If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не е за мен - член на фамилията иска помощ и цялото нещо трябва да се случи през българска банка в която човека е паркирал сравнително прилична сума пари.
Говорих с банката и това което на тях им трябва конкретна емисия за да изпълнят поръчката. И сега аз съм избрания да намеря въпросната емисия.
Ако имаш идея за алтернатива която носи същото ниво на риск и нещо над 2.5% мисля че ще е достатъчно. Самия аз никога не съм търсил и съм си бос в тази сфера, а и в момента съм малко притиснат с времето и така.
ISIN: XS2538441598
Аз имам тази облигация. Румънец в евро. Купон 6.6% годишно, реален yield: 5.16%. Плащане на годишно плащане - септември. Вече имах едно плащане миналия септември- като швейцарски часовник. Препоръчвам
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Чак голяма... реално нямам фарма и искам пълна позиция - 4-5% от портфейла.
Отделно лесно се следи. Помръзва ме да чета вече. Тази година всичките ми по-щури залози гръмнаха. Искам да ми е лесно. Даже за трафовете на Пандата ме мързи да чета, а знам че има леб там. Ако имаш идея извън суровини и тех шитни, целият съм в слух.
Сърцето ми се къса, защото компанията е наистина желязна. С очите си съм виждал как работят, какво правят и почти никаквата конкуренция. Просто на тези нива абсолютно никога не бих добавял.
.... Половината мисля да го засиля към bmy в понеделник.
Не е за мен - член на фамилията иска помощ и цялото нещо трябва да се случи през българска банка в която човека е паркирал сравнително прилична сума пари.
Говорих с банката и това което на тях им трябва конкретна емисия за да изпълнят поръчката. И сега аз съм избрания да намеря въпросната емисия.
Ако имаш идея за алтернатива която носи същото ниво на риск и нещо над 2.5% мисля че ще е достатъчно. Самия аз никога не съм търсил и съм си бос в тази сфера, а и в момента съм малко притиснат с времето и така.
Колега виж какво предлагат тези и може да ги ползваш за ориентир.
Лихвата (купонът) е фиксирана и не зависи от цената на облигацията - т.е. зависи само от номинала. Ефективната лихва зависи от пазарната цена. В случая цената е малко над номинал и ефективната ти лихва е под обявената.
Би ли споделил каква е причината да търсиш директно облигации на 3,5%?
Привет колеги, мога ли да помоля за малко помощ или съвет.
Налага се да купя облигация - нещо с фиксиран доход за 1-2 години. До сега не съм купувал и не съм много наясно дали правилно се ориентирам.
Следната емисия с ИСН е налична в ИБ: FR0010916924
Разбирам че падежа и е Април 2026 с купонни плащания април 25 и април 26 с лихвен процент 3.50%. Правилно ли се ориентирам че в момента за 100 единици цената е 100.80 евро днес т.е. понеже някъкво време от април 24 до сега е минало респективно тези 3.50% ще бъдат редуцирани и това редуциране в калкулирано в цената.
И ако купя за 100 800 евро /фейс валю 100 000 евро/ днес, ще получа в 2025г едно купонно плащане изчислено на 100 000 евро при 3.5% и едно купонно плащане в 2026 пак 3.5% заедно със сумата от 100 000 евро.
Предварително благодаря ако някой сподели опита си и ми помогне,
Коментар