IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    sid, clf, x безпроблемно дори на тези цени. Изчакай обаче слизане, засега днес почти всичко лети. Ако обаче изобщо нямаш железари, и сега да купиш, няма проблем.

Газ, нафта... почти всичко по-волатилно. Днес прекалено рязко скочи и по-скоро бих давал с путове. Специално CRK следя, EGY от по-игривите. Но тук бързата игра, както казах, е през BOIL, GUSH... но там задължително със стопове.

И торовете са сравнително подценени, а в същото време лудо играят. Дори големите като MOS / NTR, но за по-голяма печалба нещо като IPI.

...

въглищата забравих - metc са най-тънки.
    Днеска получих мейл от кипърския ми брокер, че за BOIL от 1-ви януари ще се плаща допълнително 10% данък (при първоизточника), ама не съм го чел още подробно, не знам защо пише че данъка ще е при продажба на акциите. Долен номер нещо се заформя, копирам от мейла и всеки който има от тия акции от списъка да си проучи, още не мога да коментирам.

Dear Clients,

Under IRC section 1446(f), starting from 2023, a withholding on the PTP (Publicly Traded Partnerships) distributions will be introduced. Starting January 1, 2023, Just2Trade will withhold a 10% tax on sales of PTP securities by non-U.S. residents.

Securities of this type include tickers below (the list is not complete and is subject to change without prior notice):

AB, AGQ, ARLP, ATAX, ATLS, BDRY, BEP, BIP, BNO, BOIL, BPYPM, BSM, CANE, CAPL, CCLP, CEQP, CLMT, CORN, CPER, CQP, DBA, DBB, DBE, DBO, DBP, DBS, DBV, DCP, DGL, DKL, DMLP, EFSH, EPD, ESBA, ET, EUO, FUN, GBLI, GEL, GLL, GLP, GPP, GSG, GYRO, HEP, IDIV, IEP, KOLD, LAZ, MMLP, MMP, MPLX, NEN, NGL, NRP, NS, OGCP, PAA, PBFX, SCO, SMLP, SNMP, SOYB, SPH, SPLP, SUN, SVXY, TAGS, UAN, UCO, UDN, UGA, UGL, ULE, UNG, UNL, USAC, USCI, USDP, USL, USO, UUP, UVXY, VIXM, VIXY, WEAT, WES, WLKP, YCL, YCS, ZSL.

The securities of PTPs will be grouped separately in the trading platform.

Коментар

• Каква бруталност само беше вчера?
      Да споделя какво се случи с моята игра.
      Както стана ясно,всичко тръгна като в приказките.Изместих стоповете на малък плюс от входа.Колкото да не изтърва капото.След което и трите позиции за малко да доближат заветният таргет от 10%.И трите ги видях на по 8-9% плюс.И с добрата част до тук.
      Разстреляха ги брутално и от упор.На QS и TDOC стоповете гръмнаха и единствено в играта остана PLUG със стоп на 13,85 който оцеля.Та от моята спекула днес съм с един участник и изживяна но нереализирана радост.
      Днес си мисля ,че ще тръгнем със спад някакъв и евентуално нещо оптимистично след изказването на боса.
      Буквално ми скриха топката снощи.За днес нови идеи нямам.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
        Баси как разпродадоха шитовете за N-ти път. Аз шитове много малко имам, но въпреки това лекинко ме заболя. Колеги, няма да се плашите, бутайте всичко в петролни компании.... Петрола Отива на 90 долара до горния диапазон на falling wedge. 90 долара е все още много ниска цена исторически защото долара съвсем не е същия като 2008 или 2011-2014.
        Цяла година едно и също, едно и също, едно и също... и пак юберашунг.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
          Баси как разпродадоха шитовете за N-ти път. Аз шитове много малко имам, но въпреки това лекинко ме заболя. Колеги, няма да се плашите, бутайте всичко в петролни компании.... Петрола Отива на 90 долара до горния диапазон на falling wedge. 90 долара е все още много ниска цена исторически защото долара съвсем не е същия като 2008 или 2011-2014.
          Петрола може леко и да боцне над 90 до към 100 в следващите 3-6 месеца
          Въпроса е дали това е дъното или още малко ще пълзи на доле преди ралито.

Коментар

• Баси как разпродадоха шитовете за N-ти път. Аз шитове много малко имам, но въпреки това лекинко ме заболя. Колеги, няма да се плашите, бутайте всичко в петролни компании.... Петрола Отива на 90 долара до горния диапазон на falling wedge. 90 долара е все още много ниска цена исторически защото долара съвсем не е същия като 2008 или 2011-2014.

Коментар

• Индексите влизат в свръх купена зона. Вероятен връх около Коледа. Възможено и да продължи малко след първи колкото да успокой масата и да обере стоповете.
              Нови дъна не чакам. По скоро консолидация или спускане ако лихвите по трежърите отново ръгнат на горе. Путовете са добра опция само при добро съотношение печалба риск.
              Last edited by Майстора233; 13.12.2022, 19:10.

Коментар

• sid, clf, x безпроблемно дори на тези цени. Изчакай обаче слизане, засега днес почти всичко лети. Ако обаче изобщо нямаш железари, и сега да купиш, няма проблем.

Газ, нафта... почти всичко по-волатилно. Днес прекалено рязко скочи и по-скоро бих давал с путове. Специално CRK следя, EGY от по-игривите. Но тук бързата игра, както казах, е през BOIL, GUSH... но там задължително със стопове.

