IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Това, което ти наричаш технологии не са баш такива. Оттам идва неразбирането и болката. Има го и моментът, че в една де факто планова икономика подобни технологии могат да бъдат субсидирани бая дълго време и съответно да не личи реалната им стойност. Последната е почти винаги отрицателно число.

Не е случайно, че дори у нас имаме няколко хиляди, които работят от вкъщи, но няма и десет души, които да владеят технологията за редене на павета.

Продължаваме с късите на Епъл. Под 100 ще се замисля.

===

добавка: очевидно не бях съвсем прав за здравния сектор. Още не разбирам как могат да правят толкова добри пари в това време. Странно как не отбелязах сам пред себе си, че съм започнал да плащам здравни застраховки. Това при положение, че изобщо не съм такъв човек.
    Apple до 107, Tesla до 144 - така казват графиките на умни хора

Коментар

• Изобщо не е трудно. На NYSE са едва няколко хиляди компании, а достъпът до информация е изключително лесен. Пропускаш микрокаповете, затваряш очи дизруптивните технологии (не че хората не станаха милиардери от Юбер), дето не са изкарали и лев; така става съвсем лесно за следене. Добави десетина души, които познават и на чиято преценка се доверявам почти автоматично и процесът още повече се опростява.

За съжаление неглижирам бая неща в Европа, защото трудно се намира пълна и своевременна информация дори за компании с капитализация десетки милиони. Тука трябва повече усилия, вкл. допълнителни езикови умения и не мисля, че си струва. Те сега гледам BMW например. Ама да намеря колко точно са зависими от Европа се оказва не толкова лесно. Или в Лондон - всичко е безбожно евтино, ама изобщо не им знам вътрешния пазар и трудно да намеря читави обзори.

Отделно не се занимавам с картинки - МНОГО спестено време. Не отричам напълно техниката, но съм си избрал два три индикатора (RSI и МА основно), които поглеждам за всеки случай.

Та следенето е елементарно. Според мен и изводите са елементарни, стига да си учил история в училище, а не си презобил с финансови учебници и статии на експерти. Главните проблеми са - лъжлива информация (всички канадци и гърци например), санкции/ограничения/груби правителствени намеси/курави политики на брокера/данъци.

Иначе за международната търговия с нафта имам някакви бегли, но все пак преки впечатления.

И най-паче - от вече повече от година единствената ми работа, т.е. източник на доходи, е борсовата спекула.

Коментар

На бачо Били са с 1/3 под върха!
        Last edited by Julius_BG; 04.11.2022, 13:41.

Коментар

• terziev, много ме озадачава стила ти на търговия и заемането на позиция. Не знам как успяваш да следиш всичките тези неща и да си навътре в тях. Не, че има някакво значение, щом можеш да изкараш лев. Обикновено колкото по-тесен е фокуса, толкова по-нисък е риска. Но евала, щом си овладял толкова голям периметър - от дълбините на петрола, през Американските акции, та чак до Китайската стена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Тони погледни цената на IBM ! Няма как технологиите да бъдат погребани ! Както казва и Рибаря дошло е време някои компании да изпуснат въздуха !
            Това, което ти наричаш технологии не са баш такива. Оттам идва неразбирането и болката. Има го и моментът, че в една де факто планова икономика подобни технологии могат да бъдат субсидирани бая дълго време и съответно да не личи реалната им стойност. Последната е почти винаги отрицателно число.

Не е случайно, че дори у нас имаме няколко хиляди, които работят от вкъщи, но няма и десет души, които да владеят технологията за редене на павета.

===

добавка: очевидно не бях съвсем прав за здравния сектор. Още не разбирам как могат да правят толкова добри пари в това време. Странно как не отбелязах сам пред себе си, че съм започнал да плащам здравни застраховки. Това при положение, че изобщо не съм такъв човек.
            Last edited by terziеv; 04.11.2022, 13:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Тони погледни цената на IBM ! Няма как технологиите да бъдат погребани ! Както казва и Рибаря дошло е време някои компании да изпуснат въздуха !

Коментар

• Където има въздух го изпускат,няма нищо учудващо.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Кой да предположи. Напълно неочаквано.

В интерес на истината шитните са много далеч от погребани, ама много. Толкова още надолу има, че сума народ със зачервени очички не го осъзнава. Само инфлацията спасява донякъде от адекватна оценка.

Коментар

• Коментар

• Хеджирането през Vix след септември се оказа пълен провал.

Коментар

• Поредният шиткойн.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Сега пък 4200 било
                          Вие двамата с ватенката САМО лъжете ве Подхвърляте някви лъжи с цел омаскаряване и едновременно да избягате от въпроса/темата

DJI качи до 33к

А ето и неадеквания демо играч

SP e 3800.......разминаваш се "само" с 20%,което е "много малко" ахах

................

Колкото до Алтерко,откакто "пророкува" че ще пада е +11% нагоре.И нищо чудно да си "уцелил" много месечно дъно
                          Както казах,страхотен контра индикатор си

Като си по-свободен от пица деливърито, включвай се с някоя прогноза моля
                          ЩЕ ТРЪГНЕ СЛУХ - Ти да чу такаъв слух???

Това което съм написал е вариант, ако беше почнало масово да се говори че е възможно да има 1% хайк.

Явно четенето и осмислянето на текст ти е трудно

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                            Рибка а какво стана с твоят СИП на 4200? Какво стана с ракетата дето подгрявала?
                            Дали и Алтерко няма да поеме надолу?
                            Много е лесно постфактум да се правиш на умен
                            Сега пък 4200 било
                            Вие двамата с ватенката САМО лъжете ве Подхвърляте някви лъжи с цел омаскаряване и едновременно да избягате от въпроса/темата

Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                            Dow над 30400 и ракетата тръгва
                            Сега само подгряват турбо двигателите
                            DJI качи до 33к

А ето и неадеквания демо играч

Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                            В следващите няколко дни ще тръгне слух че всъщност ноември ще вдигнат с 1% вместо 0.75 и като нищо можем да видим СП500 на 3000 още в началото на ноември преди покачването
                            SP e 3800.......разминаваш се "само" с 20%,което е "много малко" ахах

................

Колкото до Алтерко,откакто "пророкува" че ще пада е +11% нагоре.И нищо чудно да си "уцелил" много месечно дъно
                            Както казах,страхотен контра индикатор си

Като си по-свободен от пица деливърито, включвай се с някоя прогноза моля
                            Last edited by petrg5s; 03.11.2022, 12:20.

Коментар

• В АЕМ съм от 41+ , но тя обича да ходи и под 40.
                              А разглеждате ли варианта с пробив на златото и нива да кажем около 1550 гущера ?
                              Колкото и да не ми се вярваше , при толкова напечатан фиат и толкова лошо управляван ............замирисва и на такава работа.
                              Като гледам днес на какви нива е и с какъв малък обем към момента.............???
                              Някой техничар ако може да вземе отношение.

Коментар

37,5 / 35 декемврийски бичи спред набичих. Много добри премии. Wpm също е добре, но не са така хубави премиите.

Но най-добре AEM. В сравнение с NEM е много подценена. Там бих градил позиция. Просто страйковете не ми изнасят толкова.
                                Аз влязох тук на около 42$
                                между другото мислех за
                                AEM
                                RGLD
                                AU За сега ще почакам под 37$ може да допълня
                                Благодаря за CLF
                                Днес излиза Q3 при NEM ,не че има вече голяма значение у вече излязоха предварителните данни
                                Last edited by lobos; 03.11.2022, 11:07.

Коментар

Working...
                                X