IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Пеше, наплюй и някое от моите, че носи късмет.
    .

https://i.imgur.com/jX5ZbR3.png

Рибок,ти си на брояча.С другите две звезди
    С огромната ви "познаваемост" къде 2 сериозни и то средносрочни движения ги проспахте,но "печелите" ужким.И то милиярди

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Рибата си е риба

Дай му там някви шитни с -93% за 3г и не го барай
      Пеше, наплюй и някое от моите, че носи късмет.

===

Иначе гуруто обяснява, че ако затворим >4270, ще имаме куче Лайка. Съчетава се с факта, че много фондове са късо на пазара и вероятно ще покриват. Може да купя Пейпал преди затваряне.
      Last edited by terziеv; 25.09.2023, 21:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
        SYNT за която преди писах в момента е грубо на 40р
        Какво ще направят във вторник
        Рибата си е риба

Дай му там някви шитни с -93% за 3г и не го барай

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Я пият по-малко, я- не. Алкохол и гейминг и си обхванал цялото бъдещо потребление на новите генерации.
          Гейминг - си, алкохол - но. До безобразие са трезвени младите (под 25) на Запад.

Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
          Да има резон в намалената консумация на тези след 1990г - макар че данните варират от пазар на пазар. Въпреки това навици се трият трудно и според мен сме далеч от потенциалното превърщане на алкохолната индустрия в цигарена. Нещо което аз даже не вярвам че в обозримо бъдеще би се случило.

Факт е че Китай е най-големия пазар на подобни продукти и според мен разпродажбите са свързани с разните макро брожения там.
          Аве, то и аз мисля, че нещата са несъпоставими, ама ако направят акциза на алкохола като на цигарите... Лично съм свидетел как Ердоган отказа турчаците от чашката.

Как да е, проблемът е цената и сравнително ниския дивидент. Цигарените са по-далавера на тези нива. Ако и там да има път надолу. Чакам BTI на 25 американски долара.
          ​​​​
          а разпродажбите са свързани най-паче с това, че може да си държиш парите на 5+ на сто лихва
          Last edited by terziеv; 25.09.2023, 15:31.

Коментар

• Да има резон в намалената консумация на тези след 1990г - макар че данните варират от пазар на пазар. Въпреки това навици се трият трудно и според мен сме далеч от потенциалното превърщане на алкохолната индустрия в цигарена. Нещо което аз даже не вярвам че в обозримо бъдеще би се случило.

Факт е че Китай е най-големия пазар на подобни продукти и според мен разпродажбите са свързани с разните макро брожения там.

Коментар

• Я пият по-малко, я- не. Алкохол и гейминг и си обхванал цялото бъдещо потребление на новите генерации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                Ако човек следи котировките на алкохолните акции ще си помисли че света е изтрезнял. Още малко и ще докарат П/Е на петролна компания което е леко абсурдно. Дори и предвид общия сур, нивата си струват за оглеждане и покупка. Реми изгледжда една идея по интересно от Перно на този етап.
                Не съм съгласен. Малко деглобализацията играе тука. Много 5% лихвата. Допълнение е намаляване на консумацията - да по-трезвен е светът. Много по-трезвен от преди 10 години дори. Нищетата на цели групи на Запад, които се превърнаха в работещи бедни не помага. Депопулацията, ислямът... В Полша и Русия младите хора пият в пъти по-малко от родителите си.

... според мен тука има път към доста по ниско p/e. Самата цена едва ли ще слиза още много.

С други думи, спадът е закъснял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                  Ако човек следи котировките на алкохолните акции ще си помисли че света е изтрезнял. Още малко и ще докарат П/Е на петролна компания което е леко абсурдно. Дори и предвид общия сур, нивата си струват за оглеждане и покупка. Реми изгледжда една идея по интересно от Перно на този етап.
                  Kато гледам цените ,нива 2018,2019 близки ,не добре ,няма стабилност в графиката а и имай в предвид че next genеreation ,пият и ще пият по-малко

Коментар

• Ако човек следи котировките на алкохолните акции ще си помисли че света е изтрезнял. Още малко и ще докарат П/Е на петролна компания което е леко абсурдно. Дори и предвид общия сур, нивата си струват за оглеждане и покупка. Реми изгледжда една идея по интересно от Перно на този етап.

Коментар

• Evergrande е изправена пред ликвидация, а сривът в сектора достигна $55 млрд.

Акциите на китайските строителни предприемачи претърпяват най-големия спад в цената си от декември насам, а дълговите проблеми продължават да нарастват.

Акциите на китайските компании за недвижими имоти отчетоха най-големия спад в цената си от девет месеца насам, тъй като опасенията за евентуална ликвидация на China Evergrande Group се прибавиха към новите признаци за тревоги в сектора.

Индексът на Bloomberg Intelligence за акциите на строителните предприемачи спадна с 6.4% в понеделник, като от началото на годината оценката му е намаляла с 55 милиарда долара. Книжата на Evergrande, която в последния момент се отказа от срещи с ключови кредитори и заяви, че трябва да преразгледа плана си за преструктуриране, потънаха с цели 25%. Акциите на China Aoyuan Group Ltd. бяха най-големият фактор за спада на индекса, като загубиха рекордните 76% от цената си след възобновяването на търговията с акции.

10:10 | 25 септември 2023
                      Обновен: 10:14 | 25 септември 2023

Коментар

• Ай, да метна един бисер на закъснелите. Global Atomic. Ясно е защо изостава в цената, но все пак Канада си е малкото братче на САЩ. Едва ли ще посмеят.

Коментар

• Нямам идея принципно. От ограничения личен опит обаче - винаги надолу отива.

...

Освен това тия дни изглежда, че ще имаме далеч по-общ и значителен сур.

Коментар

• От това което прочетох из нета явно на всеки 20 стари акции ( 1 нова акция) които бих шортил утре автоматично ще ми добавят по 6 нови акции на цена 197р

с което те ще усреднят цената до "справедлива стойност"

Въпроса е на каква цена ще отвори пазара след конверсията под или над 286р

Много смятат че справедливата цена всъщност е 343р изчислена на база цена на стара акция 60р към момента на обявяване на правата и че в настоящата цена от 40р вече е калкулирано поевтиняването на акциите

Практиката обаче показва че след издаване на права цената пада дори и под цената на правата

Преди една година AML и преди три години RR падат под цената на правата което ако се потрети и тук ще е интересно

Коментар

• Я някой ако има опит с компании които издават права (RI) за да си увеличат капитала да каже какво се случва с късите продажби

SYNT за която преди писах в момента е грубо на 40р

Какво ще направят във вторник

заменят 20 стари акции за една нова - тоест по текуща цена новата акция ще струва около 800р (8 паунда)

за всяка нова акция имаш право да купиш права за 6 нови акции на цена 197р всяка

очевадно е че цената ще се срине като минимум до средно претегленото 286р = (800+(6*197))/7 а от практиката и много по надолу

Last edited by 6000; 24.09.2023, 13:02.

Коментар

• Не знам много, ама виждам яко несъответствие между цената на нафтата и тази на хартиите. Особено при канадките. Cve, su продължават да са без пари.

...

Принципно, да разчиташ на логика за разгадаването на сложнии системи е алогично. При тях действаме на опит, здрав разум и проба/грешка.

Коментар

Working...
                                X