И торовете са сравнително подценени, а в същото време лудо играят. Дори големите като MOS / NTR, но за по-голяма печалба нещо като IPI.

...

въглищата забравих - metc са най-тънки.
                Last edited by terziеv; 13.12.2022, 17:52.

Коментар

Според мен поемаш висок риск за малка печалба, които изброените предлагат. Еле ако директно си купил акциите, а не през деривати. 20-30% можеш да докараш от безопасни компании - повечето железари, сума нафта, газ и въглища. Твоят ход е еквивалентен да заложиш на рулетка червено или черно. Спекулата си е благинка, но е хубаво да е основана на нещо в реалния свят. Ей, счупиха газа оня ден, което беше нереално, направо смехотворно.

Но дори да не се бях оказал прав - опции върху инструменти като BOIL и GUSH поне ти дават възможност за истински печалби и някак си рискът си струва.

Моята прогноза е за сур и много сълзи за "инвеститорите" в широки индекси. Независимо какво решат тази седмица. При резки скокове покрай новините ще продавам. Все си мисля, че най-важната им задача се свежда до сезифовски усилия да запазят гущера.
                  Относно прогнозата ти съм 100% съгласен.С нагласа съм да продавам , също.Но и съм с нагласата да се опитам да изкарам някой лев и то за няколко дни.
                  Та в случай,че сценарият се развие добре ,а поне така започва,кои позиции според теб са с потенциал да направят десетина процента за няколко дни в сектора железа,газ и петрол ?

Коментар

• Според мен поемаш висок риск за малка печалба, които изброените предлагат. Еле ако директно си купил акциите, а не през деривати. 20-30% можеш да докараш от безопасни компании - повечето железари, сума нафта, газ и въглища. Твоят ход е еквивалентен да заложиш на рулетка червено или черно. Спекулата си е благинка, но е хубаво да е основана на нещо в реалния свят. Ей, счупиха газа оня ден, което беше нереално, направо смехотворно.

Но дори да не се бях оказал прав - опции върху инструменти като BOIL и GUSH поне ти дават възможност за истински печалби и някак си рискът си струва.

Моята прогноза е за сур и много сълзи за "инвеститорите" в широки индекси. Независимо какво решат тази седмица. При резки скокове покрай новините ще продавам. Все си мисля, че най-важната им задача се свежда до сезифовски усилия да запазят гущера.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                      И нека игрите започнат!
                      Аз залагам на положителен сценарий.Какво имам в предвид съм написал по-долу.
                      От много гледане и чудене съм влязъл снощи в три сравнително куци компании със които само съм спекулирал до сега.Това мисля да направя и сега.И в трите със значителен обем.Оставил съм възможност да ги повторя но се надявам да не се налага.
                      Та моите избраници са TDOC / PLUG / QS .Всички са склонни да правят сериозни движения при определени условия.Проблема е че ги правят и в двете посоки. Та днес задача номер едно е къде ще са стоповете?
                      Без да препоръчвам нищо , просто споделям моите залози.
                      Да видим и вашите?
                      Аз ще изчакам реакцията на CPI и изказването на Пауъл. Иначе си е чиста проба хазарт.
                      Много рисков избор на акции, според мен. Само TDOC има някакви признаци ,че е стигнал дъно, останалите падат като камък
                      Наблюдавам ASML -много конструктивно движение, чува се че ще спечелят от последните забрани за определен вид полупроводници към Китай.
                      От суровините - злато, мед, въглища изглеждат като че са се качили на влака. Съответно GDX, COPX, CEIX. За петрол е рано още. Иначе засега съм само в PODD в спекулативния акаунт.

Коментар

• И нека игрите започнат!
                        Аз залагам на положителен сценарий.Какво имам в предвид съм написал по-долу.
                        От много гледане и чудене съм влязъл снощи в три сравнително куци компании със които само съм спекулирал до сега.Това мисля да направя и сега.И в трите със значителен обем.Оставил съм възможност да ги повторя но се надявам да не се налага.
                        Та моите избраници са TDOC / PLUG / QS .Всички са склонни да правят сериозни движения при определени условия.Проблема е че ги правят и в двете посоки. Та днес задача номер едно е къде ще са стоповете?
                        Без да препоръчвам нищо , просто споделям моите залози.
                        Да видим и вашите?

Коментар

Газът. Мисля, че сега може и по-сериозно да играе човек.

===

добавка: натоварих самосвали с путове за Антеро и Комсток.
                          А днес ще поприберем малко печалби.

Щях да река, че беше нарисувано, ама ме е страх да не ме разберете погрешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                            Пляскам си поста тук.............и счупих пазарите.
                            Мислех си че само Архитекта го може!
                            Днес ми беше един от най добрите дни до като не направи резкият шип надолу половин час преди да отворят американските, което ми изтри 200 паунда, но все пак приключих деня на плюс 400

До решението на Фед вероятно ще вдига по малко и ако увеличението е с 0.50 ще има известно рали, но едва ли ще стигне до повече от 4100-4200, както каза Беара на тях не им трябват върхове трябва им време да си разпродадат обемите дето имат и сега ще накупят за да почне ралито, а след Коледа и потоп

Коментар

• Vaalco днес дава неоправдана промоция. Това и METC, където май ще ме упражнят. Бавно отивам към 99% нафта и въглища.

Коментар

• Пляскам си поста тук.............и счупих пазарите.
                                Мислех си че само Архитекта го може!

Коментар

Working...
                                X