IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://money.bg/business/nekachestv...ns-energy.html

бягайте далеч от ESG

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Аз с хоризонт 10г имам само рециклиращи литиеви батерии. Боклука от батериите на ел-возилата ще расте в геометрична прогресия, а рециклацията е сложна и трябват специални лицензи, които се взимат трудно. Лидерите в бранша не са чак толкова много, за съжаление доста от тях са частни и не са публично листнати. За момента имам само ABML и LICY, но като отделя някой цент ще купя и други. Не се знае кои ще излезнат най-големите победители, затова ще държа лотарийни билетчета за колкото компании успея да купя. Общ поглед и насоки какво да се проучва примерно тука:
      https://www.dontworkanotherday.com/b...cycling-stocks
      Umicore е сред лидерите в рециклирането, ABML и LICY са точно каквото си написал, лотарийни билети.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
        Tavi Costa все гледа да изкара голям краш в близко време. До момента не му се получава

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Моята идея е да не продавам поне 10 години ...
            ...

Аз с хоризонт 10г имам само рециклиращи литиеви батерии. Боклука от батериите на ел-возилата ще расте в геометрична прогресия, а рециклацията е сложна и трябват специални лицензи, които се взимат трудно. Лидерите в бранша не са чак толкова много, за съжаление доста от тях са частни и не са публично листнати. За момента имам само ABML и LICY, но като отделя някой цент ще купя и други. Не се знае кои ще излезнат най-големите победители, затова ще държа лотарийни билетчета за колкото компании успея да купя. Общ поглед и насоки какво да се проучва примерно тука:
            https://www.dontworkanotherday.com/b...cycling-stocks

Никого нищо не съветвам, само казвам аз къде ще продължа да купувам при възможност. За момента литиевите батерии са без алтернатива, има разни сулфатни батерии измислени вече, с добър капацитет и по-евтини, но троловете които зарибяват из нета да се инвестира в тях не казват, че те са два пъти по-тежки от литиевите, а това е критично за пробега на EV-тата т.е. ще стават само за стационарна употреба. За ел-лагерниците лития с нищо не могат да го заменят, поне засега, просто е най-лек. Това за да не се хване някой на въдицата, че скоро сулфатните щели да заменят литиевите батерии, няма такива изгледи.

Коментар

• Руската борса няма да отвори

Коментар

• Охо, проблеми в Рашъ. Колко ще ли отвори круда в неделя.

Кат стане тъй и се сещам - "never short a dull market, boy"

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

колко му е P/E -то
                  Сега ще си играем на инвеститори ли? Някъде 4-5, ама ако си немаш работа смятай реали.

Мащабът на JBS е просто несравним с Тайсън. Ако беше американска компания, щеше да е минимум x5.

Коментар

Купих малкo TSN
                    Това на база какво го купуваш?

Коментар

• Едиственото днеска интересно беше златото, ама то издиша ли издиша. Явно ще затвори под 1920 и другата седмица ще пада още.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

4% дивидент? Погледни календара. 2023 година сме.

Казах ти много пъти - JBS. Още е евтино.
                        колко му е P/E -то

Коментар

В момента борсовата цена на месото му стопява маржините. Ако има там краш, трябва да се държи стабилно. А и дават ~4% дивидент.
                          4% дивидент? Погледни календара. 2023 година сме.

Казах ти много пъти - JBS. Още е евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Тук успях да го нацеля много добре. Продадох на 80+ при вход около 55. Оставих някакви единични бройки, колкото да получавам известия.
                            И на тази цена става, но го чакам на около 45.
                            В момента борсовата цена на месото му стопява маржините. Ако има там краш, трябва да се държи стабилно. А и дават ~4% дивидент.

Коментар

Купих малкo TSN
                              Тук успях да го нацеля много добре. Продадох на 80+ при вход около 55. Оставих някакви единични бройки, колкото да получавам известия.
                              И на тази цена става, но го чакам на около 45.

Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

Дай някой идея за дебнене.Че нещо ми е безидейно тази седмица.
                              Писахме ги вече. По суровините съм, но PDM ми харесва - офиси у Флорида. Трябва ми имотна, защото разкарах половината UBP след сделката. Не успях да лапна вчера и пробвам днес. В Англия строителите са на далавера. WJG например. Но по-внимателно. Ще има лапачка там.

добавка - 13,90 ми е входът на UBP

dobavka 2 http://openinsider.com/search?q=pdm
                              Last edited by terziеv; 23.06.2023, 18:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Всичко ще стане ,защо да не стане ?
                                Кое е това всичко, всичко дето го пишеш ? И всичкото дето питаш ?

Коментар

Working...
                                X