сесия лапнишараните се паникьосват и разпродават а след време тая артия излита нагоре.
      Бах... Вярно е така. Светна ми леко, като ми избиха няколко стопа. Половината позиция в abbv замина по този начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Не съм експерт , но мисля, че подценяваш доста човешкия фактор в цялата тази работа. С всичко което си написал съм съгласен и логически е така. Но включи и това, че в момента огромно количество аматьори търгуват на борсата. Също още по-голямо количество алгоритми и ботове, които просто се водят от трендове и новини. Виж последните дни как се спира борсата при всяка лоша новина и как подскача на всяка добра. Ще излязат подред няколко лоши новини и аматьорите ще насерат и разпродадат ... после алгоритмите и ботовете ... после още ще разпродадат аматьорите .. и те така ето ти един хубав спад, който ще е добре дошъл за тези които знаят какво правят .
        По принцип си прав,но има едно особено изключение.Ще ти дам жокер.Видиш ли компания при която има падане на цената при хубави новини купувай.Тук играят големите пари и си подават топката едни други особено на афтърмаркета да закарат цената надолу.На редовната сесия лапнишараните се паникьосват и разпродават а след време тая артия излита нагоре.

Коментар

• @terziеv,
          Това е по твоята част:

"...Empty Hotels Find New Life as Governments House the Homeless
          One of the boldest examples is in the Seattle area, where county officials aim to spend roughly $350 million to convert hotels into long-term housing for the homeless...."
          bloomberg.com

Ще се окаже, че идеята ти хич не е лоша . Следващата стъпка, ще е за празните офиси.

И още гледам, че го няма по новините за това да кажа. Джорджия пратиха учениците да учат от вкъщи сега Четвъртък и Петък заради нарасващия брой заразени. Та явно и тука нещата вървят на затваряне.

Гледам, че в новините е Ню Йорк, само че за след празниците уж.

Явно скока в акциите на GME не е случаен. С новия президент ще си стоим в къщи и ще цъкаме игри и държавата ще ни плаща. На кой му трябва да работи...
          Last edited by pantaleev; 16.12.2020, 00:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
            [ATTACH=CONFIG]n3691192[/ATTACH]

DJIA H1

Цената е все още се движи в клина , но е към приключване, вероятно утре или други ден ще боцне връх след което следва корекция, изсипването може да е след Нова Година, като вероятно ще тестава дъното от 26000
            Признавам, че и в училище не бях силен по рисуване, но подобна прогноза ми изглежда малко вероятна. Меко казано. Иначе един 10% срив ни връща есента на 2019-та. Тогава всички пищяха колко е балонясало всичко. Насдакчиите да му мислят.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	DJIAH1.png
Views:	1
Size:	6.1 КБ
ID:	3691192

DJIA H1

Цената е все още се движи в клина , но е към приключване, вероятно утре или други ден ще боцне връх след което следва корекция, изсипването може да е след Нова Година, като вероятно ще тестава дъното от 26000
              Last edited by Todor Sabev; 15.12.2020, 23:14.

Коментар

• Днес добре, Dow Jones като едното нищо си удари едни + 370 точки, дори малко неочаквано, аз ги мислех до 100-150 точки да се придвижим, с малка стъпка, а той Лъвски подскочи.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Хмм... от твоите думи звучи като добър и перспективен бизнес, а не поредната хипстърия. Компанията е печеливша и няма никакъв дълг. Въпросът е дали едни яйца, колкото и да са страхотни, струват > млрд. Ако имах повече свободни средства бих влязъл на момента, на 25 и ги забравям за няколко години. Нямам и затова ще сложа една аларма на 18 долара.
                  И аз имам съмнения за милиарда. А и не знам от къде ще дойде растеж някакъв кой знае какъв. Ама нали сега с Байдън, ще ставаме зелени. Та кой знае, може разни субсидии да се появят за такива като тях. А и може още ферми да се присъединят към бизнеса:

"Today Vital Farms partners with approximately 200 family farms."

Все пак си взех 50-тина акцийки да си имам.
                  Last edited by pantaleev; 15.12.2020, 20:38.

Коментар

• Хмм... от твоите думи звучи като добър и перспективен бизнес, а не поредната хипстърия. Компанията е печеливша и няма никакъв дълг. Въпросът е дали едни яйца, колкото и да са страхотни, струват > млрд. Ако имах повече свободни средства бих влязъл на момента, на 25 и ги забравям за няколко години. Нямам и затова ще сложа една аларма на 18 долара.

Коментар

Суперите Не са зле, но разгледай и някои по-нишови; Виталните ферми vitl отбелязоха доста спад и може би са за вход. Аз такива хипстарии не отбирам, но ти май беше на място и можеш да дадеш къде къде по-по-информирано мнения.

