IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• КАК Е ПЕТРОЛА ВЪРВИ ЛИ

ВСЕ ПАК ОТ 1939 ГОДИНА ЕВРЕЙЧЕТО И НЕГОВИТЕ БРАТЧЕДИ РОМИТЕ РАЗЧИТАТ САМО НА ПЕТРОЛА

А ТОЙ МИЛИЯ САМО ПАДА И ПАДА

ХЯХЯХЯХЯХЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Другите новини - разтоварих и последните csiq. Мислех до 19,69 да държа, ама не издържах на алармите вчера.
      Безплатно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
        От тази вечер - чакаща за SERV Serve Robotics на 8,95$.

За космоса се сетих, а за роботите...Язък за "Аз, роботът" и другите на Азимов. Трите закона на роботиката предстои да ги видим на живо скоро.

По-скоро от ракетите отвъд луната.

Терзиев, не се кахъри за немците, бе! Заводи има.
        За хубаво или за лошо, по-рано днес си редактирах чакащата на 12.50$. Минала е на 11.83.

Имам чувството, че все още има фондове, които са купили над 20$ и не са усреднили. Ако предположението ми е вярно, би трябвало скоро да видим цена около 15$.

Там мисля да освободя 75% от позицията и да продължа да следя.

Коментар

• Мисля си отдавна, че tui е чудесен хедж при евентуално мазало и патаклама. Путовете са бая евтини. Юнски на 4 са по 10. Ама не ми се дават нещо пари.

Може с това да хеджираш и ако купиш още от зимата някой алл инклузив. Айдия мен отсекъде.

Коментар

...

Изобщо, когато разчиташ на спекулата да те храни, ставаш доста по-страхлив и пропускаш наистина големите пари.
            И е така и не е така. Продължението на приказката за Лореал е следното.

Купен '22-ра на 370, продаден '23-та лятото на 398. Към момента на писане (края на октомври '24-та) - 360.00 евро.

Докато умувах какво да правя с освободените от Лореал пари, седмица по-късно шефа на Лоджитек LOGI обяви, че напуска след 10 години на поста.

Акциите им стихнаха 12% за деня и на косъм остъргах дъното на 56$. Идеята ми беше да прибера спадналите проценти и да изляза. Възстановяването се оказа по-бързо отколкото очаквах и реших да подържа още малко.

За три месеца станаха 30% и края на септември ги продадох на 72$. Какво стана после? Октомври спаднаха 3-4% и после до края на декември стигнаха до 100$.

И оттогава стоят малко по-ниско от там.

Коментар

• И другото - гледам вариантите за данъчни промени. НИКОЙ не говори за капиталовите пазари. Лудост някаква. Това да нямаш данък капиталова, дори от бърза спекула е безумие.

Коментар

• Биткойн най-сетне се размърда, но ще има финтове и надали ще направи 100К от раз. Ранното влизане в MSTR и CORZ ми се отплаща, но лекинко поглеждам да прибера печалбички, защото сега стадото ще тръгне да преследва. Виждам добра възможност за накупуване на алтове като SUI и TAO. А също и среброто има да наваксва. Без препоръки

Коментар

• Има заводи, ама не в Европа. В Европа - чанти и рамки за очила за китайци и араби.

И за да няма още въпроси как се печели от нафтодобив - сега. Купува се евтино, продава се скъпо. Екопетрол под 8 е много добре. Ако падне под 7, продавай тъщата и купувай. Бритиша под 30 до 25, ако падне, същото.

Другите новини - разтоварих и последните csiq. Мислех до 19,69 да държа, ама не издържах на алармите вчера. Една от най-добрите ми игри тази година. Ако догодина отиде до 50, ще си хапя пръстите, дето са натиснали сел, ама животът е като ролс ройс - купуваш под 1, продаваш с 30% печалба и се мислиш за голяма работа. После гледаш отдолу нагоре.

Пейпал мисля да го шитвам най-накрая на 50%+. Изглежда много добре, докато не видиш, че де факто същото взимаш от широк пазарен фонд.

