IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

С кой ще се мърджват, от къде се информираш за сделката?

Цялата информация е косвена:

1. Миналата седмица имаше среща на акционерите на холдинга майка. Акман не каза нищо конкретно, но даде да се разбере че вече не зависи от тях. Демек, таргетът е ясен, офертата е отправена и чакат другата страна.
    2. На същата среща обяви че няма да има LOI, а направо DA. Тоест няма да има публичното ухажване, където като изтече слух можеш да купиш, а направо ще обяви готова сделка.
    3. Няколко пъти започна изречение с "what i can say is", за мен това означава че има подписан NDA и съответно са доста напреднали.
    4. Днес има прес рилийз, в който изрично се казва че обявлението за сделката може да бъде през Туитъра на Акман. Прави ми впечатление че формулировките са доста юридически, тоест е гледано от юристи и неслучайно го изкарват. Възможно е да се случи през почивен ден и отново го тълкувам като скорошно развитие.
    5. Междувременно Акман регистрира PSTH 2, което би трябвало да излезе за търговия през Май/Юни. Вчера на конкретен въпрос в Туитър обяви че PSTH 2 няма да стартира преди сделката за PSTH да е готова.
    6. Също в Туитър обеща че акционерите на PSTH ще имат възможност да влязат в PSTH 2 на NAV,което за мен е много положително щото ритейла обикновено не може да се вреди на тези нива и купува поне с 10-15% отгоре.

Аз лично след срещата миналата седмица си продадох опциите на около 5.2 и мислех да изчакам 20-на дни. но предвид че акцията върна, а и тези стейтмънти в Туитър ме тригърнаха и отново се качих на влака на 3.6

Нямам идея кой ще е таргетът, но предвид че това е най-големия спак в историята и първоначалните цели на Акман, се надявам да е нещо запомнящо се.
    Иска ми се да е Страйп, но каквото и да е, е важно да е на добър валюейшън че вижте кво стана с CCIV онзи ден.

Виждам в момента PSTH като много добра възможност от гледна точка на риск/възвръщаемост и това ми дава комфорт да съм изключително тежко инвестирана в тази позиция.

Надявам се пазарът да не ме опровергае (Акман да не катастрофира с хеликоптер), но в този бизнес си трябва и малко късметец

Нищо никому не препоръчвам.
    Last edited by Ivetka; 27.02.2021, 01:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение

В GME останаха май май около 1/4 от шорт позициите. Опциите от друга страна са много скъпи. Не е ли прекалено рисково купуването на около 50?

Успех с PSTH!
      Защо да е рисково? На цени около и под 50, за мен, ГМЕ си е силен валю плей. Ако трансформацията им се получи, цената сигурно ще иде над 250 след няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
        Излязох отново от ГМЕ изцяло и натоварих много сериозно PSTH. Почти 100% от портфейла е. Всеки момент е възможно да обявят сделка.
        Позицията е 50% в акции и 50 в опции за Юни страйк 40.
        С кой ще се мърджват, от къде се информираш за сделката?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
          Излязох отново от ГМЕ изцяло и натоварих много сериозно PSTH. Почти 100% от портфейла е. Всеки момент е възможно да обявят сделка.

Мисля (надявам се) че ГМЕ ще върне върне на около 50, където пак ще натоваря кошницата

Нищо не препоръчвам или съветвам хората да направят
          В GME останаха май май около 1/4 от шорт позициите. Опциите от друга страна са много скъпи. Не е ли прекалено рисково купуването на около 50?

Успех с PSTH!

Коментар

• Излязох отново от ГМЕ изцяло и натоварих много сериозно PSTH. Почти 100% от портфейла е. Всеки момент е възможно да обявят сделка.

Мисля (надявам се) че ГМЕ ще върне върне на около 50, където пак ще натоваря кошницата

Нищо не препоръчвам или съветвам хората да направят

Коментар

• Назад съм с 4-5 месеца та нищо не може да ме успокои. Но се радвам, че народът е поумнял и спря да бута GME

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Аз съм в потрес с тия маркети. От как съм в играта всичко е странно, не a безумно. Някой от списващите случайно да е на плюс тази седмица?

Аз съм на добър минус последните 10 дена ако това те успокоява. Но пък бях на огромен плюс от началото на годината. Играта наистина е шантава. Според мен просто клатят пазара преди стимулите. Сега дали ще падне с 10-15% или не ... нямам идея. Аз лично го играя вече по-предпазливо след като се поопарих тук там последната седмица.

Пазара си има нагоре .. надолу ... много нагоре ... много надолу и никога не може да познаеш. Като цяло до сега имаше много много нагоре. Нормално е да има и корекции. Макар, че за момента няма никакви по-сериозни.
                Last edited by pantaleev; 26.02.2021, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                  Наблюдаваме странна ситуация - Dow Jones на минус 350, а Европейските книжа не мърдат, а и много щатски не мърдат толкова много надолу
                  Аз съм в потрес с тия маркети. От как съм в играта всичко е странно, не a безумно. Някой от списващите случайно да е на плюс тази седмица?
                  Last edited by IvelinaJensen; 26.02.2021, 18:22.

Коментар

• Наблюдаваме странна ситуация - Dow Jones на минус 350, а Европейските книжа не мърдат, а и много щатски не мърдат толкова много надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      Ако Файзер падне до 31, става за вход. Може и с leaps да се играе. Премиите бяха супер ниски вчера, но щом дори аз го разбрах, сигурно вече ще има прекалено много маймуни на клона. Фармата като цяло не е балоняк, ако и да има доста проблеми в сектора.
                      Кво го мислиш - нали напраи милиони от GME

Коментар

• Ако Файзер падне до 31, става за вход. Може и с leaps да се играе. Премиите бяха супер ниски вчера, но щом дори аз го разбрах, сигурно вече ще има прекалено много маймуни на клона. Фармата като цяло не е балоняк, ако и да има доста проблеми в сектора.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Дано не спихне до обед...
                          дано спихне и се приключи с тази дивотия. Не че имам против хората да спечелят, но първо, те губят, а печелят големите риби. И второ, което е по -важното, сринаха целия останал маркет. Дано който е стискал от предната сесия вчера си е редуцирал загубите и е продал и да се приключва
                          Last edited by IvelinaJensen; 26.02.2021, 12:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                            Силен ръст за кратко време(в тази сутрешна сесия) - насъбрал се е бичи гняв
                            Дано не спихне до обед...

Коментар

• Силен ръст за кратко време(в тази сутрешна сесия) - насъбрал се е бичи гняв

Коментар

• Аз лично изпуснах много пари щото оня ден почнах да шортя нафтата ама вчера се отказах преждевременно щото се подведох по едно друго дето уж растеше и разкарах шорта на минус. Както се досещате, другото в последствие падна, а нафтата днес се срина и изпуснах дебел профит. Само ден повече трябваше да изчакам. Така е като реагирам импулсивно и не си следвам стратегиите.
                                Забелязахте ли че редитовците готвят да изстрелят и CCIV

Коментар

Working...
                                X