Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
https://finance.yahoo.com/news/cigar...070648488.html
Ще намалят никотина до нива които не са пристрастяващи.
Това вероятно ще насочи потребителите към електронни.
Не знам дали забраната ще важи за чуждите им пазари, вероятно зависи от това дали имат заводи в чужбина.
Но FDA се е заканвала за това през 2018, което обяснява защо са били толкова подценени досега.
Не знам.... трудно е да се предвиди ефекта.... За мен тоя срив е панически и необмислен. Съмнявам се пониженият никотин ще повлияе на продажбите.Last edited by IvelinaJensen; 20.04.2021, 21:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
аз наистина не разбрах защо тази новина срина акцията. Намаляването на никотина ще накара пушачите да купуват по-големи количества цигари за да задоволят никотиновия си глад.
Ще намалят никотина до нива които не са пристрастяващи.
Това вероятно ще насочи потребителите към електронни.
Не знам дали забраната ще важи за чуждите им пазари, вероятно зависи от това дали имат заводи в чужбина.
Но FDA се е заканвала за това през 2018, което обяснява защо са били толкова подценени досега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеБрех, Altria (MO) я попиляха, добре че не купих вчера. Днеска обаче май ще купя малко. Байдън щял да намалява никотина в цигарите, не разбрах какво толкоз е станало. Ментоловите цигари щели да ги забраняват, чак пък толкова ли много пазарен дял имат, чудна работа 'ко стаа...
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеБрех, Altria (MO) я попиляха, добре че не купих вчера. Днеска обаче май ще купя малко. Байдън щял да намалява никотина в цигарите, не разбрах какво толкоз е станало. Ментоловите цигари щели да ги забраняват, чак пък толкова ли много пазарен дял имат, чудна работа 'ко стаа...
Коментар
-
Коментар
-
малеее, въпреки че съм наясно, че целият маркет е брутална манипулация не спирам да се удивлявам на изобретателносттта им. Чудех се защо без новини FUTU скочи толкова много вчера и чак сега разбрах що било. Пускат емисия и разбира се новината срина акцията.
Спецовете - не казвате - продължава ли марект срива или какво се случва, че уж имам здрава психика ама нещо и тя взе да издиша след толкова дълът и продължителен 2 месечен вече бой
Коментар
-
Generational Opportunities in Metals and Miners
https://online.moneyshow.com/2021/ap.../?scode=052479
С благодарности към Форда, че ми обърна внимание.
Иначе CLF e oще далавера.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Оказа се, че мога само да купувам, но не и да продавам опции. Не знам що, но няма и значение - и без това не са ми ясни и по-добре да не пипам. Даже до одеве не знаех и че може да се ексърсайзват. Случайно видях едно мъничко "e" след името на опцията и се оказа, че от там се ексърсайзват. Мислех, че само мога да си затварям позициите.
Упражняването на опциите унищожава премията, по-добре ги продавай. Като нямаш продажба на опция, може да се окаже че играеш срещу брокера си - познай кой ще победи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Как да постъпиш зависи от риск апетита ти. Ако искаш да се заяждаш с пазара, че ти си права за посоката можеш да увеличиш залога (осредняване).
Но самия факт че си купила опция (защита от спад), насочва че не ти се носи повече риск.
Проблемът с падежите е, че за да си продължиш експозицията докато си избиеш загубата трябва да плащаш за нова опция на всеки падеж.
А колкото по-близо си до страйка, плащаш повече time value.
Имаш следните варианти с увеличаващ се риск:
- да продадеш опцията, и да отпишеш загубите.
- да оставиш опцията да изтече, с надеждата да възстанови.
- да ролнеш - продаваш старата и купуваш нова опция като изтича тази, докато възстанови цената.
- да продадеш кол опцията и продадеш ITM put опция на break even strike. Ще носиш пълния downside риск но ще печелиш премии.
- да продадеш опцията и купиш базовия актив - Ще носиш пълния downside риск, но няма да плащаш премии
Ако имаш базовия актив, и искаш по-бързо да си избиеш загубите, може да продаваш кол опция със страйк равен на break even price.
С течение на времето, като прибереш няколко премии от кол опциите, можеш да си намалиш и страйка за по-големи премии.
Да осредняваш кол опции е някъде между най-рисковите, зависи от колко дълбоко ITM са опциите. Много е рисково, целта би трябвало да ти е да излезеш с минимум загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБидоня направо ми отряза главата!......и плановата икономика.....
Last edited by RUBLA; 20.04.2021, 08:59.
Коментар
Коментар