Изобщо, когато разчиташ на спекулата да те храни, ставаш доста по-страхлив и пропускаш наистина големите пари.

Коментар

• От тази вечер - чакаща за SERV Serve Robotics на 8,95$.

За космоса се сетих, а за роботите...Язък за "Аз, роботът" и другите на Азимов. Трите закона на роботиката предстои да ги видим на живо скоро.

По-скоро от ракетите отвъд луната.

Терзиев, не се кахъри за немците, бе! Заводи има.

Коментар

• Три завода затварят швабите. Съкращения и 10% намаление на заплатите на останалите.

Късо на тъпата Европа, ако и да не разбирам как, по дяволите, еврото се държи спрямо долара. Китайците още ли пазаруват?

Коментар

• Нямат общо с безумните тарифи на БГ банки. Примерно Лореал са на 0.12 /това с ДДС/ на ордер, без минимум. Ордери до 10К евро минават спокойно със Сепа Дебит мандат. Над тази сума ще ти искат банков трансфер на 75% от стойността на ордера.

Тотал са ми на 0.21% пак без миниумум, Хермес са на 0.55% имат и минимум.

В общи линии е пъстрота, но за мен ако човек е решил да държи акция дългосрочно то няма какво да прави тази акция в интермедиъри като брокер. ИБ примерно не начисляват къстодиал фии обаче повечето други го правят. Да не говорим че незавимисимо какво е по регулция изобщо не съм убеден че примерно при фалит на банка или брокер акциите ми са гарантирани. При къстодиал агент оставам с един риск по-малко.

Обикновенно блу чиповете имат реджистър агент който обслужва акционерите - Компюътър шеърс са доста популярни, Екуинити. Има и други разбира се. Обикновенно в секция Инвестор рилеишънс може да потърсиш подобно инфо. При УК акциите също е доста разпространено като опция.

Поздрави и успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                          Понеже спомена няколко пъти френски фирми и потенциално дългосрочно държане - не знам дали си запознат с директно регистриране на акциите през Уптевия Тръст или Сосиете Секюиритис. Освен че директно си държиш ти акциите и си записан в книгата на акционерите, не малко фирми дават и бонус към годишния дивидент ако си акционер над определено време:

https://www.loreal-finance.com/eng/s...doc/article/7/

Лореал са към Уптевия - повечето във Франция са или към тях или към Сосиете. Много малко съм виждал да работят с Кредит Мутуел или пък да са като Аир Лики.

Може би ще ти е интересно - но за трейдинг активно са и скъпи и не особено удачни като интерфейс. При дългосрочното обаче дивидента който удържат е 12.80% за чужденстранни физически лица.
                          Благодаря ти за тази информация, Асене!
                          Не знаех за тези възможности.

Това за размера на дивидента определено е добра новина. Предполагам обаче, че таксите им за вход са много високи.

Тук, в България, от една банка ми предлагаха да търгувам през тях. Когато ги попитах за комисионната им отговорът беше 130 лв.?

Кажи за комисионните. Освен Лореал и Содексо съм заглеждал.

Коментар

• Понеже спомена няколко пъти френски фирми и потенциално дългосрочно държане - не знам дали си запознат с директно регистриране на акциите през Уптевия Тръст или Сосиете Секюиритис. Освен че директно си държиш ти акциите и си записан в книгата на акционерите, не малко фирми дават и бонус към годишния дивидент ако си акционер над определено време:

https://www.loreal-finance.com/eng/s...doc/article/7/

Лореал са към Уптевия - повечето във Франция са или към тях или към Сосиете. Много малко съм виждал да работят с Кредит Мутуел или пък да са като Аир Лики.

Може би ще ти е интересно - но за трейдинг активно са и скъпи и не особено удачни като интерфейс. При дългосрочното обаче дивидента който удържат е 12.80% за чужденстранни физически лица.

Коментар

Гиди Шехерезадоооо
                              Знаех си, че ще схванете...

Коментар

• Гиди Шехерезадоооо

Коментар

Working...
                                X