IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнение
    RBI е изгодно, и аз мисля да купя, незнам дали пак ще падне до 11, чакам пак да излезат някакви лоши новини от войната.
    строителни фирми в момента в никакъв случай - скъпи материали и вдигащи се лихви - според мен - не
    Рено не ми харесва - трошляци, скъпа акция е с такова P/E 7.19
    банки също не е добре да се взимат в криза, освен ако не са силно обезценени както е RBI, акцията им падна 3 пъти заради това че имат 20% от активите в русия и украина
    Цените за строителните материали вероятно са като в БГ а те като големи клиенти ползват сигурно и още по ниски цени обаче за разлика от БГ там квадрата се продава над 6000 паунда и реално поскъпването на материалите не е от съществено значение

Не че не могат да им се сринат акциите но пък тогава просто ще докупя - Персимон нямат една стотинка дълг правят добри печалби и дават добър дивидент

RBI си заслужават и на 12 и на 13 не мисля че ще загубят бизнеса в Русия но дори и да го загубят едва ли дългосрочно ще паднат под 10

Коментар

• RBI е изгодно, и аз мисля да купя, незнам дали пак ще падне до 11, чакам пак да излезат някакви лоши новини от войната.
      строителни фирми в момента в никакъв случай - скъпи материали и вдигащи се лихви - според мен - не
      Рено не ми харесва - трошляци, скъпа акция е с такова P/E 7.19
      банки също не е добре да се взимат в криза, освен ако не са силно обезценени както е RBI, акцията им падна 3 пъти заради това че имат 20% от активите в русия и украина

Коментар

• Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнение
        Моля кажете любими акции които ще дадат поне 30% ръст в близката 1 година.
        Мога от моя страна да предложа VOW3. Германия още по-твърдо застава зад зелена енергия, това значи и сигурни и много, продажби за Volkswagen, в момента акцията е много бита заради липсата на чипове, на части и заради войната, но година напред виждам ясно голям скок - не 30% даже повече :-) P/E им е 5. Гледал съм доста ревюта и колите им са страхотни, имат много светло бъдеще. Въпреки че ни очакват времена на спад Volkswagen ще има повече поръчки отколкото може да произведе за години напред :-) (в момента нямам техни акции)
        Евраз и Поли ми бяха фаворити но ги спряха там купих много малко за съжаление

Гледам предимно УК компании които да са са паднали в следствие на войната или вдигането на лихвата, а и да дават дивидент ако се наложи да ги държиш по дълго време

CBG - нямам но вероятно ще купя
        PSN - имам малко на около 23
        BDEV - нямам но бих купил ако слезе под 500р

от европейските -
        RBI - имам малко на около 12 евро
        RNO - нямам бих купил ако слезе под 20евро

за първи път купувам акции - не е препоръка

Поради особености на УК пазара е хубаво да се купува март месец даже вече е малко късно и обикновено акците се качват април месец

Коментар

• Моля кажете любими акции които ще дадат поне 30% ръст в близката 1 година.
          Мога от моя страна да предложа VOW3. Германия още по-твърдо застава зад зелена енергия, това значи и сигурни и много, продажби за Volkswagen, в момента акцията е много бита заради липсата на чипове, на части и заради войната, но година напред виждам ясно голям скок - не 30% даже повече :-) P/E им е 5. Гледал съм доста ревюта и колите им са страхотни, имат много светло бъдеще. Въпреки че ни очакват времена на спад Volkswagen ще има повече поръчки отколкото може да произведе за години напред :-) (в момента нямам техни акции)

Коментар

• https://www.wsj.com/articles/saudi-a...es-11647351541

Коментар

• Вече се двоумя защо сме +3%. Дали заради джейпау или джейбау.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                rebound?
                Зависи от преговорите. Не вярвам на преговори водени паралелно с бойни действия, това е просто протакане.
                Не гледай какво правя на бойното поле, а слушай какво говоря на дизайнерската ми маса. Борба за мир, дървено желязо.
                Не сме разбрали още за какво му беше на путин да окупира АЕЦ.
                А това ще го разберем след като преговорите се провалят.
                Last edited by jori; 16.03.2022, 16:08.

Коментар

• rebound?

