Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Аз пък съм оптимист, не за друго, а защото всички чакат "сур".
Но не съм съгласен. Хипнозата, че "технологичните" компании стават за инвестиция изобщо не е спирала. Много пари ще продължат да се горят там. Далеч не всички чакат сур.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Браво.Е ,тва е истината .Едното 500% другото 800% за последните 3г.А не като някви демо играчи рекламиращи някви шитни с 50% дневен спад
Рибка въпросните шитни към днешна дата изкъртиха кочината
Тази шитня с 50% дневен спад SPEC на 29-ти е била 0.49 към днешната дата е 0.69 над 40% само за 12 дни
Следващата шитня FXPO на 29-ти е била 1.05 към днешната дата е 1.48 над 40% само за 12 дни
Следващата шитня RNK на 29-ти е била 0.56 към днешната дата е 0.69 над 20% само за 12 дни
Другите 2 PSN GKP са на 0
Нито една от тях на загуба - Нито един падащ нож - 3 от тях абсолютни ракети в точният момент казани
Сборно портфейл от 5-те прави над 20% само за 12 дни
А ти рибка, гледай и си води записки
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Егати странният хедж. Корелацията между S&P и цената на златото е 0,8.
И аз залагам на сур на борсата и съм яко съм в златари, но изобщо не гледам на тях като на хедж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Далеч надолу, но да видим първо как ще върви пазара. Това ми е 2-рата позиция с която "режа" възходящия тренд. Предната беше от 3888. Направи печалба, но като върна пазара я затворих. Сега се включвам пак с надеждата, че този път вече ще си я държа и ще допълвам на корекции.
П.С. имам и злато за хедж.
И аз залагам на сур на борсата и съм яко съм в златари, но изобщо не гледам на тях като на хедж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Далеч надолу, но да видим първо как ще върви пазара. Това ми е 2-рата позиция с която "режа" възходящия тренд. Предната беше от 3888. Направи печалба, но като върна пазара я затворих. Сега се включвам пак с надеждата, че този път вече ще си я държа и ще допълвам на корекции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Каква цел гониш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИ днес разпродавам. Отново обаче върви тегаво с опциите, спредовете са зле. Късите тук са очеизвадни. SID обаче утепа рибата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеМечешката ми особа не се сдържа, късо отново на Сипи-то
[ATTACH=CONFIG]n3988607[/ATTACH]
Ръчно отворена позиция. Чист късмет. Акаунт в паунди - Левъридж 1/10. Стоим и чакаме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеМного страсти в темата
Абастрахирайки се от вечната дискусия - са или не надценени Гугле, Маик, Аппъл, Амазон и Тесла не забравяйте че тези компаниии освен че продават коли, телефони, всичко /амазон/, софтуеър и прочие са наи-вече там където са заради това че са Дата компании. От профили на потребители, алгоритми за въздействие на поведенчески модели до прецизен софтуъер за навигиране с точност до см.
Всичко можеш да постигнеш, ако имаш неограничени ресурси. Защо според теб дори Рамзес 2 не се е зорил да надминава Хеопсовата пирамида.
Коментар
-
Много страсти в темата
Някой долу спомена че пазара в щатите ще тръгне след като има нови двигатели. Абастрахирайки се от вечната дискусия - са или не надценени Гугле, Маик, Аппъл, Амазон и Тесла не забравяйте че тези компаниии освен че продават коли, телефони, всичко /амазон/, софтуеър и прочие са наи-вече там където са заради това че са Дата компании. От профили на потребители, алгоритми за въздействие на поведенчески модели до прецизен софтуъер за навигиране с точност до см.
Изобщо не говорим за компютрите базирани на невронни мрежи и една купчина други технологии който ще определят облика на света в следващите 20 години. Разбира се това не е съвет за покупка - самия аз освен сравнително малка позиция в Аппъл друго от споменатите нямам. Не защото не вярвам че в следващите 10 години до 2030 няма да бъдат заменени като топ в Сащ а поради други причини.
По отношение на средата в момента - не очкавам в следващите 5 години да имаме ниски лихви и ниска инфлация, но това не значи че евтини пари няма да влизат на пазарите под една или друга форма / програми колкото искаш в САЩ и Европа/.
В по средносрочен хоризонт петрола и петролните компании /правилно селектирани/ ще са добра инвестиция. Бих стоял настрана на 101% от автомобилостроенето и всичкото ФМСГ и хранителни компании. Там ще има доста консолидация, нововъведния и ще работят в среда на много изпилени маржове.
Фармата ще бъде интересна /Ново Нордиск и Ели Лили направиха добри спадове днес, може би най-после ще има поне 20% корекция и по-добри нива за покупки/, но според мен банките и застрахователите ще дръпнат в следващите 2-3 години заедно с петрола. Някой специфични индустрии като химическа и нишови в машиностроенето също /там трябва серизоно да се напише домашното, иначе ще има гафове/ също ще донесат сносна доходност / Етсу Кемикълс в Япония си струват едно око/.
Алкохолните топ компании също са добра инвестиция в средносрочен план - и да паднем и да бием пак ще се напием
Иначе личния ми фаворит си остават Луксозните стоки - от последните ми постове Хермес направи близо 50%, Луи В една идея по скромно но е на 10% от алл тайм хай. Имаше и изненади като Естее Лаудер който коригираха до 50% /не ми се вярваше/, но те заедно с Лореал са малко обременени понеже не са чисти луксозни / където има масов сегмент не може да говорим за чист лукс/. В този ред на мисли Ралф Лауерн си струва едно око - ако някой се сети да им разкара евтините под-брандове и да ги реструктурира ще станат интересни. В момента си струват понеже има шанс Луи В да ги купи /след като Керинг май взимат Том Форд/
В този ред на мисли Хермес над 1400 не бих купувал повече, бих се насочил към Луи В. Едно придобиване на РЛ ще им налее 10% от воле.
- 1 like
Коментар
-
Рибарче, няма нужда да го нападаш. Има си свой стил на търговия, нека го ползва. Това което ме шокира е, че няма "неприемливи" нива, където ще се затваря сгрешената прогноза. Т.е. пак стоп, ама ръчен. Ползвайки ливъридж, такъв тип търговия е обречена, дори с перфектен ММ. Но всеки сам си гради стратегиите. За мен е безсмислено да се "затварят" пари в дългосрочни потенциално печеливши позиции, заради лош вход.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s
Серийните провали са в твоя демо акаунт.
И говори малко по разбираемо.Кое е вълнува по-точно ?
Давай, пусни картинка. Изложи се както обикновено и после се покрий за малко. Както обикновено. Барем кой ще помни 5-6 страници назад.
Къде е на това късо и къде му е стопа?Last edited by terziеv; 11.11.2022, 13:06.
Коментар
Коментар