Умопомрачително е как днес бяха натиснати компании, които печатат пари, по-бързо и от централните банки. Торовете бяха утепани, особено IPI. Тръбите, нафтата, железата, газовите... да кажа, че няма логика е малко. Накратко - BTFD! Скоро ще ги сквизнем тез тарикати. В най-лошия случай, ще прибираме луди дивиденти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Нямам идея за Луи Вутон или както там се казва правилно. Според мен компанията печели много покрай глобализацията и ще загуби много пазари заради обратния процес. Но това са си просто мои схоластични догатки.
За Епъл обаче имам идея. От тези нива е добър дългосрочен шорт. Не виждам никакви основания за дългосрочна дълга позиция. За спекулация мегдан има винаги.
Коментар
-
LVMH е чудесна възможност на текущите нива - водеща в сегмента, флагшип на френската борса, не мисля че ще имат проблем с инфлацията и са доста интересен конгломерат който дава възможност за експозиция във почти всички сегменти от пазара на луксозни стоки.
И не забравяйте че дефакто сме вече в 6ти месец на спад от последните пазарни върхове. Текущите нива са всъщност добра изходна точка ако ще имаме възобновяване на движенията нагоре. Ако ли не може да видим още 6-12 барчета надолу, но добре премерено влизане в топ флагшип акции като LVMH, APPLE от текущи нива е добра стратегия с умерено ниво на риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМани, Алтриа ми разгони фамилията днес. Още ще слиза, ама не мога да продавам, че е взимана на 36 и ще ме разпорят от данъци.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАве, те отлепят, ама при всяко отлепяне трябва да чистиш.
Коментар
-
Петрол търгувам само през ТОТАЛ, но при мен е по скоро купувам/задържам стратегия и затова съм избрал ТОТАЛ - една от малкото, да не кажа единствената от големите 7 която поне има план как да диверсифицира и го прави доста добре за сега. Иначе ако е за нещо по кратко бих предпочел Шеврон пред Ексон. Шел в никакъв случай - те са рядък пример за това да се прецакаш със стратегията. Последните години почти орязаха до 0 разходите за сондиране а в този бизнес не правиш ли такива не те очаква нищо добро в по-дългосрочен план.
За Петробраз никога не съм ги гледал и трудно мога да кажа нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеПазара е леко еуфоричен днес, и макар да не се тича след автобус, жена и акция мисля да направя изключение и активирам и вторите 1/3 в Естее Лаудер и Браун Форман.
За любителите на бавните печалби - Палфингер е интересна малка семейна фирма от Австрия с приличен дивиденд, водеща позиция в техния си сегмент и стабилен мениджмънт. На текущи нива изглежда прилично за дългосрочно /над 5г/ държане.
Спин офф на Санофи ЕуроАпи също си заслужава едно око макар че винаги има риск с току що листнати акции. Поне един клиент си имат гарантиран ако не друго
... да разбирам ли, че не си купил Петробраз? Срамота.
Коментар
-
Пазара е леко еуфоричен днес, и макар да не се тича след автобус, жена и акция мисля да направя изключение и активирам и вторите 1/3 в Естее Лаудер и Браун Форман.
За любителите на бавните печалби - Палфингер е интересна малка семейна фирма от Австрия с приличен дивиденд, водеща позиция в техния си сегмент и стабилен мениджмънт. На текущи нива изглежда прилично за дългосрочно /над 5г/ държане.
Спин офф на Санофи ЕуроАпи също си заслужава едно око макар че винаги има риск с току що листнати акции. Поне един клиент си имат гарантиран ако не друго
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар