IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Тази позиция не е да влизаш дори само с единия крак в нея. Може всичко да стане, дори и цената да скочи яко, ти може точно този час да не си пред терминала и да видиш само срива след това. Дори едно спиране на интернет по време на скуиза ако се случи може да прецака всичко. Може брокерът ти да има затруднения, може просто да не успееш поръчка. Тези шипове може да станат за секунди или минути, а не да се точат с дни.
    ето го примера с безкрайния скуиз при фолскваген
    https://moxreports.com/vw-infinity-squeeze/
    Аз GME само за играта да съм на първи ред съм си платил билет и съм ги отписал тези пари (имам само 5 акции). Уроците, които научавам са безценни покрай цялата тази работа.

В позиции съм в сериозните компании, които си бяха на доволен минус петъка.
    Last edited by pantaleev; 31.01.2021, 18:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Напълно съм съгласен с това. За това съм и с 2-та крака в позиции, че заех и още почти 2 крака в Петъка . Даже един приятел ми каза,че съм луд в за това което правя ... а пък аз му казах, че съм повече от убеден, че ще излезе новина Събота или Неделя че ще има напредък с преговорите за стимулите. Никой не иска да събори цялата кочинка за едно няма и нищо.

И още нещо като размисъл. Ако изгърбят в момента дребните има шанс да загубят цяло едно поколение, което сега е супер настървено да инвестира. А играта да продължи трябва и нови да се включват.

Но трябва и да ги ограничат/накажат леко някак си, защото ако се опиянят от тази печалба/победа, днес е GME ноутре ще е друга акция.

Тази позиция не е да влизаш дори само с единия крак в нея. Може всичко да стане, дори и цената да скочи яко, ти може точно този час да не си пред терминала и да видиш само срива след това. Дори едно спиране на интернет по време на скуиза ако се случи може да прецака всичко. Може брокерът ти да има затруднения, може просто да не успееш поръчка. Тези шипове може да станат за секунди или минути, а не да се точат с дни.
      ето го примера с безкрайния скуиз при фолскваген
      https://moxreports.com/vw-infinity-squeeze/

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Да, ама виждаш, че има бая хора, които упорито отказват да възприемат реалността и си мислят, че ще се размине сама с продаване и прибиране на печалби. До оня ден бяха 100% сигурни, че ще са загуби. Вчера бяха сигурни, че gme ще обяви нова емисия. Всеки път греда и всеки път ни лук яли, ни лук мирисали. Изключително е забавно и че разни стотинкаджии говорят за хора с пъти повече пари, познания и борсов опит с пренебрежение; като за "ритейл ", цаци" и прочие. Да им имам самочувствието.

В настоящата ситуация обамаджиите не могат да си позволят недоволни граждани. Готови са на ВСИЧКО.

Напълно съм съгласен с това. За това съм и с 2-та крака в позиции, че заех и още почти 2 крака в Петъка . Даже един приятел ми каза,че съм луд в за това което правя ... а пък аз му казах, че съм повече от убеден, че ще излезе новина Събота или Неделя че ще има напредък с преговорите за стимулите. Никой не иска да събори цялата кочинка за едно няма и нищо. Играта трябва да продължи ... а пък ще си дерат дребните за в бъдеще пак.

И още нещо като размисъл. Ако изгърбят в момента дребните има шанс да загубят цяло едно поколение, което сега е супер настървено да инвестира. А играта да продължи трябва и нови да се включват.

Но за този бунт трябва и да ги ограничат/накажат леко някак си дребните, защото ако се опиянят от тази печалба/победа, днес е GME утре ще е друга акция.
        Last edited by pantaleev; 31.01.2021, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

ето пак най големите печелят Блекрок Фиделити Веднагд. Ами да доста народ от малките ама ако излязат, поне половината ще загубят
          Е да, от гледна точка на компанията ако в момента може да пусне 50 милиона акции на 200 долара всяка тя ще е най-доволна също както и хедж фондовете.

Но това няма никакъв шанс да мине през големите акционери, защото ще означава брутално разводняване на капитала. А тези от форума пък сигурно чак до тероризъм срещу компанията ще стигнат една част.

