IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Глупости, буквално копи пейстнати от разни "умни" статии. Имаме криза на свръхпроизводството като по учебник (9 клас по история) и именно твоята "кредитна експанзия" засега предотвратява гранде безработицата.

Нали беше фокусиран в имотите - според тебе можем ли да говорим, че "нямаш реално изработени все още" имоти?

====

добавка: Смешно ми е, че 2020-21 тука спорих с разни идиоти, които обясняваха как няма инфлационно цунами и говореха как всъщност сме имали дефлация. Сега точно обратното - явно хората не вярват на лъжливите си очи. Толкова ли нямате някой познат, който работи в супер?
    Може ли прост отговор на въпроса на Ван Бастен? Защо цената на суровините е същата, а цената на продукта двойна? Важи и за хляба и за имотите
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

2020 година рецесията щеше да си дойде и да си замине ,с инфлацията стимулираха още няколко години изкуствено благоднествие ,само че с инфлация икономически растеж дълго не може да бъде устойчив,защото с кредитната експанзия,увеличаваш дълга но срещу него няма реални спестявания ,няма реално изработени все още блага ...в момента вече виждаме ефектите от тези неща
      Глупости, буквално копи пейстнати от разни "умни" статии. Имаме криза на свръхпроизводството като по учебник (9 клас по история) и именно твоята "кредитна експанзия" засега предотвратява гранде безработицата.

Нали беше фокусиран в имотите - според тебе можем ли да говорим, че "нямаш реално изработени все още" имоти?

====

добавка: Смешно ми е, че 2020-21 тука спорих с разни идиоти, които обясняваха как няма инфлационно цунами и говореха как всъщност сме имали дефлация. Сега точно обратното - явно хората не вярват на лъжливите си очи. Толкова ли нямате някой познат, който работи в супер?
      Last edited by terziеv; 19.08.2024, 13:25.

Коментар

• Пак обяснявам - в момента ДЕфлацията е брутална. А в рецесия сме от много отдавна. Просто в България държавата излива пари и не се забелязва.

Това обаче се съчетава с чудовищната загуба на всякакви умения. Буквално баничка не знаят как да направят хората вече.

Трето - разпадане на международната търговия. Няма как да не сте усетили брутални капиталови ограничения, митата, акцизите...

Т.е. - баничката е скъпа, ама брашното е без пари; с роботизацията китайците произвеждат почти безплатно, обаче Западът се чуди как да спре Шейн и Али да ти го продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Изобщо не си разбрал въпроса.
          Нямам никаква престава дали е разбрал въпроса, но и аз по неговият начин си представам отговора

Коментар

2020 година рецесията щеше да си дойде и да си замине ,с инфлацията стимулираха още няколко години изкуствено благоднествие ,само че с инфлация икономически растеж дълго не може да бъде устойчив,защото с кредитната експанзия,увеличаваш дълга но срещу него няма реални спестявания ,няма реално изработени все още блага ...в момента вече виждаме ефектите от тези неща
            Изобщо не си разбрал въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Това е може би най-важният въпрос, на който човек трябва да си отговори, за да може да си сформира виждане относно очкванията си и съответно бъдещи позиции....

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Главите по телевизията нищо не казват за рецесия т.е. най-вероятно идва. Пертола също е паднал леко. Най ми е интерсно, след като суровините се мотаят около историческите си нива, защо цените в магазина са по две през позледните три години. Нито петрола ,нито пшеницата нито желязото са поскъпнали, защо е поскъпнал хляба?
                Това е може би най-важният въпрос, на който човек трябва да си отговори, за да може да си сформира виждане относно очкванията си и съответно бъдещи позиции....

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                  Желязото продължава да пада. желязната руда тоже. Абе верно да не идва некаква рецесия тука?
                  Ще изяде маржа на минните компании

Коментар

Желязото продължава да пада. желязната руда тоже. Абе верно да не идва некаква рецесия тука?
                    Главите по телевизията нищо не казват за рецесия т.е. най-вероятно идва. Пертола също е паднал леко. Най ми е интерсно, след като суровините се мотаят около историческите си нива, защо цените в магазина са по две през позледните три години. Нито петрола ,нито пшеницата нито желязото са поскъпнали, защо е поскъпнал хляба?

Коментар

А банки, хоумбилдъри и пр. циклични що се държат тогава?

Коментар

• Желязото продължава да пада. желязната руда тоже. Абе верно да не идва некаква рецесия тука?
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Понеделник мисля за NVDA ATM календар спред. Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, цената на спреда ще се удвои в рамките на седмица, рейндж от +- 17% преди да излезе на червено.
                          Last edited by tetris12; 18.08.2024, 18:31.

Коментар

• Все пак днес е Петък...не забравяйте

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Не ги слушай рибите тук.Едно средноголямо движение нямат познато за 3-4г .Нито едно.На късмет да бяха казали,поне едно щяха да познаят
                              Време за теглене на профит е.....за който иска да му остане поне някакъв
                              Ще почне след лихвите,макс до изборите

...........

И още една "случайност"

Тука бях постнал ETF на 20 годишните ,почнаха да го сравняват с 5 годишна доходност ,как пък един не излезе и не каза че това се купува с кратък срок 12 месеца докато не намалят лихвите ...отделно мениджърите управляващи милиради също бяха подигравани ...без коментар

Коментар

Първо технически пазара ще си върви поне още 6 месеца минимум,корекцията която беше+ Априлската прави над 10% сумарно което е нормално,данните сочат че няма основание за голяма рецесия,забавяне да но не и мечи пазар ,нека не се бъркат тези понятия .
                                Не ги слушай рибите тук.Едно средноголямо движение нямат познато за 3-4г .Нито едно.На късмет да бяха казали,поне едно щяха да познаят
                                Време за теглене на профит е.....за който иска да му остане поне някакъв
                                Ще почне след лихвите,макс до изборите

Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                                Всичко е на големи месечни върхове тук...и трите УС индекса,DAX,Нвидиа,коне,Шменти груп даже.
                                Слочаеност ли е ,че всички тези са в един и същ цикъл и по едно и също време са на върха ? Не мисля.
                                ...........

И още една "случайност"

Last edited by danetha; 16.08.2024, 16:42.

Коментар

Working...
                                X