Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Аз с хоризонт 10г имам само рециклиращи литиеви батерии. Боклука от батериите на ел-возилата ще расте в геометрична прогресия, а рециклацията е сложна и трябват специални лицензи, които се взимат трудно. Лидерите в бранша не са чак толкова много, за съжаление доста от тях са частни и не са публично листнати. За момента имам само ABML и LICY, но като отделя някой цент ще купя и други. Не се знае кои ще излезнат най-големите победители, затова ще държа лотарийни билетчета за колкото компании успея да купя. Общ поглед и насоки какво да се проучва примерно тука:
https://www.dontworkanotherday.com/b...cycling-stocks
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Моята идея е да не продавам поне 10 години ...
...
Аз с хоризонт 10г имам само рециклиращи литиеви батерии. Боклука от батериите на ел-возилата ще расте в геометрична прогресия, а рециклацията е сложна и трябват специални лицензи, които се взимат трудно. Лидерите в бранша не са чак толкова много, за съжаление доста от тях са частни и не са публично листнати. За момента имам само ABML и LICY, но като отделя някой цент ще купя и други. Не се знае кои ще излезнат най-големите победители, затова ще държа лотарийни билетчета за колкото компании успея да купя. Общ поглед и насоки какво да се проучва примерно тука:
https://www.dontworkanotherday.com/b...cycling-stocks
Никого нищо не съветвам, само казвам аз къде ще продължа да купувам при възможност. За момента литиевите батерии са без алтернатива, има разни сулфатни батерии измислени вече, с добър капацитет и по-евтини, но троловете които зарибяват из нета да се инвестира в тях не казват, че те са два пъти по-тежки от литиевите, а това е критично за пробега на EV-тата т.е. ще стават само за стационарна употреба. За ел-лагерниците лития с нищо не могат да го заменят, поне засега, просто е най-лек. Това за да не се хване някой на въдицата, че скоро сулфатните щели да заменят литиевите батерии, няма такива изгледи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
колко му е P/E -то
Мащабът на JBS е просто несравним с Тайсън. Ако беше американска компания, щеше да е минимум x5.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
4% дивидент? Погледни календара. 2023 година сме.
Казах ти много пъти - JBS. Още е евтино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
В момента борсовата цена на месото му стопява маржините. Ако има там краш, трябва да се държи стабилно. А и дават ~4% дивидент.
Казах ти много пъти - JBS. Още е евтино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Тук успях да го нацеля много добре. Продадох на 80+ при вход около 55. Оставих някакви единични бройки, колкото да получавам известия.
И на тази цена става, но го чакам на около 45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнениеКупих малкo TSN
И на тази цена става, но го чакам на около 45.
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
Дай някой идея за дебнене.Че нещо ми е безидейно тази седмица.
добавка - 13,90 ми е входът на UBP
dobavka 2 http://openinsider.com/search?q=pdmLast edited by terziеv; 23.06.2023, 18:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Всичко ще стане ,защо да не стане ?
- 1 like
Коментар
Коментар