С риск да го обърнем на съботно училище - когато съм продал кеш пут и примерно падежа е след месец. Ако цената слезе под страйка - автоматично на момента ли се конвертира опцията в позиция или всъщност това може да го направи само купувача в някакъв момент преди падежа стига да е под страйка? А аз като продавач на опцията всъщност трябва да изчакам тя да изтече и след падежа или да съм прибрал премията или да съм прибрал премията и да съм с отворена позиция в актива?
Аналогично какво се случва при кавърд кол - продал си кол опция, имаш акциите като дълга позиция и си прибрал премията. Ако опцията мине страй прайс преди падеж значи ли това че веднага акциите ти заминават или отново се чака падеж или активация на опцията от страна на купувача?
Аналогично какво се случва при кавърд кол - продал си кол опция, имаш акциите като дълга позиция и си прибрал премията. Ако опцията мине страй прайс преди падеж значи ли това че веднага акциите ти заминават или отново се чака падеж или активация на опцията от страна на купувача?
Коментар