Първоначално изпратено от kinyalo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеПопадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:
https://www.outokumpu.com/en/investors/materials/2024
Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.
Тикер: OUT1V
Като цяло съм голям фен на желязото на тези цени. Добив и стомана. Въпреки това смята, че е по-вероятно още надолу да се слиза и някои по-дребни може да отидат у ряката. Войната си иска стомана.
- 1 like
Коментар
-
Здравейте, колеги,
Някой инвестира ли в NFE?
На база на всичко, което изчетох и анализирах за компанията, моята прогноза е, че акциите на компанията ще се утроят през следващите 24 месеца.
В момента тази компания е с най-голям дял в портфейла ми. Обичам да хващам падащи ножове и това е и стратегията ми.
Средната ми покупна цена е 13$
Не е препоръка за покупка на ценни книжа!
Коментар
-
ЗЛАТО
СРЕБРО
Вече четири месеца меча дивергенция между злато и сребро. Нови върхове при златото докато среброто все по - ниски върхове.
Какво би означавало това , вероятно ФЕД ще намали лихвите минимално с 0.25 или пак ще отложи намаляванването .
Но може вече пазара на на ЦМ да е отиграл намаляването.
Предполагам нов последен връх при златото около края на септември . И последващо изсипване при златото следващите месеци като мечият тренд вероятно ще остане и през 2025.
Което ще натиска на долу и целият суровинен пазар , противно на очакванията, че сваляне на лихвите от ФЕД ще напомпи златото и суровинити , Ликвидноста през 2025 отново ще се насочи към рискови активи.
ПП Тези дивергенции при златото и среброто ги има често , но при ATH обикновено става въпрос за обръщане на тренда средносрочно или дългосрочно.Last edited by Майстора233; 06.09.2024, 10:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеПопадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:
Баланса ми харесва, не знам нормално ли за толкова капиталоемък бизнес да са с толкова малко дълг макар че всъщност е резултат от редуциране.
Коментар
-
Коментар
-
Попадна ми една компания обаче в сегмент който ми е доста чужд - стомана:
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНякой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.
Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.
Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНякой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32
...
И признавам, че https://seekingalpha.com/article/471...up-value-of-15 ме убеди да направя следната врътка:
дълга позиция на 5,11 и веднага къси септемврийски колци страйк 5 х 0,61 парчето.
Коментар
Коментар