Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Че те си издържаха на натиска. Nasdaq не позволи пробив на 12000. Sqqq форева. Можеш ли да си представяш, че няма едничък etf за кюмюр!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеМисля че индексите ще издържат на натиска, движението беше основно от разпродажби при мега кап позициите, които ми се стори че много оптимистично отварят
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Да, така е. Обаче хартиите там са вече скъпи. Аз даже разпродадох малко.
Общ взето всичко ще гори... без суровините за пожара. Нафтаглта днес е безобразно евтина.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнениеОще не са навлезли графеновите транзистори а печатенето на 3 нанометра в TSMC е възпрепятствано от военни гемии .Хранително вкусовата промишленост най-късно усеща сривовете
Общ взето всичко ще гори... без суровините за пожара. Нафтаглта днес е безобразно евтина.
Коментар
-
Освен очевидния избор на суровини, петрол, въглища и пр., има и няколко сектора, които мечия пазар едва ги удържа да не избухнат. По дългосрочните могат отсега да ги проучат, защото когато стигнем апогея на мечите настроения, те вече ще са на път към върховете:
Solar: ENPH, ARRY
Semiconductors: ON, GFS, WOLF, MPWR, AEHR
Biotechnology: CPRX, ALNY, SIGA, NBIX, KRTX
и един производител на безалкох. напитки /може би новият Монстер/: CELH
Коментар
-
Едва ли има смисъл да се повтаря, но добивачите (почти всякакви суровини и благородни метали, но и земеделие) си остават най-очеизвадният избор. Неща като NEM, WPM, Paas и прочие са на чудесни цени, ако и да идва още натиск надолу.
За въглищата, нафтата и особено за газа съм писал достатъчно и продължавам да държа на същото. Държа CRK от 5 и малко и АR от 3 и нещо, но така и не успях да играя самата спот цена в Европа. BTU и поляците са все още евтини.
Лично аз съм голям бик и за бразилската икономика и особено индустрията. Бая неща като SID например са на много добри нива.
Дългосрочно бих скъсявал Епъл, но аз лично нямам ресурс, а и съм опростил до безобразие хеджирането - 2% от портфейла е в CYA.
Чета оня тип Золтан, дето и ZH са му фенове и се чудя дали не го съдя за плагиатство.
Коментар
-
Първо , благодаря за коментарите ! Оценявам ги и смятам че секторът "каруцари" остава под наблюдение. Изглежда сложен и опасен през моята компетенция.
Относно пазара...................,безветрие!
Играят ботовете. И според мен в диапазона 2900-3100 на СИП ще е така до важните данни през септември. Е, винаги може и нещо допълнително да се обърка. Според мен , добър период за спекула.
Понеже ръцете не ме слушат, тази вечер влязох в AMC на 8,90$. Имах и втори вход на 8,60$, който не се състоя.
Защо го направих е трудно и сложно за отговор. Може би заради пропуснати ползи от добрите стари времена за спекула по тази и други компании.
Късите ми позиции в TDOC и COIN се оказаха доста успешни. Разбира се, не ги използвах максимално пълноценно.Доволен съм.
Колкото и лицемерно да звучи, търся вход /спекулативен/ в TDOC.Мисля си, че е някъде тук. На този пазар не гледам дългосрочно на такива компании.Вероятно греша.
Ще се радвам да споделите и вашите "мимолетни" идеи в този пазар.
И разбира се не препоръчвам нищо на никого.
Защото знам че е скъпо!
- 1 like
Коментар
-
за gogl-ите:
1.
2. https://fearnpulse.com/#2
С прости думи - в момента каруцарите едва си покриват разходите по курсовете, а в допълнение има яко скъсяване преди дивидента.
Това е просто търговия. Препоръчвам да изчакаш да слезе под 8 (и по ниско може да слезе) и тогава да лазиш. Ама не държиш като Мунчо, а да продаваш овреме. Дългосрочно съм бик за каруцарите, но от гуглите разкарах 2/3 на 12. За останалите продадох далечни колци и си ги стискам за дивидент. Товаря по малко 2020 bulkers при сривове.
Едни 100 бона се вкарват в Петробраз и тръби.
- 1 like
Коментар
Коментар