IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Като гледам пасивността на BoJ, и агресията на гущера. И аз мисля, да чакам 6+% по US10Y
    Това с японците така и не го разбрах съвсем защо влияе толкова. Можеш ли с две думи да раздуеш или да дадеш свестен линк

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Тука няма "дъно". Няма, защото свърши с индексаджиите. Може да се говори за дъно при сектори и особено подсектори. Мисля, че сега виждам временно "дъно" при Пейпал, при О дори; привижда ми се и безобразно ясен тренд при офшорния добив. За последното се чудя се направо как не избожда очите на всички.

Изобщо не виждам дъно при ДЦК, повечето тех шитни, автопроизводителите, немската индустрия...
      Като гледам пасивността на BoJ, и агресията на гущера. И аз мисля, да чакам 6+% по US10Y

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не знам за какво дъно говориш, но преди да има поне 2-3 намаления(при това стабилни) на лихвите от страна на ФЕД не мисля, че можем да кажем, че има дългосрочно дъно
        Може да е дей трейдър. Ама, ако е така, вероятността утре да видим 4326 е много по-голяма от това да видим 4200 . Както и да е, аз това не го търгувам. Прекалено хазартно ми е.

Коментар

• Тука няма "дъно". Няма, защото свърши с индексаджиите. Може да се говори за дъно при сектори и особено подсектори. Мисля, че сега виждам временно "дъно" при Пейпал, при О дори; привижда ми се и безобразно ясен тренд при офшорния добив. За последното се чудя се направо как не избожда очите на всички.

Изобщо не виждам дъно при ДЦК, повечето тех шитни, автопроизводителите, немската индустрия...

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
            Чакам търпеливо с 92% кеш в IB акаунта /на БФБ съм 100% инвестиран/ някъде към средата на октомври дъното да бъде стигнато. Идеално ще е към 4150-4200. Е ако отиде по-надолу още ще почакам. Не бия тъпана като някои други какви велики предсказатели са. Никой не може да предскаже пазара и не е необходимо за успех. Достатъчно е стратегия, дисциплина на купуване и продаване + риск мениджмънт
            не знам за какво дъно говориш, но преди да има поне 2-3 намаления(при това стабилни) на лихвите от страна на ФЕД не мисля, че можем да кажем, че има дългосрочно дъно
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ако беше така, всичко щяхме да сме пуснали по една програма с алгоритъм да си купува и продава сама. Без "предсказване", с дисциплина и риск мениджмънт само, ще гледаш как паричките бавно бавно намаляват и ще се радваш, че не е бързо бързо.

92% кеш е приемливо в тази среда, но вече пропусна прекалено много нарисувани неща. Изброих ги оня ден. Естествено зависи от големината на портфейла. Лично аз изобщо не бих се занимавал с борсата, ако стигна наистина сериозни суми.

Иначе проби под 4270.
              "Предсказването" ми е 70% графики и 30% фундамент. И никога не знаеш със сигурност - затова има position sizing. Настоящото странично движение не ми пасва на стила и съм ОК с това, не съжалявам за пропуснати възможности. Когато имаш стратегия по-добре да я усъвършенстваш и да чакаш подходящия час, отколкото да се наднича в канчето на другите стилове на трейдинг.
              На БФБ обаче по друг начин действам, там съм 80% фундамент

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

Ще боднем още на долу,според мен. Малко,много но ще боднем.
                Да кажа само,че и моето предсказание е от чаша за кафе!!!
                Абсолютно точно преди една година направих 50% от CYA за 2-3 дни... и не продадох. Прецаках страхотна печалба. И сега не продадох, че уж хеджирам риск.

Коментар

Според мен, от тук сме пак нагоре. За повтаряните до втръсване сектори и подсектори. Чисто вангуване естествено. Oще не съм продал CYA.
                  Ще боднем още на долу,според мен. Малко,много но ще боднем.
                  Да кажа само,че и моето предсказание е от чаша за кафе!!!

