дали пазарите в ЮК и ДАКС не казват, че няма начин да се пребори инфлацията там, поне 1-2г напред
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Дано не са в корелация с Щатските индекси само, че там дебнат за нов връх и пробив на съпротивата за низходящия тренд. За жалост мечките са загубили моментум и вероятността да им оберат стоповете е значителна. Не, че като тръгне нагоре ще стигне кой знае колко далеч...но ей така колкото да прецака амбициите за нови дъна в близките няколко месеца.
Е го в момента ДАУ е 350 под вода което грубо отговаря на 50-60 при FTSE, а то зорлем е свалило 14
Голдман добре са се изтресли, вероятно ще виждаме все повече такива отчети. Както писах и от ония дни пада ли инфлацията значи падат и свръх оборотите и свръх печалбите
Утре сутрин в 7 УК време ще видиме на къде духа вятъра ако утре 3-ти пореден ден не може да затвори с печалба най накрая би трябвало да тръгне в обратната посока
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
А дано. Вчера FTSE-то остана на нивата от Петък а днес се движи с лек спад. Като че ли ракетата свърши горивото за сега
Очаквам утре сутрин като излезнат данните за инфлацията която да е над 10.5% да се получи корекцията за която говориш
Ако и това обаче не може да срути индекса в следващите няколко дни сигурно ще фърлям картите
То реално не може да скърши докато и най упоритите не фърлат картите, ако перифразираме Костолани
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение6000 технически ралито в Европа вече има предпоставки да направи пауза и някоя хубава корекция която ще е видима и в УК индекса.
Очаквам утре сутрин като излезнат данните за инфлацията която да е над 10.5% да се получи корекцията за която говориш
Ако и това обаче не може да срути индекса в следващите няколко дни сигурно ще фърлям картите
То реално не може да скърши докато и най упоритите не фърлат картите, ако перифразираме Костолани
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение
Защо мислиш така, според мен тренда се обърна за нагоре
Изводът: Фондовият пазар стана зависим от това, че корпорациите могат да извлекат все повече и повече от всеки долар приходи. Тази тенденция обаче не може да продължи вечно и когато тенденцията се обърне, това ще бъде лоша новина за дългосрочните перспективи на фондовия пазар.
Както отбелязва Глобалният инвестиционен комитет на Morgan Stanley: „В свят на постоянен поток от новини... е лесно да станеш късоглед и самодоволен. Може да има твърде много фокус върху... оценки за бъдещето въз основа на близкото минало, губейки историческия контекст на настоящето. Опасяваме се, че текущото пазарно ценообразуване [базирано на скорошни маржове на печалба] отразява такава недалновидност.“
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
В наше село аналогичен случай... един младеж купува малко SQQQ. 11 хил. му се вижда неоправдано високо. Ще ги видим тези вълни, памуци и клечки за уши дали ще преборят болезнено очевидната картинка. Аз поне другия петък виждам Насдак под 11 хил.
Коментар
-
Police in riot gear began evicting climate activists Wednesday from a condemned village in western Germany that is due to be demolished for the expansion of a coal mine.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Дано да повлияят на УК-ския пазар резултатите, но напоследък ми прави впечатление, че независимо от новините и данните, няма корелация между тях и краткосрочните движения. За мен също е неоправдано висок риска да се купува от текущите нива, но спекулата не познава граници. Може би и постоянното облъчване за рецесия играе роля в очакванията ни, докато някои изкупуват на промо цени, които за нас изглеждат високи.
Единствената логична причина за случващото се е обезценката на дълга. Именно затова ще ни накарат да свикваме с новите цени и обстоятелства. Само не знам как ще убедят държавите които са ресурсно ориентирани, че трябва да си изнасят благата на цени от преди 15 години. Петрола е типичния пример. Рецесията през 80-те години е настъпила при идентични обстоятелства, когато цената на петрола е започнала да се покачва.
Обърни внимание в началото на 2022г., когато руснаците нападнаха Украйна и петрола скочи - с какви темпове се сринаха борсите. Неслучайно тогава Байдън отиде при арабите да нормализират цената. За да им се подмазнят дори и Световното по футбол го организираха там. Затова схемата с обезценката на долара, с цел помпене на индексите работи до един момент, защото успоредно с тях расте и цената на петрола. На всички ни е ясно, че тая работа няма да свърши добре, но в случая трябва да си прецизираме тайминга, че да не ни хващат отново без гащи.
