IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Излиза с тикер А64, аз обаче се чудя за ЕТФ на Рейндж - на мен ми го дава с едно червено кръгче маркирано с НД и ограничение което ако го разбирам правилно това може да се търгува само ако си резидент или гражданин на няколко държави в Западна Европа?

Аз ли нещо не се ориентирам правилно - ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има решение ще съм благодарен да сподели.
    Може да купуваш ETF, които са маркирани с NT като продадеш cash secured puts.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Чудесно, но къде го пазаруваш това?
      Излиза с тикер А64, аз обаче се чудя за ЕТФ на Рейндж - на мен ми го дава с едно червено кръгче маркирано с НД и ограничение което ако го разбирам правилно това може да се търгува само ако си резидент или гражданин на няколко държави в Западна Европа?

Аз ли нещо не се ориентирам правилно - ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има решение ще съм благодарен да сподели.

Коментар

В Interactive Brokers

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

От типичните ти демо сделки.Пазара отваря с гап 5% и още с отварянето пада още 13%.....но лиричния герой е безстрашен и решава,че точно сега е момента и "купува" само на 1.5% от дъното хахах И след виртуалната покупка ,в която няма грам конкретика и се обявява след ден ,два,веднага всичко тръгва нагоре.
          Защо го правиш?Само това не мога да разбера? Един ли,два ли са примерите вече
          По точният въпрос е защо списващите в темата яко му се връзват.

Коментар

Знам, че с прасе в калта няма смисъл да се бори човек, ама това бахти "няма конкретика", дето сделката е обявена в реално време ме тригърна.
            "Обявил" си го 3 часа след като пазара е обърнал
            Last edited by RUBLA; 14.08.2024, 16:17. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

От типичните ти демо сделки.Пазара отваря с гап 5% и още с отварянето пада още 13%.....но лиричния герой е безстрашен и решава,че точно сега е момента и "купува" само на 1.5% от дъното хахах И след виртуалната покупка ,в която няма грам конкретика и се обявява след ден ,два,веднага всичко тръгва нагоре.
              Знам, че с прасе в калта няма смисъл да се бори човек, ама това бахти "няма конкретика", дето сделката е обявена в реално време ме тригърна.
              Last edited by RUBLA; 14.08.2024, 16:17. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Една лопата BTG на 2,40 гребнах ас. .

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Няма нужда да търсиш ETFи. Аз си взех ADARO ENERGY INDONESIA. Копат в Индонезия (там има много въглища) и ги продват на Китай. Всичко се случва далеч от зелените талибани. Докато има сметка, ще го правят. Имат и дивидент. Разбира се не е препоръка. Сам си решаваш.

Коментар

Терзиев а да знаеш дали има такова животно като ЕТФ с фокус въглища листнат в Европа?
                    Няма нужда да търсиш ETFи. Аз си взех ADARO ENERGY INDONESIA. Копат в Индонезия (там има много въглища) и ги продват на Китай. Всичко се случва далеч от зелените талибани. Докато има сметка, ще го правят. Имат и дивидент. Разбира се не е препоръка. Сам си решаваш.

Коментар

• 9 август:

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      Една лопата BTG на 2,40 гребнах ас. Не е AEM естествено, но е добър златар, а те имат още много нагоре да бягат.
                      Половин лопата разтоварваме. Компанията си е супер и има още мръвка тука.... обаче не може само да се купува, че заемният капитал прекалено набъбна.

Коментар

• Много приятна изненада днес от SBUX

Коментар

• не ми е извество да съществува тематичен etf за въглищари. Изобщо.

знам обаче, че glencor преди няколко дни се откава от взетото преди решение да разкара въглищата.

...

Баси, благосарско. Нямам идея как съм го пропуснал. Това спестява изцяло мъките с aud.
                          ​​​​
                          Last edited by terziеv; 13.08.2024, 15:50.

Коментар

• Грешно се изразих - имам предвид самия ЕТФ да се търгува на европейска борса - примерно при жабарите или франсетата.

Не намирам изобщо ЕТФ само на въглища - освен тези който са малки и са американци:

https://www.rangeetfs.com/coal
                            Last edited by Assen123; 13.08.2024, 15:46.

Коментар

Терзиев а да знаеш дали има такова животно като ЕТФ с фокус въглища листнат в Европа?
                              Нъц. Никъде не съществува такова животно.

Ако искаш европейски въглища - Варшава.

Коментар

• Терзиев а да знаеш дали има такова животно като ЕТФ с фокус въглища листнат в Европа?

Коментар

Working...
                                X