Коментар

теоретично би трябвало да мине през общо събрание компаниите могат да увеличават капитала само с малки проценти без общо събрание - а щортнатите акции са си 100% така че 2 или 3% отгоре не оправя никой. А за общото събрание там големите акционери са точно тези които в момента печелят най-много Блекрок, Фиделити и Венгард и очевидно сега доста народ от Редит
            ето пак най големите печелят Блекрок Фиделити Веднагд. Ами да доста народ от малките ама ако излязат, поне половината ще загубят

Коментар

Всъщност не съм точно запознат, но какъв е проблема тази или други компании да си пуснат още акции на тези желаещи с по 100-200 $
              теоретично би трябвало да мине през общо събрание компаниите могат да увеличават капитала само с малки проценти без общо събрание - а щортнатите акции са си 100% така че 2 или 3% отгоре не оправя никой. А за общото събрание там големите акционери са точно тези които в момента печелят най-много Блекрок, Фиделити и Венгард и очевидно сега доста народ от Редит

Коментар

Как да сложа тук като емотикони диамант, ръце и ракета
                Всъщност не съм точно запознат, но какъв е проблема тази или други компании да си пуснат още акции на тези желаещи с по 100-200 $

Коментар

• Как да сложа тук като емотикони диамант, ръце и ракета

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                    Явно почват да осъзнават колко напечено става ... и малко да отпуснат работата и всеки да си поеме въздух
                    Да, ама виждаш, че има бая хора, които упорито отказват да възприемат реалността и си мислят, че ще се размине сама с продаване и прибиране на печалби. До оня ден бяха 100% сигурни, че ще са загуби. Вчера бяха сигурни, че gme ще обяви нова емисия. Всеки път греда и всеки път ни лук яли, ни лук мирисали. Изключително е забавно и че разни стотинкаджии говорят за хора с пъти повече пари, познания и борсов опит с пренебрежение; като за "ритейл ", цаци" и прочие. Да им имам самочувствието.

В настоящата ситуация обамаджиите не могат да си позволят недоволни граждани. Готови са на ВСИЧКО.

Коментар

В САЩ има 200 милиона човека, за които не е проблем да губят по 100 долара на месец . Смятай за какви суми за натиск става дума ако събереш дори и само 10% от тях и ги убедиш да дадат по само 100 долара.

Точно така си е. Един хамбургер е 10-15$. Едно кафе в Старбъкс е 5$-6$.

Групата от Петъка от 6.х милиона, днес е 7.4 милиона.

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/

и съобщенията най-отгоре:

"Elite Billionaires Scare-Mongering the public has begun over the weekend, to shake paper hands on Monday."
                      "We hold ..."
                      "The reddit army has destroyed 3.7tn in global mkt cap this week...hedge funds had to sell their long positions ..."

надъхват се яката .

Коментар

Теоретично е така, но реалността е че поне при половината ще искат да приберат печалбата си.
                        Да, за това смятам че сегашния натиск ще има успех, ако поне половината от участниците не излезат на загуба.

Коментар

В САЩ има 200 милиона човека, за които не е проблем да губят по 100 долара на месец . Смятай за какви суми за натиск става дума ако събереш дори и само 10% от тях и ги убедиш да дадат по само 100 долара.
                          Теоретично е така, но реалността е че поне при половината ще искат да приберат печалбата си.

Коментар

Алчността ще надделее дори и след малките, колко пъти ще си позволят да загубят по 100-200 долара. А колко фалшиви сигнали ще започнат за тази или онази компания

​​​​​​

Коментар

А за плашещото. Ако сегашния им залог успее може да го правят много пъти. На същия принцип - от много по малко срещу малко с много. И не е нуждо да се само за шорт скуизове - макар че там играта е най-ясна. Може да се прави и за елементарно пъмп енд дъмп като ескплоатират мандати на фондове, или корпорации, които не ги кефят, или дори политически партии зависещи в даден регион от дарения от някои големи корпоративни дарители и вълни от ирационалност да залеят всичко по едно или друго време.

В момента когато милиони хора схванат как могат да удрят някои там където най-го боли те ще го правят.
                              Алчността ще надделее дори и сред малките, колко пъти ще си позволят да загубят по 100-200 долара. А колко фалшиви сигнали ще започнат за тази или онази компания

​​​​​​
                              Last edited by intint; 31.01.2021, 17:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Само тези, които са влезли късо преди повече от седмица

Другите шортят като луди

Е не, очевидно е че нетно не шортят, защото късия интерес пада - но пада бавно.

Прочети им това което пускат за другите как да търгуват - този който е исмислил това не е никак глупав

https://isthesqueezesquoze.com/

Коментар

Working...
                                X