IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Съгласен, ама има ...

1. дори кога скокне и ги поразкарам, гледам да не закривам целите позиции в суровините
    2. купувам неща, които ми се струват необосновано подценени
    3. по данъчни причини абсолютно не мога да продавам някои неща
    4. понякога има прекалено добри сделки - Петробраз продължават да са такава в момента

В заключение - да, пазарът като цяло е надолу / суровините и добрите дивиденти от реален бизнес обаче стават за купуване при сериозен спад, какъвто имаме в момента
    Градиш си стратегията сравнявайки сегашната ситуация с пропадането Март 2020 - разликата е огромна

Мислиш че сме на дъното или близо до него и че ако не използваш момента той ще изчезне

Ние сме даже доста далече от дъното и тепърва ще видим цяла спирала от дъна и удобни моменти за влизане от които ако не излизаш на време ще страдаш

Всяко пропуснато излизане те прави дългосрочен по въпросанат позиция и като не останат свободни пари ще трябва да чакаш поне 2-3 години за да изплуваш

Петробраз не съм я гладал отдавна ще я погледна, но ако ти изглежда подценена то не е случайно тази компания от много години е куче касичка на управляващите в Бразилия и никога не можеш да си сигурен че нещата там са чисти

Коментар

• https://www.tsarevo.info/istoriq/istoria-na-tsarevo/
      https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...80%D0%B8%D0%BD

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Терзо пазара се е устремил надолу и това дето сега ти се струва ниско скоро ще ти изглежда недостижимо високо ще паднат и фирми дето не го заслужават

ФЕД се опитва да спаси долара и не му пука че ще ватса борсата

Ти си го написал по долу - Отлепи ли продавай
        Съгласен, ама има ...

1. дори кога скокне и ги поразкарам, гледам да не закривам целите позиции в суровините
        2. купувам неща, които ми се струват необосновано подценени
        3. по данъчни причини абсолютно не мога да продавам някои неща
        4. понякога има прекалено добри сделки - Петробраз продължават да са такава в момента

В заключение - да, пазарът като цяло е надолу / суровините и добрите дивиденти от реален бизнес обаче стават за купуване при сериозен спад, какъвто имаме в момента

Коментар

Умопомрачително е как днес бяха натиснати компании, които печатат пари, по-бързо и от централните банки. Торовете бяха утепани, особено IPI. Тръбите, нафтата, железата, газовите... да кажа, че няма логика е малко. Накратко - BTFD! Скоро ще ги сквизнем тез тарикати. В най-лошия случай, ще прибираме луди дивиденти.
          Терзо пазара се е устремил надолу и това дето сега ти се струва ниско скоро ще ти изглежда недостижимо високо ще паднат и фирми дето не го заслужават

ФЕД се опитва да спаси долара и не му пука че ще ватса борсата

Ти си го написал по долу - Отлепи ли продавай

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=t_L2nc1MAIU

Коментар

Нямам идея за Луи Вутон или както там се казва правилно. Според мен компанията печели много покрай глобализацията и ще загуби много пазари заради обратния процес. Но това са си просто мои схоластични догатки.

За Епъл обаче имам идея. От тези нива е добър дългосрочен шорт. Не виждам никакви основания за дългосрочна дълга позиция. За спекулация мегдан има винаги.
              https://ru.louisvuitton.com/rus-ru/p...950025v/M45813

Коментар

• Умопомрачително е как днес бяха натиснати компании, които печатат пари, по-бързо и от централните банки. Торовете бяха утепани, особено IPI. Тръбите, нафтата, железата, газовите... да кажа, че няма логика е малко. Накратко - BTFD! Скоро ще ги сквизнем тез тарикати. В най-лошия случай, ще прибираме луди дивиденти.

Коментар

• Нямам идея за Луи Вутон или както там се казва правилно. Според мен компанията печели много покрай глобализацията и ще загуби много пазари заради обратния процес. Но това са си просто мои схоластични догатки.

За Епъл обаче имам идея. От тези нива е добър дългосрочен шорт. Не виждам никакви основания за дългосрочна дълга позиция. За спекулация мегдан има винаги.

Коментар

• LVMH е чудесна възможност на текущите нива - водеща в сегмента, флагшип на френската борса, не мисля че ще имат проблем с инфлацията и са доста интересен конгломерат който дава възможност за експозиция във почти всички сегменти от пазара на луксозни стоки.

И не забравяйте че дефакто сме вече в 6ти месец на спад от последните пазарни върхове. Текущите нива са всъщност добра изходна точка ако ще имаме възобновяване на движенията нагоре. Ако ли не може да видим още 6-12 барчета надолу, но добре премерено влизане в топ флагшип акции като LVMH, APPLE от текущи нива е добра стратегия с умерено ниво на риск.

Коментар

Мани, Алтриа ми разгони фамилията днес. Още ще слиза, ама не мога да продавам, че е взимана на 36 и ще ме разпорят от данъци.
                      Продай ITM call.

Коментар

• Мани, Алтриа ми разгони фамилията днес. Още ще слиза, ама не мога да продавам, че е взимана на 36 и ще ме разпорят от данъци.

Коментар

Аве, те отлепят, ама при всяко отлепяне трябва да чистиш.
                          Предстои да видим дали си прав.

Коментар

• Аве, те отлепят, ама при всяко отлепяне трябва да чистиш.

Коментар

• Баси, очевидно почти цялото ми портфолио е с шитни които не отлепят.... Технологичните определено са предпочитани..... Нищо, ще си говорим след месеци, междувременно шитнах половината TDOC - 15% за 7 дни не е зле

Коментар

• Някои тех шитни вече почват да стават. Семейният съвет реши днес да купим BESI. 1/3 позиция. Нищо в Европа не заслужава сериозно обвързване.

Коментар

Working...
                                X