If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Джулиъса изтърва Гугъла ,Гъгъл и Банк оф Америка тръгнаха нагоре в синхрон,тагрета за Епъл е на нивото дето го купих ,малко под върха с 5% надолу от цената дето платих
Колега нали беше дългосрочен,всеки ден ли по 10 пъти ще ни информираш на къде са тръгнали твоите дългосрочни инвестиции
Щатските REIT показват позитивно движение последните седмици. Поспечелих малко от DHC от 1.40 до 1.90. Специално този изглежда добре технически. Вероятно към 10 и нещо ще срещне съпротива и може да върне към 9. Ако пак се оттласне от 9-тката може да се купи. Но това е само един сценарий, може въобще да не стане така. Тези реитове са толкова бити, че вероятно е дошло време за reversion to the mean
с тебе май четем едни и същи прогнози хаха, сега ако кажеш и за арка същото
Джулиъса изтърва Гугъла ,Гъгъл и Банк оф Америка тръгнаха нагоре в синхрон,тагрета за Епъл е на нивото дето го купих ,малко под върха с 5% надолу от цената дето платих
който не знае кога да продава ще купува после на скъпото
Щатските REIT показват позитивно движение последните седмици. Поспечелих малко от DHC от 1.40 до 1.90. Специално този изглежда добре технически. Вероятно към 10 и нещо ще срещне съпротива и може да върне към 9. Ако пак се оттласне от 9-тката може да се купи. Но това е само един сценарий, може въобще да не стане така. Тези реитове са толкова бити, че вероятно е дошло време за reversion to the mean
Аз им харесвам дивидентите на такива компании, а не за спекулативна игра. Иначе почти всички имотни изглеждат много бити.
Това чудо Medical Properties Trust Inc някой търгувал ли го е ? Може и техничарите да изкажат мнение !
Пич, пъти повече от 50 хил. съм сложил и пак е нищо. Треперя кога ще получа съобщение от Интерактив "съжаляваме, ама решихме да ви закрием сметката". Или "от утре вдигаме таксите 10 пъти".
Аз не работя, само от тук ми идват доходите и 500 евро не ме оправят. Това "да ти капе" е свръх рисково. Питай тия симпатяги с облигациите на КС как им се получи. Или онези, дето стакваха койни по разни брокери, "да капе", че търговията им била рискова.
Рискът на борсата е прекалено висок, за да искаш да "капе". Какъв ми го забиха с промените в данъчното законодателство от началото на годината. В момента какъв чеп ми идва с Полиметал. Ами 3М, една компания гигант, плащала стабилно десетилетия, дето могат да я затрият с едно съдебно решение...
Специално Бюфет е един по-културен Дилян Пеевски олигарх. Виж от какво семейство е, виж как накара държавата да го спаси от фалит 2008. Тебе кой ще те спаси от фалит???
Съгласен съм ,
Наистина последните години ,се нагледахме на множество ,да го кажа извращения и във финансите и във всички правила във финансовия свят ,все повече си мяза на комунизъм картинката ,заради мерзавците там горе /политиците/.
Дано не се окажа прав ,пак казвам и не иска да го приемеш като обида ,имаш повече опит от мен но странично като гледам ориентацията трябва да е в стил инвестиция от времената когато капитала имаше цена и тя не беше ниска .
Повечето печалби винаги вървят с големия риск ,въпроса е кой ,как го управлява и докъде е изпуснал това управление .
Успех в инвестициите !
Това беше преди време.След влизането на СМЕ фючърсите Wll St му сетват цената. Щом не си продал 2021 и 2022 върховете,сигурно ще държиш до живот и ще загубиш много.
