Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Rumbata Разгледай мнение
Не , полезен е ! Поне за мен...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеТръмп изплиска легена… Не се прави така мумчета и мумичита. УСА не са все едно управлвваш на баща ти ЕТ-то. Тоя волатилитет е вреден за пазара…
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Майсторе233, за мен няма съмнение че ще има рали нагоре, биткойн вече показва сигнали. Въпросът е докъде ще стигне. Мисля си, че този страх на пазарите може да доведе до параболичен връх тип 2000г /ако сега сме в аналог на 1998 срив/. По-балансираната прогноза е да стигнем предишните върхове на индексите и оттам да влезем в един бавен и продължителен мечи пазар с дъно 2027-28 и оттам странично движение. Какво мислиш?
Което точно винаги съвпада с 18 месец от халвинга, което в случая е втората половина на октомври. Октомври е хубав месец за обръщане на пазара по традиция.
Не знам дали ще има еуфоричен пик при Биткойн или дистрибуция , която ще приспи пазарните участници докато чака 200 000.
Тук качвам по някога анализи
https://x.com/edmonddantes618
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеСега с Тръмп митата същата работа. По нагоре също обясних защо пазара ще обърне на горе. Да поясня и в двата случая 2020 и сега индексите прават нови дъна спрямо големи такива , докато биткойн не пробива преишните дъна.
[ATTACH=CONFIG]n4263451[/ATTACH]
Биткойн
[ATTACH=CONFIG]n4263452[/ATTACH]
ДАУ
Коментар
-
Не знам защо търсите под вола теле и се чудите как да изтървете алфата. Ситуацията е брутално елементарна - разпродажби. Значителна част от които принудителни. Те тука един колега ви обясни, че извънредно е покривал дълга в IBKR. А ГОЛЕМИТЕ играят с дълг за доста милиарди. Естествено разпродават се предимно американски ДЦК. Причината е, че всеки има американски ДЦК, а не че е решил да бяга от долара. Тези, които наистина се отказват / ги отказват от ДЦК-то, минават на злато. Те тука можем вече да спорим. Според мен такива са останали сравнително малко. Разумните го направиха отдавна, още след кражбата на руските активи.
В този ред на мисли разпродадох цялата позиция в един от златните ми миньори Kinross - KGC. На 14,20 изтече. Няма да ви пиша на колко съм го купил, че пак ще има късане на ризи. Продължавам да съм бик на златото, но за някои от по-малките миньори, с покачването на цената на златото се покачва и рискът.Last edited by terziеv; 12.04.2025, 12:32.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениелодката се наклони рязко - отлив от всякакви доларови активи, повиши се доходността в ценните книжа, доходността в акции(потенциална), доходността на долара(поевтиня и може да купиш повечко от предходните с едно евро). Какво следва? - Ще стигне в точка, когато лодката ще се преобърне(краш!) или ще се люшне в обратна посока. Как мислите?Last edited by petyob; 12.04.2025, 11:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Заформя се бича дивергенция на голяма врамева база , между Биткойн и американските индекси.
Ще кача чартове .
От гледна точка на анализа , Тръмп и кликата на около него все още не са овладяли държавата и немогат да,си позволят да продължът са сриват пазарите на този етап и за това ще натиснат сериозно спирачка което също е бичо .
Качил сам някой връзки в темата за войната в Украйна , който имат връзка към събитията на пазарите.
- 1 like
Коментар
-
лодката се наклони рязко - отлив от всякакви доларови активи, повиши се доходността в ценните книжа, доходността в акции(потенциална), доходността на долара(поевтиня и може да купиш повечко от предходните с едно евро). Какво следва? - Ще стигне в точка, когато лодката ще се преобърне(краш!) или ще се люшне в обратна посока. Как мислите?Last edited by petyob; 12.04.2025, 10:34.
Коментар
Коментар