Коментар

• Не е важно, колко разбира човек, когато му липсват първите седем.
                    Тук вина носи и отрудената модерация, която въпреки, че е изтрила стотици обидни мнения, е оставила потресаващи доказателства за горното.
                    Ако искате това да бъде нивото на форума и в частност на тази тема - добре, щом ви харесва всеки втори коментар да започва с обида 1).
                    Имайте предвид, че много хора не пишат тук, точно заради потресаващо ниското ниво.
                    Така с времето в темата остават само хора, които са претръпнали от обиди и вече не им пречи.
                    От мен тук няма какво да научите. Но познавам хора, които имат какво да споделят, но не го правят, защото не желаят да бъдат обиждани.

Желая на всички успешна търговия на NYSE!

1)
                    Началото на някои (от неизтритите) коментари от последните седмици. Повечето са от тази тема. Всичките са от един юзър:

още си много зелен.

С цялото ми уважение, ти си идиот.

Хиля се кат Гаргамел, че беше...

В интерес на истината брутален боклук си е нежно...

Хахаха, ти да не се казваш Мустафа, та си тръгнал да го мислиш...

Пъпеш, явно нямаш съвсем ясна идея как функционират фондовите пазари...

Който в момента не е купил поне някаква малка позиция руски акции е буквално идиот.

То спрямо наш Кирчо и пейките в Борисова изглеждат умни.

Уфф, Мунчо съвсем се е развихрил.

Ти луд ли си!

И тука ли тролиш, бе. Аман...

Препоръчвам ти лопата и мотика. Сериозно. Липсва ти елементарно познание за функционирането не само на финансовите...

И понеже аз имам един досаден недостатък, не лъжа, ще ти припомня защо все не можеш да изкараш пари от борсата.

Аз към теб съм бил винаги великодушен, защото за някои твои недъзи не си виновен ти, а природата.

За СЕДМИ път - покажи кога съм казал, че очаквам рублата да поскъпне. За осми пореден път ЛЪЖЕШ.

Шегуваш се. Ти си в затвор. Просто килията е просторна.

Тоя простак и неграмотник започва все повече да ми прилича на немския простак и неграмотник, довлачен от Стамболов...

България я има заради Русия, йезуите.

Какво за вас? Кратък sms номер dms trol? Ако сте гладни, намерете си истинска работа.

Господи, помагай! Явно такива като тебе са начело на европейската икономика.

Луд, ти си бетер Жон Сноу - нищо не разбираш.

Русия е безапелационно най-свободната държава от големите.

Вече бая се изчерпа. Съвсем на тролщина се отдаде.

дори за твойте "стандарти" е прекалено.

Под ЕДНОЛИЧНАТА власт на едно немско семейство. Други въпроси с понижена трудност?

Нещо не си в ред.

Скоро ще имаме достъп само до фейкове.

Това разбира се е фейк...

Уф, уф... добре, печелите. Няма сми. Ще ходя да се извиня на...

Хелоу, наци! Кефиш къв си цивилизован европеец.

тука се води форум. Виж в тълковния речник. Книжка една такава, без картинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
                      Респект че сподели - Със здраве да си харчиш парите
                      Въпроса на който отговори не беше насочен към теб освен ако не пишеш с два акаунта
                      И не държа да знам кой какво играе, но ми е писнало да чета следварителни пророци дето се присмиват на тези които са споделили без да казват в реално време те какво са играли
                      Не знам какво толкова имаш против следварителното.
                      В света във всеки момент се генерира огромно количество информация.
                      Всяко нещо се случва поради някаква причина.
                      За да можеш да предскажеш нещо трябва да намериш корелация между тази информация и предишни outcomes.
                      Откриването на корелации следварително е единствения начин да познаеш нещо предварително.
                      Опознаваш как работи света, учиш се от собствените грешки и тези на другите.
                      Ако бяхме анализирали добре следварително след 1-ва световна война, нямаше да има втора.
                      Ако бяхме анализирали добре следWARително след 2-ра световна война, нямаше да има трета.
                      Всеки урок се повтаря дотогава докато не бъде научен, следварително.
                      Самия Путин, преди тази операция залягал над историческите книги и търсел грешките на предците следварително, намерил ги и сега поправя историята.
                      Проблемът с поправянето на миналото, е че нашето съществуване може да е следствие на грешката, която се опитваме да поправим.
                      Last edited by jori; 15.03.2022, 13:37.

