IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Почти всичко беше нагоре днес. Само Moderna дава заден. Хем я одобриха за Европа. Има ли шанс тази акция да ходи нагоре?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
      ай наздраи инвеститорчета .

4 загинали американски к............... в някаква безмислица .

жертвите тепърва ще растат .до другата година поне един милиард

а за вас - искам да инвестиратe яко . ама заложете всичко и инвестирайте . хяхяхяхяхяяяяяяяяяяя
      Бате, сигурно си много добър в трейдинга, обаче съвсем си изплискал легена!

Коментар

• ай наздраи инвеститорчета .

4 загинали американски к............... в някаква безмислица .

жертвите тепърва ще растат .до другата година поне един милиард

а за вас - искам да инвестиратe яко . ама заложете всичко и инвестирайте . хяхяхяхяхяяяяяяяяяяя
        Last edited by the architect; 07.01.2021, 22:26.

Коментар

• Като гледам цените днес на литиевите компании и другите зелени .. явно ще минаваме на фотосинтеза и батерии в задн...те през следващите години . Ненормални времена ни чакат.

Я някой от по-старите инвеститори да каже всеки път ли покрай избори е такова нещо ? Мене просто ме изумяват обратите на пазара и възможностите, които предлага сега.
          Last edited by pantaleev; 07.01.2021, 18:23.

Коментар

• Баааа, и последният кол, дето ми беше останал на WFC ми удари profit taker-a на 17,11. Купен за 8 и нещо. Е баш от тази акция не го очаквах.

...

Кой играл играл, пилетата отлетяха.... още не е съвсем късно.
            PPC 20.25 +1.01 +5.25% USD 9:56AM
            Last edited by terziеv; 06.01.2021, 17:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Не знам дали ще има таква цена вече от под 35$. Иначе ясно, че не е перфектната... ама то с тези нива на пазара почти нищо няма на нормална цена.
              Вярно, но Файзер са много по-малка компания от преди половин година и много вероятно да намалят малко дивидента. Т.е. цена от 35$ отговаря на 45+ от преди половин година. BMY е на малко по-добри нива, ако искаш фарма. Според мен обаче секторът като цяло не е толкова добър вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                https://www.blackstone.com/press-rel...rises-of-2021/
                Тагодишните 10 прогнози на Байрон, terziev, дай и твоите за 2021, моите - дефлационни, съм ги казвал.
                Съгласен съм с повечето от написаното. Моите ги писах поне пет шест пъти вече. Не съм в състояние да измислям нещо по-конкретно. Но колкото за играта:

1. Висока инфлация на абсолютно всичко. Пари ще продължават да се наливат, хората ще продължават да получават кинти без да работят. Западнякът и без това за нищо друго не става, освен за потребител. Хората на заплата и спестовниците ще са още по-прецакани.

2. Икономиката е изцяло в Азия (то това си е факт, не прогноза). Парата обаче ще продължава да се върти най-вече в САЩ. Ще се отчита небивал ръст на БВП, след 1-то тримесечие.

3. За Ръсел приказвах много. Исторически факт е, че всяка криза удря цената на малките, често без причина. Съответно възстановяването е по-рязко. Това вече стана реалност, но и занапред ще продължи.

3. Нафта и газ - нагоре. 100% съгласен, че такива компании ще са първенци по капиталова за 2021. Ако и ВЕЧЕ Антеро да са на годишен връх; още може.

4. Метали, агро, други суровини, имоти... всичко реално - нагоре. За златото не съм сигурен, там очевидно играта е по-специална.

5. Доларът... честно казано не вярвам да пада още спрямо еврото.

---

С други думи - инвестиции в средни компании от енергийния сектор (вкл. тръби), добивни, имотни и такива с голям пазар в Азия. Под 10-12% доходност ще изостава от реалната инфлация.

---

добавка: и въглища. коксови. въпреки че вече и те са на високи цени.
                Last edited by terziеv; 05.01.2021, 18:19.

Коментар

• Това което цитираш дори не са исторически познания, а празноглави брътвежи, ама карай

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Историческите познания са идеални за интелектуална мастурбация, но да разчиташ на нея за предвиждане на бъдещето е като да анлизираш свойствата на пазара само през оцелелите акции

Коментар

• https://www.blackstone.com/press-rel...rises-of-2021/
                    Тагодишните 10 прогнози на Байрон, terziev, дай и твоите за 2021, моите - дефлационни, съм ги казвал.
                    Last edited by hazard; 05.01.2021, 08:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

PFE над 35 не бих.

PPC е на добро ниво, но бих изчакал да видя докъде ще стигнe

Не знам дали ще има таква цена вече от под 35$. Иначе ясно, че не е перфектната... ама то с тези нива на пазара почти нищо няма на нормална цена. Като цяло се забелязва това, което Ташунко каза преди. Че има само положителни новини за някоя фирма, а цената върви надолу. Даже и днес новините за PFE са само положителни, а цената е надолу. Имат добър дивидент. А и все пак те са основния доставчик на ваксината за западния свят:

-Pfizer Has Offered South Africa Discounted Covid-19 Vaccines

-US FDA Accepts Regulatory Submission from Pfizer and OPKO for Review of Somatrogon to Treat Pediatric Patients with Growth Hormone Deficiency

-Spain Says 83,000 People Have Received Pfizer’s Covid Vaccine

Та според тази логиката... цената трябва да обърне скоро нагоре само.

PPC изглежда наистина добре, дано задържи 1-2 дена тези нива... че нема кеш , покрай тези фармацефтични.

Между другото ако на някой му е интересно, забелязвам следната зависимост последните седмици. Повечето фармацефтични и китайските скутери/електрички вървят обратно на индексите.
                      Last edited by pantaleev; 05.01.2021, 00:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                        PFE и BABA не са на лоши цени днес . Ако някой се интересува.

BSX също.

https://seekingalpha.com/article/439...edures-rebound
                        PFE над 35 не бих.

PPC е на добро ниво, но бих изчакал да видя докъде ще стигнe
                        Last edited by terziеv; 04.01.2021, 21:20.

Коментар

• PFE и BABA не са на лоши цени днес . Ако някой се интересува.

BSX също.

https://seekingalpha.com/article/439...edures-rebound
                          Last edited by pantaleev; 04.01.2021, 19:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Земи направи един кастинг коуч за доверен човек. Имаше едно такова реалити.
                            Нямам нужда - имам си. Теб

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              Доверен човек може и да намеря. Ама това означава да му подаря една камара пари във формата на акции. Тук се плаща данък подарък ако е над определена сума. В БГ не знам как е. Но ако не се плаща какъв е проблемът да подаря на роднина акциите и после пак аз да ги управлявам - що да трябва той да разбира акции - кво пречи да си намери някой да му ги управлява. Това май наистина е по-удачен вариант. Само не знам моят брокер дали ще ще да прати акции на друг брокер и на съвсем друг човек в друга държава.
                              Моме престани да пишеш тея неща у форума.
                              Имаш лично съобщение...
                              Last edited by Todor Sabev; 04.01.2021, 12:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                Доверен човек може и да намеря.
                                Земи направи един кастинг коуч за доверен човек. Имаше едно такова реалити.

Коментар

Working...
                                X