IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • \Колеги, дайте в практически план, как го виждате положението в края на щатската сесия, ще имаме ли червена сесия или това е само характерния спад в периода 17-19-20 часа българско време, (за който сме говорили и преди), а след това сесията е яко на зелено.

    Коментар


    • Бе ще намерите най накрая философския камък и тука....

      Коментар


      • Бааа. Майк се е включил с 200 в дупарата. Тоз чиляк има яката способност да дразни и то при положение, че съм почти изцяло съгласен с него. Все едно чета zerohedge.

        Две уточнения и един коментар.

        * За техническия анализ. Естествено, че по принцип това са пълни глупости. Но в момента, в който програмираш н броя компютри да ги следват, ти де факто реализираш предсказанията и те започват да се сбъдват. Ако и понякога да прави голямо бум.

        * За смешниците... Много от смешниците са наясно, че са просто късметлии и не се пишат инвеститори. Част от тях са решили да осребрят допълнително, като про/дават акъл. Тук даже във форума е благодат от шарани, които четат 50 книги и тогава чак търгуват. Под една статия в инвестора обясняват как борсата била като рулетка и всичко било математика. Как да не им вземеш парите на такива. Обаче човек трябва да е наясно, че само кой играе пичели. Няма как да спечелиш от тотото, ако не пускаш фиш. И тука имаше разни гоуеми експерти, които зяпаха целия ръст тази година отстрани, докато смешниците правеха пари.

        И последно - Майк хубаво рече колко сме тъпи, с което също съм съгласен. Не разбирам обаче пишката ли му става от тази констатация? Къде да търсим светлината, алфата и омегата, дееба? Особено алфата. Не може ли някой друг съвет, наместо петшестнайсе страници клинични наблюдения. За конкретни компании няма да питам, че той по незнайни причини си ги крие. Ама все пак нещо, нещичко. Че иначе става като картинкаджията, дето вика четете, но не можах да го накарам да каже едно заглавие поне.

        Коментар


        • Здравейте
          искам да си отворя акаунт в американски брокер, защото защитата от гаранционния фонд е 250 000 долара за акции, а в Европа е само 20 000 евро.

          Опитах в сайта на TD Ameritrade и Чарли Шуаб и ми казаха, че за българи, няма начин...

          Моля кажете ми кои брокери са гарантирани от американския фонд за 250 000 долара на клиент и приемат български резиденти?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

            Виж сега, няма защо да се убеждаваме, че квадрата не е сфера!

            Това са различни неща!

            Ти смяташ, че някаква стратегия или робот, или технически анализ, трябва да ти осигури арбитраж над пазара и то едва ли не чист арбитраж, а такова нещо няма как да се случи! Философски камък има, но той няма как да е в ръцете на хора, които го търсят, за да материализират "дървото в злато"!

            Стратегиите и автоматизираните роботи, работят на принципите на ценови нива, отклонения и технически показатели, а това днес доказано не работи!
            По принцип във форума има доста мишкари, които се пробват на технически анализ, фибоначита, елиоти и тем подобни пръдни, тръгнали да забогатяват. След всеки занулен акаунт, пълнят нов и смятат, че вече е друго и почват да ги усещат "наистина" нещата. След няколко години, основно през мениджмънт на парите, една година на плюс малък, после малък минус следващата, съвсем си повярват, че това, което правят е истнско и с потенциал!

            Истината обаче е съвсем разлина!

            Техническия анализ е роден във времената, когато живота е бил различен и се е прилагал на акции, при един много по-истински пазар от днешния, много по-малък, при много по-НЕКОМПЛЕКСЕНИ активи! Логично на времето ценовите нива и техническия анализ изразен от тях, са давали предимство на опитните търговци. Това не работи днес, защото имаме светкавичен новинарски и политически сентимент в новинарската среда, високочестотна търговия и манипулирани пазари! Тези три нови неща променят изцяло средата и техническия анализ се превръща в едно голямо НИЩО!

            Вълните на Елиът или Фибоначито, никога не са работили, дори и на времето! Самите принципи вложени в тях са СЪВЪРШЕННИ ЗАКОНИ НА ПРИРОДАТА, част от вселенския РЕД! Те са част от философския камък, но с тази разлика, че те са само една част, от много други елементи на същия този камък! Ако ние познавахме всички елементи част от този камък, щяхме да може да придвидим, всяко едно трептене на крилете на пеперудата, всяко едно движение на борсата до последния цент, всяко едно политическо изказване, всяко едно човешко действие или дори мисъл!
            ДНЕС обаче в условията на крайно ограничено познаване на вселенския РЕД, а от там и на философския камък, истините зад Фибоначи и Елиът, са просто един плакнеж! Самите Елиът или Ган са ползвали много по-различни принципи от известните днес, а самите те не само, че са били част от различен пазар, но има спор и за реалния им успех още на времето! Елиът със сигурност не е използвал единствено, така известните днес вълни!

            Това, че не си успявал с многобройни стратегии, ползващи за основа неща, които ПРИНЦИПНО НЕ РАБОТЯТ и няма как да работят, не означава, че трейдинга няма как да е успешен, само защото за теб не е бил!

            Открил си 2000 начина, КАК НЕ СЕ ПРАВИ КРУШКА!

            Банките и големите хедж фондове, които позлват автоматизирани системи за търговия, ги базират на сложен искуствен интелект, който цели да наподоби човешкия, като се следи новинарския поток, сентимента и тн...

            Няма как да има арбитраж на пазара 1:1(риск/печалба), с пускането на някакъв малоумен примитивен робот, работещ на принципите на отклоненията и технически ценови показатели!

            Човека е незаменим, затова някои ще са успешни, а други не!

            Като бях написал, по-долу, че всeки може да печели, в дългогодишен бичи пазар през трейдинг, е само при условие, че спазва посочените принципи!
            Това лесно може да се види и да се сметне!

            Разбира се, че ако нямаш дисциплина или играеш NKLA +50/-50%, няма как да се получи, не само да биеш пазара, но няма как и да не фалираш!
            Така, че човешката селективност е незаменима като част от успеха!

            Философския камък съществува, но той е само за тези, които разбират, че нематериалния свят определя материалния, а не обратното! Това ще рече, че един съвършен закон като този за реда на Фибоначи, интерпретиран произволно и лепнат, без да се отичтат останалите парчета от философския камък(вселенския РЕД) В ЦЯЛОСТ, ще работи само до толкова, до колкото произволно е и ПРИЛЕПЯНЕТО му според бунашките разбирания на използващия го! Същото като да хвърляш ези/тура! Вселенския ред определя, че нито едно ези или тура не са случайни, но от гледна точка на математика, това е просто ШАНС! Това е така, защото той интерепретира цялата "действителност" единствено през ограниченията на познатата му математика, която намира за съвършена "истина", стояща зад всичко! Едно лекувито хапче е комплексно в даден ред, който е точно определен! Ако извадиш един елемент от него, колкото и значим да е той, използвайки го отделно, хапчето няма да работи. То би работило само при пълното разбиране и използване на взаимовръзките на Вселенския РЕД!

            Айде стига съм писал толкова, че си игубих времето!

            Успехи на всички!
            Според мен, много от изброените като неработещи неща, всъщност.. си работят. Работили са и още могат да работят. Това, че има хора, които не са ги пробвали, не ги познават и не могат да им се доверят - си е съвсем в реда на нещата
            Успехи и на теб

            Коментар


            • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

              Съгласен съм че на теория много неща са възможни. Обаче аз се занимавам с финансови пазари от доста години и досега такъв резултат не съм виждал. Не съм виждал някой да побеждава пазара реално и да си тегли регулярно печалбите. Занимавам се с автоматизирани системи и съм изтествал стотици хиляди технически стратегии но досега такъв резултат не съм срещал. не съм срещал стратегия или комбинации от стратегии които реално да побеждават пазара при риск 1:1 като постигат по голяма дължина на екуитито спрямо екуитито (кривата) на търгуваните инструменти за конкретните периоди.

              А ти можеш ли да ми покажеш някой който го е постигнал? Дай да го видим тоя факир и сделките от минали периоди и да разнищим как става тая магия.
              Виж сега, няма защо да се убеждаваме, че квадрата не е сфера!

              Това са различни неща!

              Ти смяташ, че някаква стратегия или робот, или технически анализ, трябва да ти осигури арбитраж над пазара и то едва ли не чист арбитраж, а такова нещо няма как да се случи! Философски камък има, но той няма как да е в ръцете на хора, които го търсят, за да материализират "дървото в злато"!

              Стратегиите и автоматизираните роботи, работят на принципите на ценови нива, отклонения и технически показатели, а това днес доказано не работи!
              По принцип във форума има доста мишкари, които се пробват на технически анализ, фибоначита, елиоти и тем подобни пръдни, тръгнали да забогатяват. След всеки занулен акаунт, пълнят нов и смятат, че вече е друго и почват да ги усещат "наистина" нещата. След няколко години, основно през мениджмънт на парите, една година на плюс малък, после малък минус следващата, съвсем си повярват, че това, което правят е истнско и с потенциал!