Коментар

• Според мен, от тук сме пак нагоре. За повтаряните до втръсване сектори и подсектори. Чисто вангуване естествено. Oще не съм продал CYA.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                      Чакам търпеливо с 92% кеш в IB акаунта /на БФБ съм 100% инвестиран/ някъде към средата на октомври дъното да бъде стигнато. Идеално ще е към 4150-4200. Е ако отиде по-надолу още ще почакам. Не бия тъпана като някои други какви велики предсказатели са. Никой не може да предскаже пазара и не е необходимо за успех. Достатъчно е стратегия, дисциплина на купуване и продаване + риск мениджмънт
                      Ако беше така, всичко щяхме да сме пуснали по една програма с алгоритъм да си купува и продава сама. Без "предсказване", с дисциплина и риск мениджмънт само, ще гледаш как паричките бавно бавно намаляват и ще се радваш, че не е бързо бързо.

92% кеш е приемливо в тази среда, но вече пропусна прекалено много нарисувани неща. Изброих ги оня ден. Естествено зависи от големината на портфейла. Лично аз изобщо не бих се занимавал с борсата, ако стигна наистина сериозни суми.

Иначе проби под 4270.

Коментар

• Чакам търпеливо с 92% кеш в IB акаунта /на БФБ съм 100% инвестиран/ някъде към средата на октомври дъното да бъде стигнато. Идеално ще е към 4150-4200. Е ако отиде по-надолу още ще почакам. Не бия тъпана като някои други какви велики предсказатели са. Никой не може да предскаже пазара и не е необходимо за успех. Достатъчно е стратегия, дисциплина на купуване и продаване + риск мениджмънт

Коментар

• Пък асенчо вика 7400

И за златото така вика....
                          Абе уникален....контра индикатор
                          Всички губим,че не се включва по-често !

S&P 500 Trading at a 3-Month Low
                          Всякакви други много "печеливши" играчи ,за пореден път и те СПЯТ в час !
                          Тази тема също е за затваряне
                          Last edited by petrg5s; 26.09.2023, 20:57.

Коментар

• Няма какво да правя в момента на евроборсите и пуснах едно търсене за "лири". Показаха се няколко бисера.

28.07.23

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Тежи ми един заем в лири, че лихвите не са на нивата от миналата година. Все още обаче мисля, че ще загубя повече, ако го покрия с usd при настоящия курс.
                            Горното се оказа чудесно решение. Почвам да покривам на порции, щом падне под 1,20.

10.08.23. За въможен шорт на ftse

Аве, не съм много сигурен. gbp е бая надценена и обезценката спрямо долара може да задържи цените.
                            11.08.23

О очевидно ще пребъде. Обаче на тази цена просто не е изгодно. За MPW обаче изобщо не е сигурно с този дълг. Едва ли е нужно да обяснявам, че това си е мое мнение. Още повече MPW играе бая и спокойно някой ден може да е +10%, а друг -20%.
                            Щом чукне 50, O може да се товари на порции. Ако слезе под 45, да се лази сериозно. MPW е вече лотариен билет
                            Ако се измъкнат с някоя шантава сделка, може да отиде до 8-9, да удвои. Няма обче да участвам. 100% не е достатъчно в случая.

Коментар

Пеше, наплюй и някое от моите, че носи късмет.

===

Иначе гуруто обяснява, че ако затворим >4270, ще имаме куче Лайка. Съчетава се с факта, че много фондове са късо на пазара и вероятно ще покриват. Може да купя Пейпал преди затваряне.
                              58.86

Rien ne va plus

Да видим дали стомната ще пусне вода 2-ри път или ще се пукне.

Коментар

Пеше, наплюй и някое от моите, че носи късмет.
                                .

https://i.imgur.com/jX5ZbR3.png

Рибок,ти си на брояча.С другите две звезди
                                С огромната ви "познаваемост" къде 2 сериозни и то средносрочни движения ги проспахте,но "печелите" ужким.И то милиярди

Коментар

Working...
                                X