Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Effective immediately, tastytrade will no longer be able to support your account as Bulgaria was recently placed on a blocked jurisdiction list with our clearing firm.
Както казвах вече емнайсе пъти, за човек с очи рискът от загуба на борсата е много по-нисък от по-горния риск. После що има тухлени влогове.
Признавам, че изпитвам лека паника какво ще правя при подобно съобщение от IBKR. С последното вече ще съм 100% там. Нещо, което винаги се опитвах да не допускам. Чисто и просто май нямам никакви сериозни пазарни умения извън борсовата търговия.
...
С това immediately обаче ме убиха. Досега всички даваха някакъв срок. Саксо предупредиха преди месеци.Last edited by terziеv; 28.11.2023, 11:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
нямаше ли къси пут-ове и на 8 и 9? ТА ли те кара да купуваш или има някакви очаквания спрямо RIG?
Макро: добив няма; консумацията на нафта е на абсолютен рекорд; след инфлацията последните години е безумно евтина на $75; зеленизмът вече е вкоренен в цяло едно поколение на Запад и се оказва, че офшорният добив е по-лесен като регулации.
Микро: rig и ко (borr, val, do...) са на дъно, а реално правят пари. Rig е малко по-рисково заради дълговете, borr почти решиха този въпрос и по същество там не виждам никаква възможност за загуба
Техническо: голям % къси позиции, именно на база PA и зеленизъм. Т.е. аз разчитам бобчетата наобратно.
С други думи - подът е далеч по-близо до върха. А вече особеност на лично моя характер е, че не обичам да купувам скъпо с идеята да стане още по-скъпо. Аз купувам евтино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОще един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМче аз позицията си я искам. Така просто си намалявам цената и печеля време да разкарам Пейпала.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОще един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Всъщност е почти идеален момент. Ще зобна малко, не е за изпускане.Last edited by desperado; 22.11.2023, 22:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n4130997[/ATTACH]
Една от най-големите греди. Имам останали 100 броя, които ще си държа за спомен. Ако обаче не бях се опарил, сега е добър момент за спекула.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеВероятно лихвите по облигациите вече са обърнали тренда от 2020.
Цента прави по- ниско дъно, и също така излиза от малкият канал на последният импулс.
https://tvc-invdn-com.investing.com/...771468ae2c.png
По голяма картина остава в сила, корекцита вероятно ще продължи 2-3 години.
Там може да видиш съвсем други неща (ако имаш окото де)
hint : 45 годишен тренд е ЧУПЕН
Размишлявай над това
https://tvc-invdn-com.investing.com/...919c2206ee.png
Last edited by petrg5s; 22.11.2023, 07:05.
Коментар
-
Вероятно лихвите по облигациите вече са обърнали тренда от 2020.
Цента прави по- ниско дъно, и също така излиза от малкият канал на последният импулс.
https://tvc-invdn-com.investing.com/...771468ae2c.png
По голяма картина остава в сила, корекцита вероятно ще продължи 2-3 години.
Last edited by Майстора233; 21.11.2023, 19:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеAssen123
Колко дълг считаш че е прекомерен? Debt/Equity по-голямо от колко? На мене това ми е трудно да го преценя, интересно ми е да чуя мнения. За P/E съм съгласен, че колкото показва нещо, толкова и не показва. Купувал съм CAR (AVIS) на P/E=130 и пак изкарах пари. Но дълга е нещо което реално тежи на компанията и не може да се пренебрегва.
Прекомерно ще е всичко над 1.50. Разбира се трябва да се отичитат спецификите на пазара - американците като цяло са по смели с този коефициент и това е една от многото причини да избягвам америка като пазар.
Поздрави,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеСпомняш ли си UBER и PLTR как бяха на съпротива? Е, пробиха я, защото в тези графики обемът е важен. Сега ги чакам да коригират до 21МА за да добавя още.
.
И нищо не е пробитоLast edited by petrg5s; 21.11.2023, 02:42.
Коментар
Коментар