              Истината обаче е съвсем разлина!

              Техническия анализ е роден във времената, когато живота е бил различен и се е прилагал на акции, при един много по-истински пазар от днешния, много по-малък, при много по-НЕКОМПЛЕКСЕНИ активи! Логично на времето ценовите нива и техническия анализ изразен от тях, са давали предимство на опитните търговци. Това не работи днес, защото имаме светкавичен новинарски и политически сентимент в новинарската среда, високочестотна търговия и манипулирани пазари! Тези три нови неща променят изцяло средата и техническия анализ се превръща в едно голямо НИЩО!

              Вълните на Елиът или Фибоначито, никога не са работили, дори и на времето! Самите принципи вложени в тях са СЪВЪРШЕННИ ЗАКОНИ НА ПРИРОДАТА, част от вселенския РЕД! Те са част от философския камък, но с тази разлика, че те са само една част, от много други елементи на същия този камък! Ако ние познавахме всички елементи част от този камък, щяхме да може да придвидим, всяко едно трептене на крилете на пеперудата, всяко едно движение на борсата до последния цент, всяко едно политическо изказване, всяко едно човешко действие или дори мисъл!
              ДНЕС обаче в условията на крайно ограничено познаване на вселенския РЕД, а от там и на философския камък, истините зад Фибоначи и Елиът, са просто един плакнеж! Самите Елиът или Ган са ползвали много по-различни принципи от известните днес, а самите те не само, че са били част от различен пазар, но има спор и за реалния им успех още на времето! Елиът със сигурност не е използвал единствено, така известните днес вълни!

              Това, че не си успявал с многобройни стратегии, ползващи за основа неща, които ПРИНЦИПНО НЕ РАБОТЯТ и няма как да работят, не означава, че трейдинга няма как да е успешен, само защото за теб не е бил!

              Открил си 2000 начина, КАК НЕ СЕ ПРАВИ КРУШКА!

              Банките и големите хедж фондове, които позлват автоматизирани системи за търговия, ги базират на сложен искуствен интелект, който цели да наподоби човешкия, като се следи новинарския поток, сентимента и тн...

              Няма как да има арбитраж на пазара 1:1(риск/печалба), с пускането на някакъв малоумен примитивен робот, работещ на принципите на отклоненията и технически ценови показатели!

              Човека е незаменим, затова някои ще са успешни, а други не!

              Като бях написал, по-долу, че всeки може да печели, в дългогодишен бичи пазар през трейдинг, е само при условие, че спазва посочените принципи!
              Това лесно може да се види и да се сметне!

              Разбира се, че ако нямаш дисциплина или играеш NKLA +50/-50%, няма как да се получи, не само да биеш пазара, но няма как и да не фалираш!
              Така, че човешката селективност е незаменима като част от успеха!

              Философския камък съществува, но той е само за тези, които разбират, че нематериалния свят определя материалния, а не обратното! Това ще рече, че един съвършен закон като този за реда на Фибоначи, интерпретиран произволно и лепнат, без да се отичтат останалите парчета от философския камък(вселенския РЕД) В ЦЯЛОСТ, ще работи само до толкова, до колкото произволно е и ПРИЛЕПЯНЕТО му според бунашките разбирания на използващия го! Същото като да хвърляш ези/тура! Вселенския ред определя, че нито едно ези или тура не са случайни, но от гледна точка на математика, това е просто ШАНС! Това е така, защото той интерепретира цялата "действителност" единствено през ограниченията на познатата му математика, която намира за съвършена "истина", стояща зад всичко! Едно лекувито хапче е комплексно в даден ред, който е точно определен! Ако извадиш един елемент от него, колкото и значим да е той, използвайки го отделно, хапчето няма да работи. То би работило само при пълното разбиране и използване на взаимовръзките на Вселенския РЕД!

              Айде стига съм писал толкова, че си игубих времето!

              Успехи на всички!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                Как може да се наричат смешници, ако са си утроили парите. По скоро са достойни за уважение. Аз например не съм от тях.
                А такова утрояване можеше да стане и от м.март до сега. Такива пък са още по-успешни.
                Смешници са в частта, че смятат, че постигнатото е плод на лични компетенции, а не общата ситуация на пазара!