Коментар

• Сега гледам че са ми изпратили съобщение че вече не мога да Купувам Полиметал мога само да ги държа или да ги продавам

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение

Нали искаше да ти кажа какво играя. Някой да ти каже нещо, барем намажеш! Ето казвам ти! Винаги съм го казвал, какво играя! Много добре разбра какво съм направил. Купил съм си ЕТФ преди 2 години! Продал съм го наскоро на сосна печалба. Наскоро шортирах руски етф! после си затворих позицията. 4 трейда за 2 години!
                          И само да те питам. Нали искаше някой да ти каже какво прави! Защо тогава се заяждаш?
                          Виждам, че ме наричаш Господи! Не съм Господ, моля те не ме наричай така! Но наистина има много мъка!
                          Респект че сподели - Със здраве да си харчиш парите

Въпроса на който отговори не беше насочен към теб освен ако не пишеш с два акаунта

И не държа да знам кой какво играе, но ми е писнало да чета следварителни пророци дето се присмиват на тези които са споделили без да казват в реално време те какво са играли

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Купувал не продавал - Ама бил продал

Правел пари гледал сейр - Ама от спада на руските ЕТФи си бил върнал загубите

Колко мъка има по този свят Господи колко мъка
                            Нали искаше да ти кажа какво играя. Някой да ти каже нещо, барем намажеш! Ето казвам ти! Винаги съм го казвал, какво играя! Много добре разбра какво съм направил. Купил съм си ЕТФ преди 2 години! Продал съм го наскоро на сосна печалба. Наскоро шортирах руски етф! после си затворих позицията. 4 трейда за 2 години!
                            И само да те питам. Нали искаше някой да ти каже какво прави! Защо тогава се заяждаш?
                            Виждам, че ме наричаш Господи! Не съм Господ, моля те не ме наричай така! Но наистина има много мъка!
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

Какви прогнози какво има да познавам? Аз съм го казвал 1000 пъти каква ми е дългосрочната стратегия. За теб ще я кажа за 1001 път!
                              1. КУПУВАМ СИ BROAD MARKET ETF.
                              2.Държа Etf-a без да го продавам.
                              3. Правя пари, гледам сеир.

Да, признавам си нервичките ми не издържаха и на мен даже и си продадох Etf-a, когато избухна войната, защото слезна надолу, а и от януари падаше. Продадох го на много красива печалба. След това отново нервичките ми не издържаха и ме засърбяха ръцете и шортирах руските ЕТФ-и (защото ми изглеждаше очевадно). Продадох го веднага след като Interactive ми прати e-mail, че е добре да не се занимавам с руски акции, предполагам го е пратил на всеки! Държах го 7-8 дена. Достатъчно за да си върна загубите от началото на годината. ЕТО - НЕ Е СЛОЖНО. ПРОСТИТЕ НЕЩА СА НАЙ-ЛЕСНИ И ХУБАВИ! Вие си ме хранете колкото искате колко са тъпи ETF-ите и как ми ги яде инфлацията (както ме хранеше Терзиев) и си мислете че нещо правите. Парите оставете за мен. А накрая като изгорите да не кажете, ама той не ми каза. Ето казвам ви!

ПП. Това не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Всеки сам си преценя Хората които ме следят знаят идеално какво точно играя! И знаят че не съм на демо и не - не си поплювам, а правя пари. Малко пари, но качествено!

Купувал не продавал - Ама бил продал

Правел пари гледал сейр - Ама от спада на руските ЕТФи си бил върнал загубите

Колко мъка има по този свят Господи колко мъка

Коментар

... ще я кажа за 1001 път!
                                1. КУПУВАМ СИ BROAD MARKET ETF.
                                2.Държа Etf-a без да го продавам.
                                3. Правя пари, гледам сеир.
                                Тежка е ситуацията , дори за broad market-a. Особено за хора, които не са познали развоя на събитията в последно време и по специално в следните два пункта: (1)Очакването за кратка и бърза война и лекота подобна на това както бе взет Крим и (2) Твърде силната западна реакция с която на практика се изоставя този пазар, създават се трудности в доставките, оскъпява се всичко. Аз не мога никаква времева рамка да сложа за възстановяване на пазара. Особено за Европейския пазар. Хубаво е успях да разкарам всичко европейско, само щатски фирми оставих да държа

Коментар

Working...
                                X