В Канада оставих само Hammond Manufacturing покрай тези глупости с митата. Някаква идея защо компании ударени яко от митата като Algoma Steel или Tree Island Steel не спихват повече? Инвеститорите не вярват, че митата ще се задържат или какво?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Аз взех малко Рубис и Бойгес - скучни бизнеси, малко по скъпички идват особено вторите. Обаче колкото са и скучни, толкова и не очаквам да ми направят някоя неприятна изненада. Железни дивиденти и при двете. Рубис мисля че са най-добрите в това отношение във Франция или се борят със Санофи не съм сигурен ама и двете са над 30 години запазване и растеж.
Бойгес са няколко бизнеса под една шапка, но основния бизнес е инфраструктура, имоти и инженеринг, малко телеком и телевизия. Много добра акционерна структура. Заедно с Еифадже имат над 20% собственост от служители - понякога дребните детайли са важни. Особено ако вземем че наистина велезем в посока консолидация на финансови пазари в Европа не бих се учудил да видим делиствания. От това по-гадно няма - до сега са ми сваляли три компании - СНП иншурънс, Вилморин и Натиксис.
Коментар
-
Despite the common currency trading near a five-month high, fresh demand emerged from a mix of names, sending it to a fresh cycle peak. According to Europe-based interbank traders, hedge funds were active in building a bigger long position, in both spot and options markets, while real-money desks were also active.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеRheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...
Имам, не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Тези много се разтеглиха нагоре, трябва да върнат. Дългосрочна игра са.
Виж сега китайките и по конкретно BABA. Късат синджира. Deepseek за тях е нещо като излизането на ChatGPT за Mag7. И още са в ранен стадий
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАко приемем, че "умните пари" правят най-печелившите залози, то каква са направили от началото на годината?- Ако ,например за по-лесно,са продали NASDAQ, обърнали са долари към евро и са купили DAX - то до момента са направили над 29% печалба за няма и 3 месеца! Дали ще държат още дълги позиции в DAX или е време за нови сделки?
+ тези сметки са без ливеридж ... а умните сигурно ползват
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не че нещо, ама батко ви успя да отиграе поредния срив и е на ath. Безплатно! Засега.
... иначе планът е ограничени разпродажби и разтоварване на евро към долар. Продължавам да нямам идея как еврото успява да ги държи тия нива. Съответно продължавам да вкарвам всяка кешовица в xffe.
Иначе, усредних UPS (не съм писал кога купих, но ей го - откак го купих, юни '24-та, все е назад) на 131.77; AES - 14.04; KHC - 31.98; TSLA - 375.91; WEN - 16.83.
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеRheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...
Коментар
-
Ако приемем, че "умните пари" правят най-печелившите залози, то каква са направили от началото на годината?- Ако ,например за по-лесно,са продали NASDAQ, обърнали са долари към евро и са купили DAX - то до момента са направили над 29% печалба за няма и 3 месеца! Дали ще държат още дълги позиции в DAX или е време за нови сделки?
+ тези сметки са без ливеридж ... а умните сигурно ползватLast edited by petyob; 18.03.2025, 12:17.
Коментар
-
Виж сега китайките и по конкретно BABA. Късат синджира. Deepseek за тях е нещо като излизането на ChatGPT за Mag7. И още са в ранен стадий
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
ко е туй - xffe? Никъде не го намирам...
Коментар
-
Rheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
ко е туй - xffe? Никъде не го намирам...
- 2 Харесвания
Коментар
-
... Съответно продължавам да вкарвам всяка кешовица в xffe.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
То топките може спасиш, ама със сърдечния ритъм как си.
Иначе продължавам ситуацията да я виждам като яко btd. Индустрията според мене е яко подценена. Ето, точно в момента опитвам сега да играя trox и mativ, но няма никаква ликвидност на опциите.
... иначе планът е ограничени разпродажби и разтоварване на евро към долар. Продължавам да нямам идея как еврото успява да ги държи тия нива. Съответно продължавам да вкарвам всяка кешовица в xffe.Last edited by terziеv; 17.03.2025, 17:23.
Коментар
Коментар