Преди месец всяко движение на ДАУ се копираше дословно от FTSE днес в един момент ДАУ пропадна 300 фигури което се равнява на поне 60 при FTSE а то не мръдна. Поради някаква причина са решили яко да го помпят
Най ми е интересна Астара Зенеката - Така са я напомпали че е станала най голямата в индекса (10% от индекса) и има РЕ 109, а капитализацията и е станала близка до Пфайзера дето е с РЕ около 5 и никой не я е шортил, а са шортени сумати компании с ПЕ около 5-10
Това ме навежда на мисълта че нея ще я ползват за да дръпнат шалтера като му дойде времето
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеБанките извадиха всъщност отлични отчети като изклюим Уелса. Това че заделят резерви е друга тема. Има един скрит проблем който се игнорира - няма хора, подобно на петрола където последните години разни климатични каузи свалиха до минимум инвестициите в нови полета и сега се жънат резултатите и с хората тепърва ще имаме парадокси.
Няма как да влезем в тежка рецесия при толкова много свободни работни места навсякъде в Европа и САЩ.
Както инфлацията се появи със закъснение на печатенето така вероятно и тежката рецесия може да се появи със закъснение
Проблема е че аз въобще не мисля че те имат реално желание да се борят с инфлацията и че всичко е за парлама. Те ако имаха някакви проблеми с инфлацията нямаше да печатат като луди. Всичко това е фарс за замазването на очите на тия дето си държат парите в долари под една или друга форма
Коментар
-
Банките извадиха всъщност отлични отчети като изклюим Уелса. Това че заделят резерви е друга тема. Има един скрит проблем който се игнорира - няма хора, подобно на петрола където последните години разни климатични каузи свалиха до минимум инвестициите в нови полета и сега се жънат резултатите и с хората тепърва ще имаме парадокси.
Няма как да влезем в тежка рецесия при толкова много свободни работни места навсякъде в Европа и САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Резултатите на банките днес не бяха добри - Щом инфлацията е надолу това означава че и отчетите на болшинството от компаниите ще са надолу
Ако тенденцията за лоши отчети се запази скоро ще започнат друга песен, че икономиката потъва и че това че Фед няма да вдига рязко лихвите няма да им помогне
Незнам защо лежът на това уше че инфлацията ще изчезне ама рекордните приходи и печалби ще останат - Убиването на инфлацията е свързано и убиването на оборотите и свръх печалбите
В УК във вторник ще излезнат резултатите за инфлацията които би трябвало да са доста по високи то тези в УС и очаквам това да отприщи вълна на долу. Ако и това не може да потопи FTSE ще почна да намалявам експозицията щото ми писна да наливам
Единствената логична причина за случващото се е обезценката на дълга. Именно затова ще ни накарат да свикваме с новите цени и обстоятелства. Само не знам как ще убедят държавите които са ресурсно ориентирани, че трябва да си изнасят благата на цени от преди 15 години. Петрола е типичния пример. Рецесията през 80-те години е настъпила при идентични обстоятелства, когато цената на петрола е започнала да се покачва.
Обърни внимание в началото на 2022г., когато руснаците нападнаха Украйна и петрола скочи - с какви темпове се сринаха борсите. Неслучайно тогава Байдън отиде при арабите да нормализират цената. За да им се подмазнят дори и Световното по футбол го организираха там. Затова схемата с обезценката на долара, с цел помпене на индексите работи до един момент, защото успоредно с тях расте и цената на петрола. На всички ни е ясно, че тая работа няма да свърши добре, но в случая трябва да си прецизираме тайминга, че да не ни хващат отново без гащи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнениеГрафиката през телефона крайно не я разбирам но ми се струва че разбирам темата.
Та в този ред на мисли копачите се отплатиха доволно до тук.Според мен следва корекция и в рамките на вчера и днес съм намалил позициите си в сектора с 30-45%.Смятам да ги възстановя,с помисли да ги увелича.
Правилно или не ……,ще видим?!?
Но очакванията ми в този сектор/злато,сребро/ са големи и мисля че сме много в началото.
Има линк под графиката. link
----
добавка:
Т.е. засега имаме множител 1,8 - крайно ниско. Трябва да наваксаме цената на златото.Last edited by terziеv; 13.01.2023, 22:42.
Коментар
-
Графиката през телефона крайно не я разбирам но ми се струва че разбирам темата.
Та в този ред на мисли копачите се отплатиха доволно до тук.Според мен следва корекция и в рамките на вчера и днес съм намалил позициите си в сектора с 30-45%.Смятам да ги възстановя,с помисли да ги увелича.
Правилно или не ……,ще видим?!?
Но очакванията ми в този сектор/злато,сребро/ са големи и мисля че сме много в началото.
Коментар
Коментар