Първоначално изпратено от Snipe
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Със сигурност е можело, но в никакъв случай не е било нито лесно, нито евтино. Аз лично не съм купувал (нямах пари за целта, пък и не знаех как да организирам процеса), но съм чел статии по темата в български вестници.
Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНякой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНякой има ли спомен дали през деветдесетте години в Бг е можело да се купуват акции на американски компании?
Два примера - Елана започват дейност в началото на 90те (не знам точната дата на началото на партньорството със Саксо обаче), а книгата "Живея в България, печеля в Ню Йорк" е от 2003 (т.е. натрупаният опит включва поне края на 90-те).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32
...
И признавам, че https://seekingalpha.com/article/471...up-value-of-15 ме убеди да направя следната врътка:
дълга позиция на 5,11 и веднага къси септемврийски колци страйк 5 х 0,61 парчето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
нъц, много ми е 50/50
Пък и там ми е една от гредите тази година и ми е обица ухото, че не бива да барам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеЗначи след белгийския телеком за който се закачих вчера днес ми изпратиха следното: VICAT - Терзиев това ако не се лъжа много ще ти хареса.
Бетон и смески и хартиено изглежда буквално БетонВсъщност за толкова малка компания как са си построили модела и като диверсификация на инкъма е направо изненадващо поне за мен.
https://www.vicat.com/investors/financial-presentations
Колибите не са лоша идея обаче цимента става и за молове и за колиби и за инфраструктура. Въобще навсякъде си трябва цимент. Много сериозно се замислям па макар и да не обичам компании с малък кап
Изглежда сякаш в Турция са на загуба, което ми се струва невероятно. Инфлацията не е ли добра за износ или там нищо не изнасят.
Изобщо изглежда много добре. Просто ми е трудно съвсем самичък. Трябва ни Пандата тука.
... добавка - утре пазарувам поне малко.Last edited by terziеv; 28.08.2024, 23:04.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение
nvda нощесссс ,,,,,,,,,
Пък и там ми е една от гредите тази година и ми е обица ухото, че не бива да барам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32
...
И признавам, че https://seekingalpha.com/article/471...up-value-of-15 ме убеди да направя следната врътка:
дълга позиция на 5,11 и веднага къси септемврийски колци страйк 5 х 0,61 парчето.
Коментар
-
Хайде, още един път да опитаме да се повозим на вълните - csiq на 12,32
...
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеКанада с нови мита срещу китайците. За колите - 100%.
Войната с дефлацията и глобализацията продължава. Залагам, че ще е успешна.препоръка е
Коментар
-
Значи след белгийския телеком за който се закачих вчера днес ми изпратиха следното: VICAT - Терзиев това ако не се лъжа много ще ти хареса.
Бетон и смески и хартиено изглежда буквално БетонВсъщност за толкова малка компания как са си построили модела и като диверсификация на инкъма е направо изненадващо поне за мен.
https://www.vicat.com/investors/financial-presentations
Колибите не са лоша идея обаче цимента става и за молове и за колиби и за инфраструктура. Въобще навсякъде си трябва цимент. Много сериозно се замислям па макар и да не обичам компании с малък кап
- 1 like
Коментар
-
Иначе тези дни разсъждавам над темата, колко ли време му трябва на един ИИ, за да натрупа моят 15 годишен опит. Чудя се дали ще му стигнат секунди или ще трябват минути. Колко ли време ще му трябва за да извади всички компании подобни на WJG и тяхната история, за да може много точно да изчисли вероятността на печалба/загуба и да открие съответната позиция. Колко ли секунди са му трябвали за да "прочете" съобщението на страницата и да вземе решение на база комбинацията от използвани думи да открие къса позиция и т.н...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
WJG
Уж си старо куче , пък новобрански работи.
Компанията в сериозен мечи тренд от февруари 2020. Индекси технологични и крипто сериозни нови върхове. Тук не може да пробиеме дори сме паднали на от 290 на 29. Може и да удвоиш при рали , но може и при една нова корекция покрай изборите да закара цената на 15.
Ако е сурвинна компания разбирам да пълниш и да чакаш нов цикъл при суровините, но тук още не е налазил мечия пазар и е мазало.
Кво кът всичко е наред на хартия и хима си бачка без проблем , а цената центове.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
Коментар