Рубис вече не са толкова евтини. Предвид наритването на франсетата от Африка, рискът вече не е нищожен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Аз взех малко Рубис и Бойгес - скучни бизнеси, малко по скъпички идват особено вторите. Обаче колкото са и скучни, толкова и не очаквам да ми направят някоя неприятна изненада. Железни дивиденти и при двете. Рубис мисля че са най-добрите в това отношение във Франция или се борят със Санофи не съм сигурен ама и двете са над 30 години запазване и растеж.
Бойгес са няколко бизнеса под една шапка, но основния бизнес е инфраструктура, имоти и инженеринг, малко телеком и телевизия. Много добра акционерна структура. Заедно с Еифадже имат над 20% собственост от служители - понякога дребните детайли са важни. Особено ако вземем че наистина велезем в посока консолидация на финансови пазари в Европа не бих се учудил да видим делиствания. От това по-гадно няма - до сега са ми сваляли три компании - СНП иншурънс, Вилморин и Натиксис.
Коментар
-
Despite the common currency trading near a five-month high, fresh demand emerged from a mix of names, sending it to a fresh cycle peak. According to Europe-based interbank traders, hedge funds were active in building a bigger long position, in both spot and options markets, while real-money desks were also active.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеRheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...
Имам, не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Тези много се разтеглиха нагоре, трябва да върнат. Дългосрочна игра са.
Виж сега китайките и по конкретно BABA. Късат синджира. Deepseek за тях е нещо като излизането на ChatGPT за Mag7. И още са в ранен стадий
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАко приемем, че "умните пари" правят най-печелившите залози, то каква са направили от началото на годината?- Ако ,например за по-лесно,са продали NASDAQ, обърнали са долари към евро и са купили DAX - то до момента са направили над 29% печалба за няма и 3 месеца! Дали ще държат още дълги позиции в DAX или е време за нови сделки?
+ тези сметки са без ливеридж ... а умните сигурно ползват
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не че нещо, ама батко ви успя да отиграе поредния срив и е на ath. Безплатно! Засега.
... иначе планът е ограничени разпродажби и разтоварване на евро към долар. Продължавам да нямам идея как еврото успява да ги държи тия нива. Съответно продължавам да вкарвам всяка кешовица в xffe.
Иначе, усредних UPS (не съм писал кога купих, но ей го - откак го купих, юни '24-та, все е назад) на 131.77; AES - 14.04; KHC - 31.98; TSLA - 375.91; WEN - 16.83.
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеRheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...
Коментар
-
Ако приемем, че "умните пари" правят най-печелившите залози, то каква са направили от началото на годината?- Ако ,например за по-лесно,са продали NASDAQ, обърнали са долари към евро и са купили DAX - то до момента са направили над 29% печалба за няма и 3 месеца! Дали ще държат още дълги позиции в DAX или е време за нови сделки?
+ тези сметки са без ливеридж ... а умните сигурно ползватLast edited by petyob; 18.03.2025, 12:17.
Коментар
-
Виж сега китайките и по конкретно BABA. Късат синджира. Deepseek за тях е нещо като излизането на ChatGPT за Mag7. И още са в ранен стадий
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
ко е туй - xffe? Никъде не го намирам...
Коментар
-
Rheinmetall скъса синджира. А ми беше под носа. Прави джепане и всякакви военни играчки. От 300 се изстреля над 1300 в рамките на един месец само. Който захлебил, захлебил, аз гледах в точка и нищо не направих...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
ко е туй - xffe? Никъде не го намирам...
- 2 Харесвания
Коментар
-
... Съответно продължавам да вкарвам всяка кешовица в xffe.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
То топките може спасиш, ама със сърдечния ритъм как си.
Иначе продължавам ситуацията да я виждам като яко btd. Индустрията според мене е яко подценена. Ето, точно в момента опитвам сега да играя trox и mativ, но няма никаква ликвидност на опциите.
... иначе планът е ограничени разпродажби и разтоварване на евро към долар. Продължавам да нямам идея как еврото успява да ги държи тия нива. Съответно продължавам да вкарвам всяка кешовица в xffe.Last edited by terziеv; 17.03.2025, 17:23.
Коментар
Коментар