IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мче аз позицията си я искам. Така просто си намалявам цената и печеля време да разкарам Пейпала.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Още един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.
      Как на 6,5, като сега цената е 6.44?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Още един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.

Коментар

Всъщност е почти идеален момент. Ще зобна малко, не е за изпускане.
          Взех при срива 2000 бр, имах взети на 6 1000 бр, Ако не бях купувал и продавал от Миналото лято 4 пъти щях да съм много зле. За съжаление едно китайче ме набута 10к но така е като съм лаком
          Last edited by desperado; 22.11.2023, 23:38.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4130997[/ATTACH]

Една от най-големите греди. Имам останали 100 броя, които ще си държа за спомен. Ако обаче не бях се опарил, сега е добър момент за спекула.
            Всъщност е почти идеален момент. Ще зобна малко, не е за изпускане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
              Вероятно лихвите по облигациите вече са обърнали тренда от 2020.
              Цента прави по- ниско дъно, и също така излиза от малкият канал на последният импулс.

https://tvc-invdn-com.investing.com/...771468ae2c.png

По голяма картина остава в сила, корекцита вероятно ще продължи 2-3 години.
              Майстора,казваш тренда от 2020,но за да си пределно ясно с картината,се почва с НАЙ-ГОЛЯМАТА графика

Там може да видиш съвсем други неща (ако имаш окото де)

hint : 45 годишен тренд е ЧУПЕН

Размишлявай над това

https://tvc-invdn-com.investing.com/...919c2206ee.png

Last edited by petrg5s; 22.11.2023, 08:05.

Коментар

• Вероятно лихвите по облигациите вече са обърнали тренда от 2020.
                Цента прави по- ниско дъно, и също така излиза от малкият канал на последният импулс.

https://tvc-invdn-com.investing.com/...771468ae2c.png

По голяма картина остава в сила, корекцита вероятно ще продължи 2-3 години.
                Click image for larger version

Name:	10 years bond okt. 2023.png
Views:	1
Size:	2.9 КБ
ID:	4131117

Last edited by Майстора233; 21.11.2023, 20:37.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-11-21 120504.jpg
Views:	1
Size:	92.7 КБ
ID:	4130997

Една от най-големите греди. Имам останали 100 броя, които ще си държа за спомен. Ако обаче не бях се опарил, сега е добър момент за спекула.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                    Assen123

Колко дълг считаш че е прекомерен? Debt/Equity по-голямо от колко? На мене това ми е трудно да го преценя, интересно ми е да чуя мнения. За P/E съм съгласен, че колкото показва нещо, толкова и не показва. Купувал съм CAR (AVIS) на P/E=130 и пак изкарах пари. Но дълга е нещо което реално тежи на компанията и не може да се пренебрегва.
                    Привет за мен много добро е съотношение под 0.50 - до 0.75 максимум. Всичко отгоре крие допълнителен риск, разбира се с уговорката че не може да се говори за прекормерно.

Прекомерно ще е всичко над 1.50. Разбира се трябва да се отичитат спецификите на пазара - американците като цяло са по смели с този коефициент и това е една от многото причини да избягвам америка като пазар.

Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                      Спомняш ли си UBER и PLTR как бяха на съпротива? Е, пробиха я, защото в тези графики обемът е важен. Сега ги чакам да коригират до 21МА за да добавя още.
                      .
                      Ами те все още са.....това,че ти не го разбираш,е твой проблем
                      И нищо не е пробито
                      Last edited by petrg5s; 21.11.2023, 03:42.

Коментар

• От големите май-само фармата дълбае дъното. Ама или не ми харесват, или не ги разбирам кой хап какво. За BMY ми пищя алармата днес на 48,48. Преди време се каних да купувам на 55, сега обаче нещо не ми се види нарисувано. Все някога ще трябва да се спре с тази вакханалия на Бялата мафия. При ограничен ресурс, може да спре златният дъжд.

Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Твоето отигравания за дълъг ДРОН
                        и къси ШЕЛИ и NVIDIA

никой не може да ги бие ти си направо в друга галактика никой като тебе не може да даде 7 поредни грешни прогнози
                        Ти па, на наследника на Злобара Де Мон и Мунчо Идиота тръгнал да се обяснява. По добре викай в кладенец.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ще се сетиш.Ама той асенчо не е от най-успешните инвеститори така,че не му обръщай внимание
                          Между другото кръгла нула-6000 ги харесва такива шитни с по -60% за два месеца и после поредния фалит
                          Останалите ти предложения също са с много въпросителни,но все пак са доста по-добри,особедно GYC
                          Твоето отигравания за дълъг ДРОН
                          и къси ШЕЛИ и NVIDIA

никой не може да ги бие ти си направо в друга галактика никой като тебе не може да даде 7 поредни грешни прогнози

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ще се сетиш.Ама той асенчо не е от най-успешните инвеститори така,че не му обръщай внимание
                            Между другото кръгла нула-6000 ги харесва такива шитни с по -60% за два месеца и после поредния фалит
                            Останалите ти предложения също са с много въпросителни,но все пак са доста по-добри,особедно GYC
                            Спомняш ли си UBER и PLTR как бяха на съпротива? Е, пробиха я, защото в тези графики обемът е важен. Сега ги чакам да коригират до 21МА за да добавя още.
                            Поздравления за аржентинците, който ги е хванал браво за търпението. Аз мисля да се съсредоточа върху AI , технологиите и урана. Имам още CRWD, COIN, NVDA, от днес и ARM. От европейските GYC и UCG. Уранът го движа чрез CCJ. Най-много ми е PLTR 16.5%, но мисля да го докарам до 25-30% като върне малко. А и въртя CVNA спекулативно, много хубаво се гъне с VCP pattern, надявам се късите да изгърмят.
                            Да си пожелаем бул маркета да продължи цялата 2024.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                              Погледнах набързо MAERSK и според мен е "престъпление" да се купува нещо, което при този бул рън е спаднало със 17% само преди няколко сесии. Няма НИКАКВИ признаци за формиране на дъно - като големи обеми например, които да показват ,че фондовете купуват.
                              Last edited by petrg5s; 20.11.2023, 22:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                                Свръх печалбите които генерираха след Ковида вече ги няма и дано добре да си си направил сметката защото цената в момента е по висока от пред ковидното равнище, а Европа тепърва ще изпада в рецесия
                                Сега пък и отчети ли взе да "разбираш"?
                                2 акаунта фалира което говори достатъчно за "експертизата" ти.А Германия отдавана е в рецесия

Коментар

Working...
                                X