IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Засега тия най ми задържаха интереса, поне са базирани в Люксембург а не в Кипър. Ако добре съм разбрал, за да има и търговия с опции, таксата става €13/месец, но котировки и т.н. всичко е включено. Но нищо не съм решил, търсенето продължава.

https://www.freestoxx.com/en-lu/comm...-short-selling

https://www.freestoxx.com/docs/frees...-budget-en.pdf

Коментар

• Вече сме на добра печалба и предвид сериозния размер на позицията, слагаме едно игриво стопче на Paypal. Малко по-дълга се оказа играта този път, но ако разтоварим около 65 ще е много добре. Пу пу, да не ми е уроки.

Коментар

• абе вие еврейски тролове не разбрахте ли че сте бай бай от 35853

спомените от предишните еврейски тролове в тази тема са пресни

Last edited by the architect; 29.11.2023, 05:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Айде, пак мъки по преводи и прехвърляния.

Както казвах вече емнайсе пъти, за човек с очи рискът от загуба на борсата е много по-нисък от по-горния риск. После що има тухлени влогове.

Признавам, че изпитвам лека паника какво ще правя при подобно съобщение от IBKR. С последното вече ще съм 100% там. Нещо, което винаги се опитвах да не допускам. Чисто и просто май нямам никакви сериозни пазарни умения извън борсовата търговия.

...

С това immediately обаче ме убиха. Досега всички даваха някакъв срок. Саксо предупредиха преди месеци.
          И аз го получих известието, биха ни шута от Tastytrade. За румънците и гърците няма ограничения, нас ни преместиха в нежеланата група на Албания, Македония, Черна гора и банановите републики. Много бих искал да знам истинската причина, както и да е.
          https://support.tastyworks.com/suppo...ional-accounts

При мене обаче пише, че от 15-ти декември акаунта ми ще влезе в close-only режим и да се изнасям значи. И аз не съм решил на къде да се бягам.
          При Degiro и XTB не се търгуват опции, за мене са задължителни да ги има. Saxo и Swissquote за нищо не стават с техните безумни комисионни. То всъщност и платформата трябва да е удобна, май ще се метна на CQG да я пробвам. https://www.cqg.com/products/product-comparison Трябва да се избере брокер от линка за FCM, моят кипърски Метатрейдър брокер Just2Trade.online я предлага, като през него CQG Desktop е безплатна, това е браузър версия с основните функции, минимум €1000 за откриване на акаунта и по $1.50 комисионна на опция, пак много по-добре от €5 при Swissquote. Само че да вкарвам доста пари в кипърска банка нещо не ме кефи. Не се знае кога турците ще им скочат отгоре, то половината Кипър е турски (незаконно окупиран и непризнат от никой освен от Турция). Ще трябва да разгледам списъка с другите брокери за добри комисионни и т.н. Определено не искам да си късам нервите и с калпава платформа. Вече даже си мисля, че дори да си плащам $25/месец не е супер по-различно от Интерактив, дето плащам $10 на месец плюс за котировки, ама платформата е...айде да кажем "неприветлива".

Иначе съм на същия принцип като Терзиев, че само на един брокер не може да се разчита. Нещата се променят прекалено бързо и трябва да се реагира адекватно.
          Last edited by Д.Петков; 28.11.2023, 22:24.

Коментар

Ако споделиш тайната, аз лично ще съм ти признателен. Пишеш до съпорт, посредник някакъв?

... Ще видя ей сега. Не знаех, че има и друг degiro клон. Те затова е форумът.
            С радост бих споделил тайната, но то няма никаква тайна Просто влизаш онлайн, правиш регистрацията и за около седмица акаунта е готов.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Аз имам акаунт в Дегиро с българска ЛК и български адрес.
              Ако споделиш тайната, аз лично ще съм ти признателен. Пишеш до съпорт, посредник някакъв?

... Ще видя ей сега. Не знаех, че има и друг degiro клон. Те затова е форумът.
              Last edited by terziеv; 28.11.2023, 14:06.

Коментар

• @Terziev: Swissquote (Luxembourg) работят с българи и би трябвало да са надеждни поне колкото Саксо, но не знам дали биха ти паснали откъм такси.

@Alonso: Ти да видиш, верно приемат българи... https://www.degiro.ie/helpdesk/becom...degiro-account. Благодаря
                Last edited by Snipe; 28.11.2023, 14:03.

Коментар

Не е впечатление. XTB, freedom работят. Ама нито са изгодни, нито сигурни. Специално за freedom са ми от хигиенно естество съображенията. Не искам да общувам с украинстващи, а и съзнателно лъжат, а не просто прикриват.
                  Аз имам акаунт в Дегиро с българска ЛК и български адрес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                    Останах с впечатление, че засега не работят с клиенти от България.
                    Не е впечатление. XTB, freedom работят. Ама нито са изгодни, нито сигурни. Специално за freedom са ми от хигиенно естество съображенията. Не искам да общувам с украинстващи, а и съзнателно лъжат, а не просто прикриват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Пробвай с Дегиро. Малко са бавни, но може и да ти свършат работа.
                      Останах с впечатление, че засега не работят с клиенти от България.

Коментар

Както казвах вече емнайсе пъти, за човек с очи рискът от загуба на борсата е много по-нисък от по-горния риск. После що има тухлени влогове.

Признавам, че изпитвам лека паника какво ще правя при подобно съобщение от IBKR. С последното вече ще съм 100% там. Нещо, което винаги се опитвах да не допускам. Чисто и просто май нямам никакви сериозни пазарни умения извън борсовата търговия.

...

С това immediately обаче ме убиха. Досега всички даваха някакъв срок. Саксо предупредиха преди месеци.
                        Пробвай с Дегиро. Малко са бавни, но може и да ти свършат работа. Иначе за трансокеан, не те ли притеснява големият дълг? Харесвам енергия, но гледам да няма много дълг.

Коментар

• Effective immediately, tastytrade will no longer be able to support your account as Bulgaria was recently placed on a blocked jurisdiction list with our clearing firm.

...

Last edited by terziеv; 28.11.2023, 12:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

нямаше ли къси пут-ове и на 8 и 9? ТА ли те кара да купуваш или има някакви очаквания спрямо RIG?
                            Писах очакванията си емнайсе пъти поне.

Макро: добив няма; консумацията на нафта е на абсолютен рекорд; след инфлацията последните години е безумно евтина на $75; зеленизмът вече е вкоренен в цяло едно поколение на Запад и се оказва, че офшорният добив е по-лесен като регулации.

Микро: rig и ко (borr, val, do...) са на дъно, а реално правят пари. Rig е малко по-рисково заради дълговете, borr почти решиха този въпрос и по същество там не виждам никаква възможност за загуба

Техническо: голям % къси позиции, именно на база PA и зеленизъм. Т.е. аз разчитам бобчетата наобратно.

С други думи - подът е далеч по-близо до върха. А вече особеност на лично моя характер е, че не обичам да купувам скъпо с идеята да стане още по-скъпо. Аз купувам евтино.

Коментар

Още един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.
                              нямаше ли къси пут-ове и на 8 и 9? ТА ли те кара да купуваш или има някакви очаквания спрямо RIG?

Коментар

Мче аз позицията си я искам. Така просто си намалявам цената и печеля време да разкарам Пейпала.
                                Разбирам. Благодаря за разяснението. Предполагам и че междувременно продаваш колове на пейпал. Добра стратегия!

Коментар

Working...
                                X