If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Насред светли дни сме и от една страна гордостта и сребролюбието са грехове. Затова няма да посочвам конкретни резултати; любознателните сами ще проверят предните страници. От друга страна обаче не е като да не опитах да помогна на колегите да са реди за нафтата и офшорния добив.
Видях некъв сайт wikifolio, че обещава синтетичен etf върху конкретен потребителски портфейл. Някой да го е пробвал?
Според мен доларът пада спрамя еврото защото намалява очаквания лихвен диференциал между двете валути. Друга важна причина е, че САЩ са в перманентен търговски дефицит а ЕС обратно, е в перманентен излишък. Няма да се учудя ако следващата година стигнем 1.2 долара за евро.
То тва с положителния търговски баланс не отиде у ряката от тука нататък ще изнасят к'во..... електромобили за Китай.
DXY- то е реално двойката USDEUR. Силен долар означава скъп петрол => ниска цена на петрола = силно евро. Г-7 изкупува всичкото налично ДЦК на страните от еврозоната, за да крепи долара/петрола нисък. За това дългът на Гърция е по-нисък от този на Чехия с близо 100 bps, което е абсурд. Сега проблема според мен е, че инфлацията в САЩ ще тръгне нагоре и те рано или късно ще трябва да разтурят седянката.
Това разбира се е моята конспиративна теория, ще се радвам, ако някой сподели и неговата
Според мен доларът пада спрамя еврото защото намалява очаквания лихвен диференциал между двете валути. Друга важна причина е, че САЩ са в перманентен търговски дефицит а ЕС обратно, е в перманентен излишък. Няма да се учудя ако следващата година стигнем 1.2 долара за евро.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Предвид чудовищния шорт сквирт в края на гадината, единствената ми истинска греда остава еврото. Не мога да си обясня как се държи на тези нива.
DXY- то е реално двойката USDEUR. Силен долар означава скъп петрол => ниска цена на петрола = силно евро. Г-7 изкупува всичкото налично ДЦК на страните от еврозоната, за да крепи долара/петрола нисък. За това дългът на Гърция е по-нисък от този на Чехия с близо 100 bps, което е абсурд. Сега проблема според мен е, че инфлацията в САЩ ще тръгне нагоре и те рано или късно ще трябва да разтурят седянката.
Това разбира се е моята конспиративна теория, ще се радвам, ако някой сподели и неговата
Нафтата и първия сняг непредвидимо изненадват. Всеки път.
С твоята стратегия да купуваш скъпо, защо се дърпаш от гемиите? Нарисувано.
Гемиите зависят от геополитиката. Предпочитам нещо по предвидимо за близките 1-2г. Засега COIN, UBER и CRWD ми вървят перфектно. Чакам да върнат повечко за да добавя
Предвид чудовищния шорт сквирт в края на гадината, единствената ми истинска греда остава еврото. Не мога да си обясня как се държи на тези нива.
Имаш предвид EUR/USD да пада под 1.10 или да се качва нагоре? Не съм спец по форекс, но ми е интересно какво движи пазара и какво може да очакваме. Важно е кое е краткосрочно и кое не. Възможни причини са:
1. Сантимента - стадото някакси е убедено, че отиваме на 1.15 и съответно се продават долари, докато не се промени посоката.
2. Баланси някакви.
2.1. Търговски
2.2. Покупателна способност
2.3. Парични маси - затягане/печатане
3. Политически - държавите решават да си променят валутните резерви по някакви съображения.
4. Лихвени диференциали.
5. Инвестиране в пазари
Друго какво? Кое в случая е най-важно?
+ не става дума само за 2 валути, а за системата от всички валути, която почти не допуска арбитраж
Коментар