IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Че те си издържаха на натиска. Nasdaq не позволи пробив на 12000. Sqqq форева. Можеш ли да си представяш, че няма едничък etf за кюмюр!!!
    Притеснително е че всички мега кап компании имат много сходни графики обаче. Иначе 12,000 е ключово ниво. Леле с фонда на Кати Удс какво дърво изяждат преебаните камилчета ако са държали...

Коментар

Че те си издържаха на натиска. Nasdaq не позволи пробив на 12000. Sqqq форева. Можеш ли да си представяш, че няма едничък etf за кюмюр!!!
      време е да направят!

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
        Мисля че индексите ще издържат на натиска, движението беше основно от разпродажби при мега кап позициите, които ми се стори че много оптимистично отварят

Коментар

• Мисля че индексите ще издържат на натиска, движението беше основно от разпродажби при мега кап позициите, които ми се стори че много оптимистично отварят

Коментар

• Става дума за т.нар. шарлан
            https://www.barchart.com/stocks/quotes/EC/overview

Коментар

• Пропан-бутана ще стане "хит" в България като се претоварят трафопостовете.

Коментар

• И аз така мисля, защото вярвам на очите си. Оня ден в Ботевград гледах как хлебозавода сменят оборудването да минават на мазут. Срам ме беше да питам дали са си договорили предварително мазута за по-дълго време.

Коментар

Да, така е. Обаче хартиите там са вече скъпи. Аз даже разпродадох малко.

Общ взето всичко ще гори... без суровините за пожара. Нафтаглта днес е безобразно евтина.
                  Интервенцийте на Байдън спират доколкото прочетох този месец.Логично е съотношението между газа и петрола да се изравни по топлотворна способност през зимата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение
                    Още не са навлезли графеновите транзистори а печатенето на 3 нанометра в TSMC е възпрепятствано от военни гемии .Хранително вкусовата промишленост най-късно усеща сривовете
                    Да, така е. Обаче хартиите там са вече скъпи. Аз даже разпродадох малко.

Общ взето всичко ще гори... без суровините за пожара. Нафтаглта днес е безобразно евтина.

Коментар

• Отделна компания може и да скочи х10, но според мен чиповете са капут за дълго време. Шашмата с "недостига на чипове" ще им тежи. Само геополитиката и фактическа национализация може да ги дръпне. Сега е повече време за основна инфраструктура, отколкото за т.нар. "нови технологии".

Коментар

• Още не са навлезли графеновите транзистори а печатенето на 3 нанометра в TSMC е възпрепятствано от военни гемии .Хранително вкусовата промишленост най-късно усеща сривовете
                        Last edited by mikimaus; 01.09.2022, 12:11.

Коментар

• Освен очевидния избор на суровини, петрол, въглища и пр., има и няколко сектора, които мечия пазар едва ги удържа да не избухнат. По дългосрочните могат отсега да ги проучат, защото когато стигнем апогея на мечите настроения, те вече ще са на път към върховете:

Solar: ENPH, ARRY
                          Semiconductors: ON, GFS, WOLF, MPWR, AEHR
                          Biotechnology: CPRX, ALNY, SIGA, NBIX, KRTX

и един производител на безалкох. напитки /може би новият Монстер/: CELH

Коментар

• Едва ли има смисъл да се повтаря, но добивачите (почти всякакви суровини и благородни метали, но и земеделие) си остават най-очеизвадният избор. Неща като NEM, WPM, Paas и прочие са на чудесни цени, ако и да идва още натиск надолу.

За въглищата, нафтата и особено за газа съм писал достатъчно и продължавам да държа на същото. Държа CRK от 5 и малко и АR от 3 и нещо, но така и не успях да играя самата спот цена в Европа. BTU и поляците са все още евтини.

Лично аз съм голям бик и за бразилската икономика и особено индустрията. Бая неща като SID например са на много добри нива.

Дългосрочно бих скъсявал Епъл, но аз лично нямам ресурс, а и съм опростил до безобразие хеджирането - 2% от портфейла е в CYA.

Чета оня тип Золтан, дето и ZH са му фенове и се чудя дали не го съдя за плагиатство.

Коментар

• Първо , благодаря за коментарите ! Оценявам ги и смятам че секторът "каруцари" остава под наблюдение. Изглежда сложен и опасен през моята компетенция.
                              Относно пазара...................,безветрие!
                              Играят ботовете. И според мен в диапазона 2900-3100 на СИП ще е така до важните данни през септември. Е, винаги може и нещо допълнително да се обърка. Според мен , добър период за спекула.
                              Понеже ръцете не ме слушат, тази вечер влязох в AMC на 8,90$. Имах и втори вход на 8,60$, който не се състоя.
                              Защо го направих е трудно и сложно за отговор. Може би заради пропуснати ползи от добрите стари времена за спекула по тази и други компании.
                              Късите ми позиции в TDOC и COIN се оказаха доста успешни. Разбира се, не ги използвах максимално пълноценно.Доволен съм.
                              Колкото и лицемерно да звучи, търся вход /спекулативен/ в TDOC.Мисля си, че е някъде тук. На този пазар не гледам дългосрочно на такива компании.Вероятно греша.
                              Ще се радвам да споделите и вашите "мимолетни" идеи в този пазар.
                              И разбира се не препоръчвам нищо на никого.
                              Защото знам че е скъпо!

Коментар

• за gogl-ите:

1.
                                Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-08-30 224450.jpg
Views:	1
Size:	61.8 КБ
ID:	3960682

2. https://fearnpulse.com/#2

С прости думи - в момента каруцарите едва си покриват разходите по курсовете, а в допълнение има яко скъсяване преди дивидента.

Това е просто търговия. Препоръчвам да изчакаш да слезе под 8 (и по ниско може да слезе) и тогава да лазиш. Ама не държиш като Мунчо, а да продаваш овреме. Дългосрочно съм бик за каруцарите, но от гуглите разкарах 2/3 на 12. За останалите продадох далечни колци и си ги стискам за дивидент. Товаря по малко 2020 bulkers при сривове.

Едни 100 бона се вкарват в Петробраз и тръби.

Коментар

Working...
                                X