АЙДЕ и този стоп нулев ...явно трябва да си прибирам 40 50 пункта и да бягам
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеослушване, ослушване, като свинки във папур
Пич, МА? На ~270? Ти сериозно ли? Ако бях чел
умни книжки на ангелски, щях да ти напиша нещо за моут, за маржин уф сейфти...
Каката да направи един акаунт в Торото, че да я следваме.Last edited by terziеv; 19.03.2021, 11:28.
Коментар
-
Петков, нямам идея от такива неща. Това за мен е шум, над капацитета ми е. Затова избирам най-елементарните варианти. Политическият риск ми се струва бая по-висок. Иначе в момента много затворени мощности, намаляване на инвестициите... и знаем какво се случва след подобен цикъл. Не бих заложил живота си на това, но няколко хилядарки мога. Още повече, че сега цената на компаниите е по-ниска от времето, когато нафтата беше на същото равнище. За близкото бъдеще - голям ръст в потреблението на газ. За това съм готов да заложа повече. - яко путове за ar/am вчера. Извън парите, че не искам да си вдигам много средната цена.
Иначе се надявам на още спад, като от вчера, но трудно ще ни огрее под 50. Не само нафтата, всички реални и суровини върнаха. Аз съм голям фен и на въглищата и го отиграх чрез HCC. То може и за тях да са намерили някакъв заместител, но както казах, аз съм по-просто устроен и нямам капацитет за толкова широк поглед.Last edited by terziеv; 19.03.2021, 10:13.
Коментар
-
Това да не правиш нищо е много трудно и една от причините много професионалисти да се провалят. Хората във фондовете са обикновено енергични и дейни люде, за които неправенето на нищо е психологически непоносимо състояние. На такива типажи ужасно много им се иска да правят нещо
А проблемът е, че за да основеш фонд, в общия случай трябва да се внедриш в "индустрията" като почнеш в някоя от големите инвестиционни банки, за предпочитане Голдман
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНищо не прави. Човек действа само тогава когато знае какво прави Най-хубавото е, че на борсата не е необходимо да знаеш всичко. Стигат ти само няколко добри идеи на година и да действаш само по тях.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнениеДнес влязох в една сделка, която обмислям от повече от месец, но с оглед днешния спад, реших да натоваря малко маржина (Ackman още ми се бави със сделката за Пършинг)
С една дума- петролец
По ред причини, дето няма да ги изброявам сега, смятам че петрола има потенциал да нарастне много през 2021. Алокацията е около 10% от портфейла, като е разпределена 75% в януарски опции нa XLE (страйкове $65 и $88.21), а останалите 25% са в опции на Дек. фючърси (страйкове 85 и 100).
От commodities нищо не разбирам, но определено искам да се хеджирам от инфлация и покрай GME съм част от изключителна група инвеститори и в този случай смятам да им се доверя.
Нищо от това не е препоръка
На вниманието също и на Терзиев и Ивелина с тяхната любима нафта!
http://fff.bg/showthread.php?t=2087&...822#post162822
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
А не те притеснява това, че петрола е прекалено лесен за манипулиране. Също това че е един от главните инструментите за стъкмяване на инфлацията. А голяма инфлация и скъп петрол никой не иска.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
А не те притеснява това, че петрола е прекалено лесен за манипулиране. Също това че е един от главните инструментите за стъкмяване на инфлацията. А голяма инфлация и скъп петрол никой не иска.
XLE е възможно най-неоправдания избор. Особено на този етап. Най-малкото опциите на XOM са си достатъчно ликвидни. Аз си държа хартии на XOM-чето, но отигравам цикъла през TALO. Надявам се на x3. Директно с фючърси със сигурност могат да се изкарат бая повече пари, ама не ги разбирам нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеКато попълвах данъчна декларация, в приложение 5 за доходи от прехвърляне на акции, има полета и за здравни осигуровки. Останах с впечатлението, че освен 10% данък за неевропейски акции, се дължат и 8% здравни осигуровки върху печалбата до достигане на 3000лв/месец максимален осигурителен праг за всички доходи. Някой да е плащал здравни осигуровки да даде подробности?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение...
С една дума- петролец
...
Нищо от това не е препоръка
- 1 like
Коментар
Коментар