Верно си в параграф 22
Има раздвижване в момента, което е положително. До края на месеца в ЕС ще е налице първия ETF фонд на биткойн / Jacobi Asset Managment /, който трябваше да стартира по същото време миналата година, но тогава сектора беше пълен крах заради катастрофите с Terra Luna, Three Arrow и колапса на FTX. Това всъщност бяха положителни събития, защото крипто сектора е пълен с измамници и беше един вид очистване от тинята. След първия ETF фонд ще последват нови в ЕС, а вече има един и в Канада на Toronto Stock Exchange. Вероятно в края на годината или началото на следващата BlackRock ще получат право на първия ETF биткойн в САЩ. Charles Schwab също влязоха в сектора с Schwab Crypto Thematic ETF, макар и това да не е класически ETF за биткойн. Fidelity също искат от SEC разрешение за ETF на биткойн. А през последните две седмици Banco Santander започна да проявява интерес към биткойн и по-специално Lighting Network.
В сектора има много положителни новини в началото на лятото. И всички са свързани с някои от най-големите играчи във финансовия сектор. Предстои да видим как това ще се отрази на цената.
Може много от нещата да не са както се пишат но все пак това са милиардери ,Бъфет е богат и не само той щото е почнал на 16 години ,я ми кажи ти на 16 години какво правеше ?
Това ми е много интересно ?
Тръгнал си да коментираш хора ,които живеят,родили са се и работят в Америка ,направили са милиарди ,а ти колко милиона направи ?
Ей го смееш се даже на някой дето е купил 10 биткойна 2016 година и ако е вярно той сега има само 500-600 000 лева от биткойн ,а ти колко капитал имаш ?
Въртиш някакви акции за по 5-10 долара с надеждата да хвръкнат на 30% и да продадеш ,ок но това не е устойчиво ,мисля е пределно ясно ?
Тука последните години си осъзнал и тръгнал да печелиш от акции ,и то най вече защото си тръгнал когато капитала струваше 0 .
Дори и сега в момента все още лихвите спрямо инфлацията са отрицателни но момента в който числата ще се изравнят и ще минат в друга територия в полза на лихвите наближава ,пак казвам лесно се изказваш когато си вкарал няколко хилядарки и пазара расте ,само заради пазара и евтините пари ,но когато камбаната удари ще видим какъв си инвеститор ,то и сега се вижда че търсиш от къде пак да капе бързо и лесно ама ,май ,май трудно вече .
Мисля че е коректно да бъдеш малко по земен ,защото рязко ще се удариш в земята ,следващите години ако продължаваш така .
12% доходност годишно е много добре ,я инвестирай дни 50 000 лева и да ти капе 12% стабилно доходност ,това са ти 250 евро месечно без да работиш ,ами ако са 100 000- я да видим 500 евро ,ама няма да се блещиш и да търсиш поредната акция за 20 долара ,нали така ?
Пич, пъти повече от 50 хил. съм сложил и пак е нищо. Треперя кога ще получа съобщение от Интерактив "съжаляваме, ама решихме да ви закрием сметката". Или "от утре вдигаме таксите 10 пъти".
Аз не работя, само от тук ми идват доходите и 500 евро не ме оправят. Това "да ти капе" е свръх рисково. Питай тия симпатяги с облигациите на КС как им се получи. Или онези, дето стакваха койни по разни брокери, "да капе", че търговията им била рискова.
Рискът на борсата е прекалено висок, за да искаш да "капе". Какъв ми го забиха с промените в данъчното законодателство от началото на годината. В момента какъв чеп ми идва с Полиметал. Ами 3М, една компания гигант, плащала стабилно десетилетия, дето могат да я затрият с едно съдебно решение...
Специално Бюфет е един по-културен Дилян Пеевски олигарх. Виж от какво семейство е, виж как накара държавата да го спаси от фалит 2008. Тебе кой ще те спаси от фалит???
Някой знае ли дали може да се купуват franctional shares на ibkr за европейски акции ,или само за щатските може ,пробвах ,понеже имам някакви 14 евро останали да ги бутна в Луи Вютон ,ей така за проба ,но май не стана ,може би не може за европейски акции
Коментар