                Ти какво си постигнал, в частност, няма препратка към горното, предполагам и никой не касае, освен теб самия!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                  Същото се отнася и за разни смешници, които влезнали на пазара последните 7-8 години, са си утроили парите да речем, при пазар, който само е растял, в рамките на 95-97% от водещите компании само нагоре! Голямата част от тях смятат, че това утрояване се дължи на "ЛИЧНИ КОМПЕТЕНЦИИ"!
                  Как може да се наричат смешници, ако са си утроили парите. По скоро са достойни за уважение. Аз например не съм от тях.
                  А такова утрояване можеше да стане и от м.март до сега. Такива пък са още по-успешни.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                    Не е съвсем така!
                    Ако пазара е скочил Х3, а акции на компании като APPLE, AMZN средно Х5 за даден период. Ако си притежавал само акциите ти си щял да биеш пазара. Ако обаче всяка една търговска сесия отиграваш най-големите волатилности при отделните акции, като през цялото време си бил ДЪЛЪГ с целия капитал разхвърлен по позиции, разликите във волатилността, в комбинация с непрестанната дълга позиция, ако си успешен, ще е повече от тизи Х5 на конкретните акции, ако само държиш без трейдинг!
                    Съгласен съм че на теория много неща са възможни. Обаче аз се занимавам с финансови пазари от доста години и досега такъв резултат не съм виждал. Не съм виждал някой да побеждава пазара реално и да си тегли регулярно печалбите. Занимавам се с автоматизирани системи и съм изтествал стотици хиляди технически стратегии но досега такъв резултат не съм срещал. не съм срещал стратегия или комбинации от стратегии които реално да побеждават пазара при риск 1:1 като постигат по голяма дължина на екуитито спрямо екуитито (кривата) на търгуваните инструменти за конкретните периоди.

                    А ти можеш ли да ми покажеш някой който го е постигнал? Дай да го видим тоя факир и сделките от минали периоди и да разнищим как става тая магия.
                    Last edited by alphaomega; 23.09.2020, 13:59.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                      Да естествено че можеш да победиш някой индекс като търгуваш само някой от неговите компоненти. Но това пак не означава че си победил пазара!
                      Ако направиш индекс само от компонентите които ти си търгувал и проследиш неговото движение за периода на твоите сделки ще установиш че в най добия възможен случаи твоят резултат е 1:1 със резултатът на индекса минус разходите които си платил. Тоест пазарът пак печели.
                      Не е съвсем така!
                      Ако пазара е скочил Х3, а акции на компании като APPLE, AMZN средно Х5 за даден период. Ако си притежавал само акциите ти си щял да биеш пазара. Ако обаче всяка една търговска сесия отиграваш най-големите волатилности при отделните акции, като през цялото време си бил ДЪЛЪГ с целия капитал разхвърлен по позиции, разликите във волатилността, в комбинация с непрестанната дълга позиция, ако си успешен, ще е повече от тизи Х5 на конкретните акции, ако само държиш без трейдинг!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                        ако комисионната ти е процент от цялата сума по сделката, както е в моята банка, разбира се че има ГОЛЯМО значение. Моят процент за американски акции е 0,1%.
                        При теб комисионната може и 30% от сумата да ти е! Какво ни интересува твоята банка! Нас ни интересуват принципните условия при повечето водещи брокери!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                          Няма такова нещо!

                          Не е необходимо да продаваш на връх и да купуваш на дъно. Въпроса е да отиграваш корекциите при дългогодишен бичи пазар, а от самата дневна волатилност да речем 3% за компания Х, ти може да хванеш само 33%, което е около 1% профит. Някой път повече, друг път по-малко!

                          Няма такова нещо като изравнени рискове! Риска на пазара винаги е субективен и не може да бъде измерен! Какво значи според теб невъзможно! Подобни сметки са чисто математически, а не на кой как му се струва!

                          Този тип трейдинг работи на базата на това, че трейдъра отиграва винаги най-волатилните акции(от големите компании), в даден ден, при пазар, който само расте, без съществени корекции!

                          Ако сравняваме цял един пазар под формата на индекс и акция Х, тогава лесно може да видим, че отиграването на волатилността при конкретната акция, дори и успешно не може да победи пазара! Ако обаче ние отиграваме успешно волатилността при 100 водещи компании и я проследим, ще видим, че ние имаме многократно по-голямо "дългово" движение от това при индекса, който отразява пазара!
                          Условието за всичко това е да имаме пазар, който много години да е само нагоре и без големи корекции! Или с други думи, този от 2012г. до 2019г.
                          Да естествено че можеш да победиш някой индекс като търгуваш само някой от неговите компоненти. Но това пак не означава че си победил пазара!
                          Ако направиш индекс само от компонентите които ти си търгувал и проследиш неговото движение за периода на твоите сделки ще установиш че в най добия възможен случаи твоят резултат е 1:1 със резултатът на индекса минус разходите които си платил. Тоест пазарът пак печели.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                            Няма такова нещо!

