Първоначално изпратено от ford_perfekt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
А какво става с Vestas, ше ги има ли ?
Коментар
-
И да, и не. Лихвите ще ги вдигнат, защото ако не го направят народа вече хептен няма да има вяра на ЦБ. Фед се ориентира по 2 годишните, които ясно им казват че вдигане ще има. Уточняващо е кога и колко пъти, но със сигурност май месец ще са Ъп. Сега, дргуото е че дори 6 пъти по 0.25 пак не могат да стигнат нивото на инфлацията (2% в дългосрочен план). Акциите са добър хедж, но не всички. Бъркшир са ол-тайм-хай защото всичките им комапнии са от типа дето изкарват по-малко пари, и нагоре и надолу.
Утре ще е яко. Аз залагам за под 7% за януари и Наздак +5%. Разбира се, прогнозата да не се приема като препоръка :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеMaersk увеличават дивидента на 2500 крони годишно. Solar също почти го удвояват. Датски са, вижте ги
Коментар
-
В хеджа има матрял, че наистина се шушне за <7%. Ма що да спрат дотам, направо да го докарат до дефлация. Направо едно yolo на TQQQ , ама не ми се загробва капитал.
===
Сухото карго полудя. Чудя се дали да не си откупя късите колци на GOGL. Страйк 12,5; падеж другия петъкLast edited by terziеv; 10.02.2022, 12:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
По полека за утре, еврейчето уикенда каза че до 2 седмици очаква корекцията да приключи на нива около 4100. Ако утре падне пазара няма да е за купуване още седмица. Аз до затварянето днес ще освободя кеш до 35% от портфолиото ми с 30-40% проценти печалба за 2 седмици, взимам душ и гледам последните минути дали ще разкрият нещо по-интересноНа това 4100 има алтернативен до 4600-700. Вчера вика, че е твърде вероятно това баш да не стане.
Коментар
-
Утре ще е яко. Аз залагам за под 7% за януари и Наздак +5%. Разбира се, прогнозата да не се приема като препоръка :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ето ти събраните съчинения - цък
Ако го искаш научно:
1. Ковид свърши;
2. M1 яко нагоре;
3. Лихвите не могат да ги вдигнат;
4. Акциите са добър заслон от инфлацията, а ние ще плуваме още дълго в хиперинфлационното море;
5. Отчетите са добри, компаниите успяват яко да дерът стадото
Практически съвет - утре, когато инфлацията БЕЗКРАЙНО ИЗНЕНАДА всички, скачай на всичко, което падне.
Коментар
-
Е, не е лесно да се набара баш дъното. Ама в случая става въпрос за няколко мижави процента и опасността да изпуснеш резкия отскок ми се вижда по-голяма. На мен половината ми портфейл е храна, другата половина нафта, въглища и всякакви метали. За тях не мисля, че има какво да се притеснявам от утрешната голяма изненада. Спекулативните насдакчийски спредове са застрашени, но мисля че качулките и фейсбуци ги пуснах на абсолютното дъно. Само QQQ ми е на в парите, но нямам проблем да ролвам със загуба на премия, защото и тук имаме да катерим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ето ти събраните съчинения - цък
Ако го искаш научно:
1. Ковид свърши;
2. M1 яко нагоре;
4. Акциите са добър заслон от инфлацията, а ние ще плуваме още дълго в хиперинфлационното море;
Практически съвет - утре, когато инфлацията БЕЗКРАЙНО ИЗНЕНАДА всички, скачай на всичко, което падне.
По полека за утре, еврейчето уикенда каза че до 2 седмици очаква корекцията да приключи на нива около 4100. Ако утре падне пазара няма да е за купуване още седмица. Аз до затварянето днес ще освободя кеш до 35% от портфолиото ми с 30-40% проценти печалба за 2 седмици, взимам душ и гледам последните минути дали ще разкрият нещо по-интересноLast edited by desperado; 09.02.2022, 23:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеЩо не обаждате че няма вече отрицателни лихви https://www.investor.bg/novini/130/a...nulata-343978/
Това е нова ера, или поне добре забравена стара, как се правеше валюейшън при положителни лихви, някой помни ли? Трябва да се четат стари книги.
Ако го искаш научно:
1. Ковид свърши;
2. M1 яко нагоре;
- 1 like
Коментар
-
Що не обаждате че няма вече отрицателни лихви https://www.investor.bg/novini/130/a...nulata-343978/
Това е нова ера, или поне добре забравена стара, как се правеше валюейшън при положителни лихви, някой помни ли? Трябва да се четат стари книги.
Коментар
Коментар