Първоначално изпратено от antani
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Не знам какво трябва да значи това но явно е популярно щом се повтаря по сайтовете. Има една интересна закономерност свързана с негативните като възприятие новини - в % съотношение положителни спрямо негативни имаме ясен тренд на увеличение на втората група. И това независимо какво се случва на пазарите в реално изражение. Миналата година ми издъниха пощата с мемота от Рей Далио който виждаше апокалипсис в Европа точно по времето когато сума ти европейски фирми бяха на супер цена. Е апокалипсис не настъпи но подобни мемота могат лесно да разклатят психиката и да изтървеш да си купиш нещо сносно на добра цена.
В този ред на мисли за мен единственото доказало се е комбинация от исторически повтаряеми статистически и поведенчески модели + в комбинация от чист бизнес/финасов анализ на компанията. Останалото ми е просто един шум който освен да ме обърка с друго не може да ми е полезен.
Last edited by Assen123; 01.02.2023, 17:43.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеФакт е че в Януари имаме рекорден инфлоу в мъни маркет фъндс и оутфлоу от американски акции. Въпреки това обаче според мен е вредно да се четат статиите и бележките на разни инвестиционни банки. В исторически план за последните 75 години имаме 14 години в който СП дава повече от 5% в Януари. В 13 от тези 14 години цялата година е била положителна със среден ръст за годината от 23%.
Инфлацията се придвижи на ново ценово плато, повечето от компаниите вече акумулира новите цени, някой с по кофти бизнес модели няма да успеят, но не виждам как с това ниво на безработица /по-скоро липса на хора/ ще изпаднем в дори в рецесия камо ли в депресия. Да не забравяме обаче че в края на месеца започват обратните изкупувания - рекордни нива за последните 20 години. УСА финансиал кондишънс са супер атрактивни в последните месеци независимо какво се дъвчи за ФЕД.
Коментар
-
Факт е че в Януари имаме рекорден инфлоу в мъни маркет фъндс и оутфлоу от американски акции. Въпреки това обаче според мен е вредно да се четат статиите и бележките на разни инвестиционни банки. В исторически план за последните 75 години имаме 14 години в който СП дава повече от 5% в Януари. В 13 от тези 14 години цялата година е била положителна със среден ръст за годината от 23%.
Инфлацията се придвижи на ново ценово плато, повечето от компаниите вече акумулира новите цени, някой с по кофти бизнес модели няма да успеят, но не виждам как с това ниво на безработица /по-скоро липса на хора/ ще изпаднем в дори в рецесия камо ли в депресия. Да не забравяме обаче че в края на месеца започват обратните изкупувания - рекордни нива за последните 20 години. УСА финансиал кондишънс са супер атрактивни в последните месеци независимо какво се дъвчи за ФЕД.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Има голяма вероятност да си прав и да влезем в депресия. Но не и сега. Минимум 6 месеца яко рали се очертава и да тестваме предишния връх 4800-5000. В момента минаваме от инфлация към дезинфлация /временно/ и това е добре за акциите. Рецесията остава за по-нататък .Аз смятам да се възползвам
Много пари се изсипаха но какво има под тях ?
Унищожиха световните вериги за доставки,унищожиха купища партньорства,производства,икономики ,за да имаш растеж е нужно потребителите да са спокойни за бъдещето си ,да имаш стабилно производство,стабилни цени на ресурсите,и достъп до тях ,да не говорим за войната която разсече също доста икономиката глобално .
6 месеца и рали ?
Периода е доста дълъг за такива очаквания ,не забравяй че до 6 месеца се очаква лихвите да са в ограничителна територия ,теб това те интересува и другия въпрос ,какво ще стане след това ?
За да имаш спад в лихвите трябва да имаш същата картинка както и 2008 година ,работещи икономики ,е да де ама те не са налице .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Нищо не е тръгнало.Отвори графика и виж цикъла 2006,2008.
2006 имаш стълбичка вдигат,после 2007 стълбичката става права черта,държат,после лекинко стълбичката пак рипва,унищожават всичко,погром и след това спад НО разликата с тогава е че имахме икономика и нямаше такива разбити пазари ,затова после имаше и дефлация,сега обаче казват че картинката е коренно разлипна поради много фактори,за мен лично има голям шанс да влезем в нова депресия на 10 години стагнация ако погледнеш цялостната картина има доста признаци а това което виждаш в момента е нещо временно,гледай фундамента не виждам такъв устойчив
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТеслите са само за спекула!Глей как им падат гевреците!
Как да си вземеш техни акции?
https://automedia.investor.bg/a/2-no...led-dostavkata
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеБрях, големи промоции предвиждат. Не знам ти в какъв времеви хоризонт ще оперираш, но както казваш и при текущите цени е ок. Току-виж се изстрелят като Тесляците с 80% за месец-дваГлей как им падат гевреците!
Как да си вземеш техни акции?
https://automedia.investor.bg/a/2-no...led-dostavkata
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЩе умувам още малко, гледам, че волатилността в момента е на нива 42.27... виж какви прогнози ми чертае.
Дори да падне под 25$ през следв. 3 мес. това няма да ми обърка плановете... като цяло вход. нива ми се виждат добри.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеОтносно Интел ми изглеждат като супер сделка на текущите нива, не само заради дивидента. Чисто технически са на път да очертаят тройно дъно, което е силен бичи сигнал. Изкушавам се и аз да натоваря.Но дори да падне под 25$ през следв. 3 мес. /което ми се струва малко вероятно/ това няма да ми обърка дългосрочно плановете... като цяло вход. нива ми се струват доста добри, но ще видим...
Last edited by Julius_BG; 31.01.2023, 22:51.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Много хубава картинка. За жалост при СИП-а (него следя най-много), малко по-нагоре имаме много важни нива на съпротива. Които бидейки пробити, гарантират едни 2-3% отскок - т.е. Нива от около 4200. Те ме притесняват, защото ще ме направят "дългосрочен" мечок, ако се нашия сега. Пък да влизам дълъг в индекса в момента, трябва да съм го ударил съвсем през просото.
Както и да го въртим, Бай Джером ще каже утре какво ще става. Дали ще му пращаме бутилки, както вика Юлката, или директно ще го замеряме с тях
Системата ми, която беше доста доходоносна през последните месеци на къс СИП и дълго злато за хедж, в момента също няма да сработи, понеже и там има вероятност от корекция. Спирам да пиша, че много взех да се оплаквам като не намирам решение на задачката
По-добре е със късо на акция, има повече лостове.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеAаа, ше играе сурвачката, недей тъй!
Обещал съм му 70-год. уиски, негов набор - ангажира се човека!
Само още не е решил дали 0.25% или х2... ама все си мисля, че ще клекне пред очакванията и ще е само четвъртинка?
Мерси за мнението.Да, дивидента -тая година го има, другата - не... той не ми е определящ, но го споменах, защото чак натиснаха управата да го намалява...
имаше някаква статия.
Най-вероятно ще е четвъртинка наистина, иначе ще го изкарат дявол.Всички свикнаха да се возят на бързото влакче, не му дават да натиска спирачката
- 1 like
Коментар
Коментар