А и ташунко, ако знае нещо...
                      Страхотна идея. Не се бях заглеждал дали Vital Farms, Inc. имат акция. Основно тях пазаря и organicvalley. Също се водят по-добри като качесто от на Horizon примерно и другите био, понеже уж животните им стоели повече навън от колкото е изискването. Маслото/яйцата им примерно са страхотни. Имат разлика във вкуса със останалите, които се продават. Kато цяло в доста големи супермаркети им има продуктите ( Whole Foods , Sprouts Farmers Market, Walmart, Publix, Kroger)

PS. Имам деца и голямо четене падна преди 4-5 години какво да им купуваме и се спряхме основно точно на тази фирма и organicvalley . Та като продукти са супер .. вече като бизнес нямам идея.
                      Last edited by pantaleev; 15.12.2020, 18:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Така. На 17,12 Янките трябва да одобрят Модерна и това е много лоша новина за Бионтех. Затова днес спекулантите налазиха Абус. Янките ще използват Модерна и това ще бъде монопола. Цък цък. От двама монополисти, които се очертаваха ще остане един.
                        Типично в техен стил.
                        Гълъбчетата обаче ще заложат в деня на одобрение на спад на Модерна мислейки, че ще се повтори модела при Бионтеха.
                        Но и тук ще сгрешат.
                        Шах и Мат с пешката.
                        Гълбчета купихте ли Абус на ниските цени.
                        Аууууууу Абуса катери закономерно, хеджфондовете късат дупката на Модерна преди ралито. Става все по заплетен мача. Доктор Менгеле катери след забраната днес на късите позиции за този спасител на света.

Коментар

• Суперите Не са зле, но разгледай и някои по-нишови; Виталните ферми vitl отбелязоха доста спад и може би са за вход. Аз такива хипстарии не отбирам, но ти май беше на място и можеш да дадеш къде къде по-по-информирано мнения.

А и ташунко, ако знае нещо...

Коментар

Умни приказки - хубаво. А нещо по-практично; като за таксиджии и фризьорки? Какво и защо да купим, какво и защо да продадем? Например комуналките. По принцип е нарисувано за тях в момента. Но не се знае ще правят ли баш комунизъм и ще опрощават ли сметките?

----

Според мен такива с месечни разпределения са много ценни в момента. Ако няма сериозни сътресения и се влезе на малко по-добро ниво, QYLD ще носи доста прилични суми. При това рискът от фалити там е минимален.

Лично аз нямам толкова опит с борсата, че да давам някакви кой знае какви умни съвети. Умниците да казват. Аз за мене си съм се спрял на подценени компании които реално правят нещо и струват нещо и ако ще и 5-та вълна на вируса да има да останат (ако може да дават и някой дивидент е още по-добре). Примерно KR в момента. SFM отдавна говоря за тях. Някоя златодобивна (имам малко GOLD и мисля да взема още ако падне). CIEN харесах и си взех тези дни на супер цена. GILD може би е добра оферта сега също ако някой иска фармацефтична. LLY както я препоръча Money е добра, но в момента е малко височко да се влиза (Ако има някой спад бих напазарил още). Китайските и те не са лош избор. BABA и JD са на добра цена ( заради риска естествено с тези регулации ). Всеки да си решава колко риск/печалба да има.

Държа и кеш доста, който го вътря ежедневно на борсата и гледам да се възползвам от тази голяма воатилност. За моята нагласа (като цяло негативна за дългосрочния пазар) ми се струва добър вариант. Да въртя се някъде около индексите като печалба и не ги бия, но пък и много по-малко риск поемам. Всъщност не калкулирам в цената времето което отделям, т.е. ми е по-малка печалбата.
                            Last edited by pantaleev; 15.12.2020, 17:28.

Коментар

• Умни приказки - хубаво. А нещо по-практично; като за таксиджии и фризьорки? Какво и защо да купим, какво и защо да продадем? Например комуналките. По принцип е нарисувано за тях в момента. Но не се знае ще правят ли баш комунизъм и ще опрощават ли сметките?

----

Според мен такива с месечни разпределения са много ценни в момента. Ако няма сериозни сътресения и се влезе на малко по-добро ниво, QYLD ще носи доста прилични суми. При това рискът от фалити там е минимален.
                              Last edited by terziеv; 15.12.2020, 14:59.

Коментар

• Много ми хареса това особено второто, за това споделям:

...

Based on what we know today, the challenges facing investors in 2021 are probably less about the first few weeks and more about later in the year. That is unless one or more disrupter is suddenly accelerated — a monetary policy reversal (highly unlikely), a market accident due to excessive risk taking (more likely but not overwhelmingly so), and mounting corporate bankruptcies (most probable but would play out over time). While investors will continue to surf a highly profitable liquidity wave for now, things are likely to get trickier as we get further into 2021.
                                ....

There are two risks, and not just for markets. First, what is desirable may not be politically feasible, and second, what has proven feasible is no longer sustainable.

www.ft.com

Коментар

Working...
                                X