                            Не е необходимо да продаваш на връх и да купуваш на дъно. Въпроса е да отиграваш корекциите при дългогодишен бичи пазар, а от самата дневна волатилност да речем 3% за компания Х, ти може да хванеш само 33%, което е около 1% профит. Някой път повече, друг път по-малко!

                            Няма такова нещо като изравнени рискове! Риска на пазара винаги е субективен и не може да бъде измерен! Какво значи според теб невъзможно! Подобни сметки са чисто математически, а не на кой как му се струва!

                            Този тип трейдинг работи на базата на това, че трейдъра отиграва винаги най-волатилните акции(от големите компании), в даден ден, при пазар, който само расте, без съществени корекции!

                            Ако сравняваме цял един пазар под формата на индекс и акция Х, тогава лесно може да видим, че отиграването на волатилността при конкретната акция, дори и успешно не може да победи пазара! Ако обаче ние отиграваме успешно волатилността при 100 водещи компании и я проследим, ще видим, че ние имаме многократно по-голямо "дългово" движение от това при индекса, който отразява пазара!
                            Условието за всичко това е да имаме пазар, който много години да е само нагоре и без големи корекции! Или с други думи, този от 2012г. до 2019г.
                            Някой може да попита, ами защо инвестиционните банки и големите хедж фондове не бият всяка година пазара Х3! Само да трейдват, без да инвестират!

                            Първата разлика е в типа профил при големите пари, втората ралика е там, че с 2000 долара или 10 000 долара при големите компании може да се влезне на цена от почти всеки един цент, в рамките на волатилност, докато банката или фонда, не могат да посрещнат ордери на същия цент, когато съответно там стои сума от 5 или 50 милиона!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение


                              Второто нещо е, че комисионните на брокерите не могат да спънат трейдинга ако не си мишкар, който да слага по 50 долара на позиция. Ако слагат мин 1000 до няколко хиляди или десетки на позиция, комисионните нямат никакво значение.
                              ако комисионната ти е процент от цялата сума по сделката, както е в моята банка, разбира се че има ГОЛЯМО значение. Моят процент за американски акции е 0,1%.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                                Само да поясня че да победиш пазара от чисто математическа гледна точка означава при изравнени рискове 1:1 разликата между края и началото на кривата на твоето екуити да е по голяма от същата разлика при кривата на пазара. Това според мен е невъзможно да се постига систематично и в дългорочен план винаги пазара ще победи в това състезание.

                                На теория за да победиш пазара ти трябва да сключиш най малко 2 сделки за периода. Тоест разликата между пазара и твоето екуити на теория може да се извлече само от корекциите. Тоест когато имаш дълга позиция да продадеш на върха и после да купиш отново на дъното на корекцията и да хванеш следващата вълна. Това може да го постигнеш отвреме на време но не и систематично.
                                Няма такова нещо!

                                Не е необходимо да продаваш на връх и да купуваш на дъно. Въпроса е да отиграваш корекциите при дългогодишен бичи пазар, а от самата дневна волатилност да речем 3% за компания Х, ти може да хванеш само 33%, което е около 1% профит. Някой път повече, друг път по-малко!

                                Няма такова нещо като изравнени рискове! Риска на пазара винаги е субективен и не може да бъде измерен! Какво значи според теб невъзможно! Подобни сметки са чисто математически, а не на кой как му се струва!

                                Този тип трейдинг работи на базата на това, че трейдъра отиграва винаги най-волатилните акции(от големите компании), в даден ден, при пазар, който само расте, без съществени корекции!

                                Ако сравняваме цял един пазар под формата на индекс и акция Х, тогава лесно може да видим, че отиграването на волатилността при конкретната акция, дори и успешно не може да победи пазара! Ако обаче ние отиграваме успешно волатилността при 100 водещи компании и я проследим, ще видим, че ние имаме многократно по-голямо "дългово" движение от това при индекса, който отразява пазара!
                                Условието за всичко това е да имаме пазар, който много години да е само нагоре и без големи корекции! Или с други думи, този от 2012г. до 2019г.

                                Коментар

                                Working...
                                X